Βίντεο – σοκ από τη Θεσσαλονίκη: Διανομέας «χάνεται» στα ορμητικά νερά

0
961

Ευτυχώς τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική – «Ποτάμια» οι δρόμοι, «είμαστε αποκλεισμένοι σε καφετέριες» δηλώνουν κάτοικοι της πόλης στο protothema.gr – Επισκέπτες εγκλωβίστηκαν στο Λευκό Πύργο – Πλημμύρισε η Ξάνθη – Χαλάζι στη Ροδόπη

Σφοδρή κακοκαιρία με βροχή και χαλαζόπτωση ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη.

Κεντρικοί δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε… ποτάμια, μέσα σε λίγα, μόλις, λεπτά, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Στο λιμάνι, πολλοί έχουν αναγκαστεί να ανέβουν πάνω στα αυτοκίνητά τους καθώς το νερό έχει ανέβει επικίνδυνα.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, μια γυναίκα και ένας άντρας παρασύρθηκαν από το «ποτάμι» που δημιούργησε η βροχή, στην οδό Βενιζέλου στην Νεάπολη με πυροσβέστες να σπεύδουν στο σημείο για να τους βοηθήσουν. Οι δυο τους περιμεναν σε στάση λεωφορείου, όταν τους βρήκε η καταιγίδα και τα νερά ήταν τόσο ορμητικά που τους παρέσυραν. Ευτυχώς όμως υπήρξε άμεση κινητοποίηση και οι άνθρωποι διασώθηκαν.

Πλημμύρισε ο Λευκός Πύργος

Σε κάποια σημεία το ύψος του νερού ξεπερνά τους πενήντα πόντους. Το βρόχινο νερό πλημμύρισε τον αύλειο χώρο του Λευκού Πύργου εγκλωβίζοντας στο εσωτερικό του, τους επισκέπτες του μνημείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός του μνημείου βρίσκονται μικρά παιδιά τα οποία βρέθηκαν εκεί για να το επισκεφτούν στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου τους. Οι υπεύθυνοι του μνημείου ειδοποίησαν τις αρχές.

Στο σημείο έχει μεταβεί περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται πυροσβεστικό όχημα για να αντλήσει το νερό.

kataigid1
kataigid2
kataigid3

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ