Αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ολίγοι από ΝΔ ψήφισαν «ναι»

8
611

«Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ πλην Παραστατίδη και Μιχελογιαννάκη που καταψήφισαν – «Ναι» από Μπακογιάννη, Κατερίνα Μάρκου που ήταν εισηγήτρια αλλά διαφοροποιήθηκε(!), Κεραμέως και Όλγα Κεφαλογιάννη – «Ναι» στην αναδοχή είπαν Βενιζέλος, Γεννηματά αλλά και οι Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις από ΑΝΕΛ

Με διαφοροποιήσεις από τα περισσότερα κόμματα ολοκληρώθηκε η ψήφιση της διάταξης που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το επίμαχο άρθρο 8 οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης ενώ οι Μάρκος Μπόλαρης, Γεωργία Γεννιά και Γιάννης Καραγιάννης εξέφρασαν την διαφωνία τους δια της αποχής. Ως απών καταγράφηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, όχι γιατί διαφωνεί με την διάταξη αλλά γιατί έφτασε καθυστερημένος στην Ολομέλεια. Επίσης απόντες ήταν ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος η κυρία Αννα Βαγενά και η κυρία Νίνα Κασιμάτη.

Διαφοροποιήσεις από βουλευτές της ΝΔ που είπαν «ναι» στην αναδοχή

Ως ηχηρή διαφοροποίηση καταγράφεται και η υπερψήφιση του άρθρου 8 από την Κατερίνα Μάρκου της ΝΔ. Η κυρία Μάρκου ως εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο ανέπτυξε την αρνητική στάση του κόμματός της. Ωστόσο, η ίδια ψήφισε υπερ. Στο «ΝΑΙ» τοποθετήθηκαν και Ντόρα Μπακογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη και Νίκη Κεραμέως. Απουσίαζαν συνολικά 8 βουλευτές μεταξύ των οποίων οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ως απουσία με νόημα καταγράφεται του κ. Θεόδωρου Φορτσάκη.

Απο την Δημοκρατική Συμπαράταξη όσοι διαφωνούσαν με την ρύθμιση επέλεξαν την αποχή. Πρόκειται για τους Ανδρέα Λοβέρδο, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, Μιχάλη Τζελέπη, Γιώργος Αρβανιτίδης και Γιώργο Καρρά.

Τέλος, από τους ΑΝΕΛ διαφοροποιήθηκαν οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις που ψήφισαν υπερ της ρύθμισης. Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος απείχε

Δείτε αναλυτικά εδώ ποιοι βουλευτές είπαν «ναι» στην αναδοχή από  ομόφυλα ζευγάρια, ποιοι βουλευτές καταψήφισαν και ποιοι απείχαν.

Μείζον θέμα για την Κατερίνα Μάρκου: Ψήφισε τη ρύθμιση που ως εισηγήτρια είχε εξηγήσει τους λόγους καταψήφισης από τη ΝΔ

Μείζον πολιτικό θέμα για την κυρία Κατερίνα Μάρκου προκύπτει από την ψηφοφορία του άρθρου που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς και την επιλογή της να υπερψηφίσει το επίμαχο άρθρο 8 κόντρα στην γραμμή του κόμματός.

Η Νέα Δημοκρατία είχε αναθέσει στην κυρία Μάρκου να εισηγηθεί τις θέσεις του κόμματος για το επίμαχο νομοσχέδιο. Ως εισηγήτρια είχε εξηγήσει τους λόγους που η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει την ρύθμιση. Ωστόσο, στην ψηφοφορία δήλωσε υπερ καταγράφοντας για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά το παράδοξο όπου ο εισηγητής του κόμματός πάει κόντρα στην κομματική γραμμή που ανέλαβε να υποστηρίξει!

Η στάση της βουλευτού προκάλεσε έντονη δυσφορία τόσο στους βουλευτές όσο και στην ηγεσία του κόμματος.

Ο διάλογος δε που καταγράφηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας είναι ενδεικτικός. Συγκεκριμένα, βουλευτής του κόμματος ρώτησε τον γραμματέα της ΚΟ Κώστα Τσιάρα αν οι διαφοροποιήσεις θα περιοριστούν στις κυρίες Ντόρα Μπακογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη και Νίκη Κεραμέως που άλλωστε είχαν ενημερώσει για την θετική τους ψήφο. «Ναι, θα έχουμε 3 διαφοροποιήσεις» φέρεται να απάντησε ο κ. Τσιάρας για να αντιδράσει η κυρία Μάρκου και να πει «4 θα είναι οι διαφοροποιήσεις. Θα καταψηφίσω και εγώ».

«Σε ενημερώνω ότι ο πρόεδρος θα καταψηφίσει. Είσαι εισηγήτρια» της εξήγησε ο κ. Τσιάρας αλλά η κυρία Μάρκου ήταν ανένδοτη. «Εσείς με βάλατε εισηγήτρια. Εγώ είμαι Ποτάμι. Γιατί με φέρατε στην ΝΔ; Για να μην ψηφίζω τέτοια νομοσχέδια;»

Δείτε βίντεο: Αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ολίγοι από ΝΔ ψήφισαν «ναι»

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξέρεις; Εδώ που φτάσαμε και μαύρισε η ψυχή μας με όσα βλέπει, παίρνω ανάσες από μια σκέψη μόνο. Μια ελπίδα για να κοιμάμαι τα βράδια.

    Αν υπάρχει πάτος σε αυτό που λέμε ανθρωπότητα, αν υπάρχει ρημαδιό και τέλος τότε…. Το ζούμε. Και αν το ζούμε σημαίνει πως σύντομα θα αρχίσει ξανά η άνοδος γιατί πιο κάτω δεν έχει.

    Αν υπάρχει ένας θεός που περπατάει στη Γη αυτός ονομάζεται μάνα. Είναι το τελευταίο καταφύγιο, η τελευταία σταθερή σανίδα στη γέφυρα της ζωής.

    Αφού λοιπόν έφεραν τέρατα από την ανατολή, αφού άφησαν κάθε σκουπίδι να αλωνιζει και να σκοτώνει και να δολοφονεί, αφού μοιράζουν τη γη μας τη ματωμένη τριγύρω σαν να είναι κάτι ευτελές, αφού μας είπαν πως είμαστε κατώτεροι από οποιονδήποτε, τώρα…

  2. Τώρα ήρθε η σειρά της κεντρικής κολώνας. Της μάνας. Και του πατέρα φυσικά αλλά η μάνα έχει βαρύτερη έννοια. Μας δημιουργεί στα σπλάχνα της, μας τρέφει το σώμα από το σώμα της και την ψυχή με την ψυχή της. Μας κάνει ανθρώπους. Νιώθουμε αγάπη όμως καμία άλλη αγάπη και τώρα…..

    Τώρα αυτή τη μάνα θέλουν να την αντικαταστήσουν με έναν ιδρωμένο μουστακαλή πούστη ή με μια λεσβία που επειδή ήθελε να γίνει άντρας ξυρίζει το πρόσωπο της και φιλάει γυναίκες.

    Και αυτά τα βιολογικά η ψυχολογικά λάθη θα αναλάβουν να αναθρέψουν ένα παιδί το οποίο για αρχή θα είναι δύο φορές άτυχο.

    Πρώτη φορά όταν βρέθηκε σε ορφανοτροφείο και δεύτερη όταν το πετάνε σαν κρέας στο στόμα ανώμαλων λύκων. Ναι. Αν υπάρχει τέλος είναι αυτό. Αν υπάρχει παρακμή και μεσαίωνας τον ζούμε. Κάποιος να ανάψει τα φώτα. Φτάνει πια.

  3. Για τα ψηφαλακια χαλασαμε μια ολοκληρη κοινωνια. Με δικαιολογια να φυγουν ταχα μου τα ορφανα απο τα ιδρυματα ψηφισαν αυτον τον καταπτιστο νομο. Λες και δεν υπαρχουν λιστες απο NORMAL ΖΕΥΓΑΡΙΑ που περιμενουν χρονια ολοκληρα. Αλλα η ωρα της ΚΑΛΠΗΣ πλησιαζει…

  4. Τους κερατάδες …. υποτίθεται ότι νοιάζονται για τα παιδιά γι αυτό ψήφισαν και την αλλαγή φύλου από τα 15 γι αυτό και θέσπισαν την θεματική βδομάδα ΈΚΦΥΛΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ στα γυμνάσια γι αυτό ΄και τώρα από μωρά τα δίνουν σε ομοφυλόφυλα ζευγάρια. τώρα δηλαδή για να καταλάβω όλα αυτά είναι γιατί νοιάζονται για τα παιδά?
    Αυτοί είναι χειρότεροι από τον Ηρώδη
    θα πέσει φωτιά να μας κάψει όλους
    ΝΤΡΟΠΗ

  5. αλοιμονο στα βρεφη στα παιδακια θα υποφερουν τα πανδεινα στα χερια των ανωμαλων των ψυχασθενων τραβεστι

    και ομοφυλοφιλων.ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ.

  6. Όταν ανοίγει μία πόρτα Ομοφυλοφυλική…
    ΧΙΛΙΑ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ.
    Δούλοι στους Ομοφυλόφυλους θα καταντήσετε…
    η μία μήνυση πίσω απο την άλλη και στο τέλος θα σας παίρνουν τα παιδιά επειδή θα σας χαρακτηρίζουν ΜΗ προοδευτικούς και «ρατσιτσές»…
    Προσδεθείτε και απολαύστε την Πτήση…μελλοθάνατοι.
    Μέχρι και την Πίστη θα σας απαγορευσουν ώς Ρατσιστική και ΜΗ προοδευτική.
    Η τρομοκρατία των Ισλαμιστών νηπιαγωγείο θα φαντάζει μπροστά στην δική τους.
    Ή θα τους προσκυνάτε σε ότι λένε ή θα σας κλείνουν φυλακή.

  7. «Μετά από την χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας που επιτρέπει την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος διατυπώνει και πάλι την έντονη αντίθεσή της στην επιλογή της Πολιτείας να στερήσει από ορισμένα παιδιά το δικαίωμα ανάπτυξής τους μέσα σε ένα φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον με πρότυπα πατρότητας και μητρότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να εμπιστεύεται ως βασική αξία την οικογένεια.
    Δυστυχώς επικράτησε και πάλι η «πολιτική ορθότητα» ενάντια στην φυσική τάξη και το συμφέρον του παιδιού. Η Εκκλησία της Ελλάδος υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι ο πλέον μαζικός θεσμός του ελληνικού λαού και ως εκ τούτου έχει δικαίωμα δημόσιου λόγου, όπως και κάθε άλλος κοινωνικός φορέας, χωρίς να αξιώνει την επιβολή των απόψεών της στην Πολιτεία».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ