Ρόδος: Κοίταξαν τη θάλασσα κοντά στην παραλία γυμνιστών και πάγωσαν – Εξελίξεις στην υπόθεση θρίλερ!

0
603

Η τραγωδία κοντά σε παραλία γυμνιστών στη Ρόδο συγκλόνισε την τοπική κοινωνία. Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, ο 55χρονος Ρώσος V. V, κατηγορούμενος για έκθεση από την οποία επήλθε θάνατος. Η δίκη διεξήχθη απόντος του κατηγορουμένου, ο οποίος ενώ κλητεύθηκε νόμιμα δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους μετά την απολογία του και από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία που να δικαιολογούν την καταδίκη του. Είχε συλληφθεί από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ως υπαίτιος για τον θάνατο του 50χρονου Ουκρανού φίλου του Aleksei Shabanov.

Το χρονικό της τραγωδίας στη Ρόδο

O τελευταίος ανασύρθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή του Φαληρακίου και συγκεκριμένα σε μικρή απόσταση από τις ακτές της παραλίας των γυμνιστών στην περιοχή «Μαντώματα». Την 6η Ιουλίου 2015 και ώρα 21.05 το Λιμεναρχείο ενημερώθηκε από έναν κάτοικο του νησιού ότι άγνωστος άνδρας βρισκόταν χωρίς να έχει τις αισθήσεις του εντός της θάλασσας σε βραχώδες σημείο στην συγκεκριμένη παραλία.

Στελέχη του Λιμεναρχείου μετέβησαν στο σημείο, όπου και ανέσυραν το πτώμα. Την επόμενη ημέρα κατόπιν ερευνών προέβησαν στην προσαγωγή του κατηγορουμένου προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες θανάτου του 50χρονου, με τον οποίο διέμενε στο ίδιο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Φαληράκι.

Το Λιμεναρχείο προέβη στη σύλληψή του, διότι από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψαν αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης του ως άνω αδικήματος. Πιο συγκεκριμένα φέρεται να προέκυψε ότι και οι δύο ευρίσκοντο στην παραλία και είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, ενώ οι λιμενικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να έσπρωξε τον φίλο του στη θάλασσα και εν συνεχεία να μην τον συνέδραμε, ενώ πνιγόταν.

Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου

Ενώπιον της Ανακρίτριας ο Ρώσος είχε αρνηθεί κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι ήταν μαζί με τον φίλο του μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας καταναλώνοντας αλκοόλ (μπύρες, βότκα και κονιάκ) και ότι ευρισκόμενοι σε κατάσταση μέθης και οι δύο λογομάχησαν διότι ο 50χρονος ήθελε να πάρει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διέμεναν μια ομοεθνή του, που είχε γνωρίσει στο Φαληράκι.

Υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν του επέτρεψε να μείνει η Ρωσίδα μαζί τους και εκείνος αντέδρασε. Προηγουμένως είχαν μεταβεί σε ένα παντοπωλείο του Φαληρακίου και αγόρασαν νερά και μετά χώρισαν οι δρόμοι τους. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι δεν αναζήτησε τον φίλο του, διότι πίστευε ότι έμεινε μαζί με την ομοεθνή φίλη του.

Λιμενικός, που κατέθεσε ως μάρτυρας στην υπόθεση, επεσήμανε ότι η όλη συμπεριφορά του κατηγορούμενου ήταν περίεργη καθώς, ενώ είχε ενημερωθεί για τον θάνατο του φίλου του από πνιγμό, ήταν απαθής.

Πηγή: dimokratiki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ