Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Τι πρέπει να προσέξουμε ΟΛΟΙ τις επόμενες ώρες

0
365

Καιρός – Βροχές και καταιγίδες σήμερα Παρασκευή (20/04/2018) σε πολλές περιοχές της χώρας – Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ – Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο

Ανοιξιάτικο σήμερα, Παρασκευή, το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα. Τα κύρια χαρακτηριστικά οι βροχές και κατά τόπους καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι. Μάλιστα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε σήμερα, έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων.

Αναλυτικά, σήμερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και βαθμιαία βορειανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Βελτίωση το βράδυ στα ανατολικά. Οι άνεμοι στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα στα νότια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 και 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά και νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός και από το απόγευμα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στην Κρήτη τη νύχτα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 με τάση ενίσχυσης από το βράδυ στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Στα νότια ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο

Για το Σάββατο (21/04) αρχικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις (παροδικά αυξημένες) κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη (με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί) και βαθμιαία γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Ο άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί. Πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το πρωί και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα γενικά ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί και βαθμιαία ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι βαθμιαία στρεφόμενοι σε δυτικούς, βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αρχικά τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες (με τοπικές βροχές, κυρίως στη Θεσσαλία και ανατολική Πελοπόννησο) και βαθμιαία γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Στις Κυκλάδες ο καιρός γενικά αίθριος. Στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ με τάση εξασθένησης από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ