Προκλητικά ανιστόρητος ο Ερντογάν: «Η Σμύρνη κάηκε από Έλληνες στρατιώτες»

2
136

Στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί στις πρόωρες εκλογές που ο ίδιος κήρυξε στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν διστάζει να παραχαράξει ακόμη και την ιστορία.

Μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο περιοδείας του στην πόλη, ο ανιστόρητος πρόεδρος της Τουρκίας, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι την Σμύρνη την έκαψαν οι Έλληνες στρατιώτες.

«Δουλεύουμε για την Τουρκία. Η άνοδος της εμπορικής ζωής της Σμύρνης είναι μια ένδειξη για την εμπορική δύναμη της Τουρκίας. Η Σμύρνη κάηκε από Έλληνες στρατιώτες την ώρα που υποχωρούσαν», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

erdogan 2

«Μην κοιτάτε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα τα έχουν κάνει αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτή την γεωγραφική περιοχή», πρόσθεσε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του ANT1: 

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος κατά την έναρξη της προεκλογικής του ομιλίας κατηγόρησε τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι είναι πραξικοπηματίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος πως είναι πραξικοπηματίας και όχι πολέμιος του πραξικοπήματος όπως υποστηρίζει. «Κάηκες Κεμάλ, κάηκες! Σε όλες τις τηλεοράσεις υπάρχουν καταγραφές. Κύριε Κεμάλ, δεν είσαι πολέμιος του πραξικοπήματος, είσαι εσύ πραξικοπηματίας», ανέφερε.

Τέλος, κάνοντας έκπληξη στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί κάλεσε τον τραγουδιστή Ιμπραχίμ Τατλισες στη σκηνή και τραγούδησαν μαζί. Ο Τατλισες θα είναι υποψήφιος με το κόμμα του Ερντογάν στη Σμύρνη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ