Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Νύχτα έντασης: Περίεργες “επιχειρήσεις” στον Έβρο – Οι “εξαφανισμένοι” κομάντος και οι...

Νύχτα έντασης: Περίεργες “επιχειρήσεις” στον Έβρο – Οι “εξαφανισμένοι” κομάντος και οι άλλοι Τούρκοι που “παραδόθηκαν από την Ελλάδα στην Τουρκία”

3
1443

Περίεργες “επιχειρήσεις” στον Έβρο – Οι “εξαφανισμένοι” κομάντος και οι άλλοι Τούρκοι που “παραδόθηκαν από την Ελλάδα στην Τουρκία”

Περίεργες “επιχειρήσεις” στον Έβρο – Οι “εξαφανισμένοι” κομάντος και οι άλλοι Τούρκοι που “παραδόθηκαν από την Ελλάδα στην Τουρκία” | Newsit.gr

Μια πολύ περίεργη κατάσταση φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί στον Έβρο. Πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στο αποτυχημένο πραξικόπημα φέρονται να έχουν εισέλθει στην Ελλάδα και στη συνέχεια να αφού εξαφανιστεί μυστηριωδώς να εμφανίζονται στο εδώλιο τουρκικού δικαστηρίου. Υπάρχουν καταγγελίες που αναφέρονται σε “μυστικές επιχειρήσεις επαναπροώθησης ατόμων από την Ελλάδα στην Τουρκία”.

Περίεργες επιχειρήσεις

Σε εξέλιξη, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” είναι η έρευνα κατά 17 δικηγόρων από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη Αλεξανδρούπολη κλπ). Η έρευνα αυτή προέκυψε μετά από καταγγελίες για παρουσία των δικηγόρων αυτών κατά τη σύλληψη διάφορων παράνομων μεταναστών από Τουρκία, Ιράκ και άλλες χώρες. Υπάρχουν δηλαδή υπόνοιες για σχέσεις των δικηγόρων αυτών με κάποιου είδους κύκλωμα που συνδέεται με παράνομες μετακινήσεις ατόμων.

Ωστόσο δέκα από τους δικηγόρους αυτούς αντιστρέφουν την καταγγελία και μιλούν για περίεργες επιχειρήσεις ελληνικών υπηρεσιών οι οποίες καταλήγουν στην επιστροφή στην Τουρκία κάποιων μεταναστών που εντοπίζονται να έχουν περάσει παράνομα στην Ελλάδα. Μάλιστα όπως καταγγέλλουν αστυνομικοί και στρατιωτικοί από την Ελλάδα παραδίδουν “σιωπηλά” στις τουρκικές αρχές και με περίεργες μεθοδεύσεις άτομα που εντοπίζονται να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας. Οι δικηγόροι ζητούν μάλιστα να ξεκινήσει σχετική έρευνα από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας.

Την ίδια ώρα μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες δικηγόρων για τον ρόλο ενός Τούρκου αξιωματικού ο οποίος βρίσκεται είτε στο Βέλγιο, είτε σε χώρα της βόρειας Ευρώπης και ο οποίος φαίνεται να κατευθύνει ή και να χρηματοδοτεί άτομα που φέρονται εμπλεκόμενα στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και τα οποία περνούν στην Ελλάδα παράνομα. Ο αξιωματικός αυτός φέρεται εμπλεκόμενος στο αποκαλούμενο δίκτυο των γκιουλενιστών με σχέσεις με Τούρκους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι “χαμένοι” κομάντος

Παράλληλα φαίνεται ότι στην “επιλεκτική” επαναπροώθηση προς την Τουρκία κάποιων ατόμων περιλαμβάνονται και κάποιοι κομάντος, οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα έξι μήνες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Συνολικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες είχαν περάσει στην Ελλάδα πέντε κομάντος. Από αυτούς στην Ελλάδα βρίσκονται μόνο δύο, οι οποίοι κρατούνται στις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα.

Οι καταγγελίες λένε ότι οι άλλοι τρεις “εξαφανίστηκαν” από την Ελλάδα και βρέθηκαν τρεις μήνες μετά στο κελί της γνωστής μας πια από την περίπτωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, φυλακής της Αδριανούπολης. Αυτή την περίοδο μάλιστα δικάζονται στην Άγκυρα μαζί με άλλα 487 άτομα…

Η στάση του Ερντογάν

Ορισμένοι αναρωτιούνται μάλιστα γιατί ο Ερντογάν επιμένει για τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς που διέφυγαν με το ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη αμέσως μετά το πραξικόπημα και δεν αναφέρει τίποτα για τους δύο κομάντος οι οποίοι ήταν στην ομάδα που στάλθηκε για να τον εξουδετερώσει τη βραδιά του πραξικοπήματος. Μια απάντηση, κατά πολλούς, είναι το γεγονός ότι ήδη η Ελλάδα του έχει παραδώσει τους τρεις από τους πέντε. Η άλλη ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι ακολουθεί τη δική του τακτική, κρατώντας την υπόθεση για το μέλλον…

Νύχτα έντασης στον Έβρο – Έλληνες και Τούρκοι στρατιώτες ήρθαν αντιμέτωποι για τον έλεγχο αμμονησίδας

Νύχτα έντασης στον Έβρο – Έλληνες και Τούρκοι στρατιώτες ήρθαν αντιμέτωποι για τον έλεγχο αμμονησίδας | Newsit.gr

Το περιστατικό δεν είναι σπάνιο. Όμως σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” ο “πόλεμος” για τις αμμονησίδες στον Έβρο μένει ανοιχτός και κάθε χρόνο δημιουργεί εντάσεις οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες.

Μια εμπλοκή με μια αμμονησίδα υπήρξε πριν δύο χρόνια. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2016 τα νερά του ποταμού Έβρου είχαν υποχωρήσει και στη μέση είχε αναδυθεί μια αμμονησίδα. Οι Τούρκοι δουλέμποροι, όπως κάνουν συνήθως είχαν αποβιβάσει εκεί μια ομάδα 80 μεταναστών. Οι περίπολοι Ελλάδας και Τουρκίας τους εντόπισαν απογευματινές ώρες και αμέσως σήμανε συναγερμός και στις δύο πλευρές.

Η νησίδα βρισκόταν σχεδόν στο κέντρο του ποταμού. Και οι δύο πλευρές διεκδικούν το “έδαφος” αυτό ως δικό τους και έτσι όταν εντοπίστηκαν οι μετανάστες δημιουργήθηκε εμπλοκή για το ποιος θα επέμβει.

Ούτε η ελληνική, ούτε η τουρκική πλευρά έκαναν πίσω και έτσι Έλληνες και Τούρκοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν με στόχο να εμποδίσουν κάποια κίνηση από την άλλη πλευρά στο διεκδικούμενο “έδαφος”.

Λεπτομέρειες δεν έχουν έρθει στο φως, είναι βέβαιο ωστόσο πως στο περιστατικό δεν ενεπλάκησαν μόνο οι στρατιώτες των περιπόλων, αλλά μεγαλύτερες δυνάμεις.

Επίσης το περιστατικό διήρκεσε για ώρες, καθώς η μια πλευρά δεν επέτρεπε στην άλλη να επέμβει για την διάσωση των μεταναστών.

Τελικά φαίνεται ότι υπήρξε λύση το επόμενο πρωί, με τους Τούρκους τελικά να υποχωρούν “παραδίδοντας” στην ουσία τον έλεγχο της αμμονησίδας στην ελληνική πλευρά.

Το περιστατικό αυτό, έρχεται στο φως λόγω… εποχής. Τα νερά του Έβρου θα αρχίσουν να υποχωρούν σημαντικά μέσα στο επόμενο διάστημα και ανάλογες νησίδες θα αναδυθούν ξανά. Σε μια περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ των δύο χωρών υπάρχει προβληματισμός για τη στάση της απέναντι πλευράς σε ανάλογο περιστατικό. Το γεγονός ότι οι Τούρκοι έφτασαν σε σημείο να κρατήσουν ομήρους σε ένα περιστατικό συνηθισμένο ως χθες δημιουργεί φόβους για πιθανή αύξηση της έντασης με αφορμή τις νησίδες που δημιουργούνται τους καλοκαιρινούς μήνες…

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις: Πέντε ασκήσεις στο Αιγαίο

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις: Πέντε ασκήσεις στο Αιγαίο

Οι ασκήσεις «ΑΣΤΡΑΠΗ 4/18», «ΟΡΜΗ 3/18», «ΒΡΟΝΤΗ 2/18», «ΑΙΓΙΑΛΟΣ 2/18» και «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ 7/18» πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Αιγαίου, από τη Δευτέρα (23/04/2018) έως την Παρασκευή (27/04/2018).

Στις προγραμματισμένες εθνικές τεχνικές ασκήσεις συμμετείχαν φρεγάτες, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, αρματαγωγά, υποβρύχια, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς, ομάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών καθώς και της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, σε συνεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων, καθώς και της διαλειτουργικότητας και διακλαδικότητας. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων πολεμικά πλοία κατέπλευσαν σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Οργή τουρκικού ΥΠΕΞ για Γιούνκερ! «Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κανένα προνόμιο!»

Οργή τουρκικού ΥΠΕΞ για Γιούνκερ! «Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κανένα προνόμιο!» | Newsit.gr

Με μια απάντηση που δεν αρμόζει σε υπουργείο που έχει να κάνει με τη διπλωματία, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπέλυσε νέα, οργισμένη, επίθεση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αφορμή η παρέμβασή του για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς κατά την ομιλία του στην ελληνική Βουλή.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εξαπολύεται δριμεία επίθεση όχι μόνο στον Γιούνκερ αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της. Η Τουρκία διαμηνύει (!) ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κανένα προνόμιο ενώπιον της… ανεξάρτητης τουρκικής δικαιοσύνης.

Οι Τούρκοι εκφράζουν έκπληξη για την παρέμβαση του Γιούνκερ και κάνουν λόγο για δηλώσεις που δεν έχουν νομική βάση και δεν είναι σοβαρές! Κατηγορούν την Ε.Ε. για διπροσωπία και την κατηγορούν πως παρεμβαίνει όταν τη συμφέρει! Κατηγορούν επίσης τις ευρωπαϊκές αρχές ότι στηρίζονται στις ελληνικές και κυπριακές θέσεις και γι’ αυτό χάνουν καθημερινά την αξιοπιστία τους!

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά του Γιούνκερ

«Είδαμε σήμερα (σ.σ. χθες 26 Απριλίου) τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να μιλά στην ελληνική Βουλή και να συνεχίζει τη συνήθειά του να κρίνει υπό την ομπρέλα της «ενότητας και της αλληλεγγύης» θέματα που αφορούν στη χώρα μας. Με αυτές τις δηλώσεις που βασίζονται στις ελληνικές και ελληνοκυπριακές θέσεις σχετικά για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, οι αρχές της Ε.Ε. χάνουν καθημερινά την αξιοπιστία τους. Απορρίπτουμε τις δηλώσεις αυτές οι οποίες απέχουν από τη σοβαρότητα και δεν έχουν νομική βάση.

Μας εξέπληξε επίσης η δήλωση του Γιούνκερ πως οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται υπό κράτηση από τη χώρα μας πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα. Οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι παραβίασαν τους τουρκικούς νόμους, δεν έχουν κανένα προνόμιο ενώπιον της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη λογική που δεν διστάζει, να σχολιάζει το κράτος δικαίου όταν θέλει και όταν τη συμφέρει να κάνει παρεμβάσεις στην εν εξελίξει δικαστική διαδικασία».

«Να απελευθερωθούν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί»

Μεσημέρι Πέμπτης, στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ανάμεσα στα θερμά λόγια του για την Ελλάδα και τις θυσίες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της κρίσης, ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε ξανά στο φλέγον ζήτημα της κράτησης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη. Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται από την 1η Μαρτίου και την Τετάρτη (25.04.2018) οι Τούρκοι μετέτρεψαν σε επικοινωναιακό σόου τη νέα μεταφορά τους σε δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έστειλε  ένα αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα όχι μόνο καταδικάζοντας την προκλητικότητά στο Αιγαίο, αλλά και για την απαράδεκτη ομηρεία των δύο ελλήνων στρατιωτικών. «Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει παράνομα πράγματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Σε πρόσφατη συνάντηση με Ερντογάν στη Βάρνα της Βουλγαρίας του θυμίσαμε την υποχρέωση να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Μην ξεχνάμε και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Να μη μου λένε ότι η παρουσία των δύο στην Τουρκία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδήποτε να απελευθερωθούν», είπε.

newsit.gr με πληροφορίες και από onalert.gr

Ο Τσαβούσογλου απειλεί ευθέως με πόλεμο την Ελλάδα

Ο Τσαβούσογλου απειλεί ευθέως με πόλεμο την Ελλάδα

«Η πτήση μεταξύ των δύο ακτών του Αιγαίου κρατάει μόνο μερικά λεπτά»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα για προβοκάτσιες και την καλεί να συμπεριφερθεί ειρηνικά

Την επιθετική ρητορική της Άγκυρας επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξαπολύοντας νέες απειλές πολέμου κατά της χώρας μας.

Σε συνέντευξη του στο πρακτορείο ειδήσεων DHA o υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε πως «η προσπάθεια της ελληνικής πλευράς για να δημιουργήσει τετελεσμένα, δεν θα αλλάξει ούτε τις θέσεις της Τουρκίας, ούτε θα αλλάξει την ύπαρξη των θεμάτων του Αιγαίου».

Επί της ουσίας, ο Τούρκος υπουργός αγνοεί το διεθνές Δίκαιο, τις συνθήκες και τις συμφωνίες.

Ο Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» καλεί την Ελλάδα να συμπεριφερθεί με ειρηνικό τρόπο και τονίζει πως: «περιμένουμε να αποφευχθούν οι προβοκάτσιες. Εμείς ελπίζουμε από την Ελλάδα να συμπεριφερθεί στο πλαίσιο της καλής γειτονίας».

Ο δημοσιογράφος Σεφά Καράχασαν ανέφερε πως «υπάρχει δήλωση Έλληνα πολιτικού ότι σε μια ώρα πάνε στην Άγκυρα», ο Τσαβούσογλου τόνισε πως «δεν γνωρίζω το σχόλιο στο οποίο αναφέρεστε ωστόσο πραγματικά η πτήση μεταξύ των δύο ακτών του Αιγαίου κρατάει μόνο μερικά λεπτά».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στέλνει και μήνυμα της επιθυμίας της Τουρκίας να πέσουν οι τόνοι στο Αιγαίο: «Εμείς θέλουμε να κυριαρχήσει η ειρήνη και η συνεργασία στο Αιγαίο. Επομένως πρέπει να δούμε πως θα λύσουμε τα προβλήματά μας με μόνιμο και δίκαιο τρόπο και όχι με σχόλια χωρίς νόημα και αβάσιμα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μα εμείς είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ πάντα αντάρτες,ανθρωποι δίκαιοι κ δημοκράτες .Δεν κάνουμε προβοκάτσιες παλιοτουρκοι,αυτα τα κάνατε ΜΟΝΟ εσείς.Οτι πόλεμο κερδησατε τον κερδησατε μόνο με μπαμπεσια κτυπώντας αναπάντεχα κ πισώπλατα,οπως οι όμοιοι σας τσιχαντιστες εξαλου την ίδια βρωμερη θρησκεια προσκηνατε .

  2. ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΡΤΟΓΚΑΝ-ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ -ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ.ΟΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΟΥΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

  3. Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαστε με τους Αμερικανούς ή με τους Ρώσους ,αυτό που ξερω είναι όταν μία χώρα είναι μικρή ,πρέπει να έχει καλή σχέση με μεγάλη, ή μεγάλες δυνάμεις για το συμφέρον της.Αυτα λοιπόν τα χιλιό υπομενα λόγια του τυπου δουλακια κ γερμανοτσολιάδες εκνευριζομαι όταν τα διαβάζω. ΑΠΛΟΣ δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς,ετσι φώναζε στα εξαρχία κ ο τσιπρας, κ τώρα προσγειώθηκε στη γη.Νομιζε ότι με τις αριστερές ιδέες του θα πάει στην ευρωπη να τις καταθέσει κ οι Ευρωπαίοι θα καταβάλουν τα παντελόνια τους.Δεν ήθελε να ακούει για στρατό,εκκλησια κ οικογένεια, ήθελε τα συνορα αφυλαχτα χωρίς σημαία τώρα όμως που βλέπει από κοντά τα γεγονότα ,κ με προσωπική μάλιστα εμπειρία, πετώντας για το καστελοριζο παρενόχλησαοι Τούρκοι το ελικόπτερο του στρατού μας, μάλλον κατάλαβε τι θα πει πατρίδα θρησκεία οικογένεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ