ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Η απόφαση των ΗΠΑ είναι δεδομένη – Η Τουρκία κυρίαρχη σε Αιγαίο & Κύπρο

0
166

Την 24-5-2018 ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ  Μάικ Πομπέο μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βούλης των Αντιπροσώπων δήλωσε σχετικά με την Τουρκια <<«Θέλουμε η συμπεριφορά τους να αντικατοπτρίζει τους σκοπούς του ΝΑΤΟ, και αυτό ακριβώς είναι που προσπαθούμε να κάνουμε: Να τους κάνουμε να ”επανενταχθούν” στο ΝΑΤΟ, κατά κάποιον τρόπο, με τις πράξεις τους, σύμφωνα με αυτά που προσπαθούμε να πετύχουμε στο ΝΑΤΟ. Και να μην προβαίνουν σε ενέργειες που υπονομεύουν τις προσπάθειές του>>

Την 21 -5-2018 ο Αμερικάνος  υφυπουργός εξωτερικών (ΥΦΥΠΕΞ)  μιλώντας στην Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας δήλωσε <<Τα αποθέματα υδρογονανθράκων της Κύπρου πρέπει δίκαια να μοιραστούν μεταξύ των κοινοτήτων του νησιού, υπό το πρίσμα μιας συνολικής διευθέτησης>>

Δεν υπάρχει σαφέστερη έκφραση του σχεδιασμού tης εξωτερικής πολιτκής των ΗΠΑ σχετικά με την περιοχή μας και την Τουρκία.
Οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία ως όχι μόνο σημαντικό εταίρο αλλά ως απαραίτητο σύμμμαχο και θα κάνουν ότι πρέπει για να τον προσελκύσουν.
Υπ αυτό το πρίσμα πρέπει να ξαναδιαβάσεττε τα άρθρα μου σχετικά με την μετατροπή της Τουρκίας σετοπική υπερδύναμη η οποία όχι απλά θα υποσκελίσει την Ελλάδα και Κύπρο αλλά εν δυναμει θα τις αλώσει .

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΩΣ ΝΕΟΣ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Greek Spirit
21-2-2018
Η Τουρκία για τις ΗΠΑ -Ρωσία και Ε.Ε. αποτελεί ένα χρήσιμο ηλίθιο. Η Τουρκία διαθέτει τον μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ και μάλιστα με όλο κι αυξανόμενες δυνατότητες και ποιότητα. Ο Ερντογάν είναι ένας μονάρχης ασιατικού τύπου ο οποίος έχει αποδείξει ότι μπορεί να επιβιώνει και να επιβάλει τον εαυτό του με απόλυτη σκληρότητα. Εξάλλου η Τουρκία διαθέτει μια ανεξάντλητη δεξαμενή ανθρώπων οι οποίοι θα αντικαθιστούν πάντοτε τις δεκάδες χιλιάδες των φυλακισμένων και εκτοπισμένων του καθεστώτος του Ερντογάν. Η Τουρκική οικονομία ως γνήσια ασιατο-μεσανατολική μαστίζεται απο δομικές ανωμαλίες αλλά δεν παύει να είναι μια μεγάλη οικονομία η οποία έχει απορροφήσει τις επενδύσεις των δυτικών σε βαθμό μη αναστρέψιμο. Η Τουρκία  ανήκει στους G 20 έξαλλου.

Όπως ακριβώς με τα Σκόπια τα οποία έχουν αναγνωρισθεί και κατονομάζονται  ανεξαιρέτως ως Μακεδονία σε όλες τις χώρες του πλανήτη, έτσι και η διαμάχη σχετικά με το Αιγαίο και την κυριαρχία του έχει ήδη κριθεί  απο την διεθνή κοινότητα και αυτή δεν είναι άλλη απο την άποψη για ευκαιρία στην Τουρκία να εκμεταλλευτεί μέρος των κοιτασμάτων της Κύπρου ή της Ελλάδας.

Η διεθνής κοινότητα δεν λαμβάνει υπ όψιν τα ιστορικά δεδομένα αλλά τα καθαρά δικανικά και οικονομικά. Τα δεδομένα αυτά σύμφωνα με την διεθνή κοινότητα λένε ότι μια χώρα τοπική υπερδύναμη δεν μπορεί να μην έχει την δυνατότητα να έχει μερίδιο απο τον πλούτο της ανατολικής Μεσογείου και ότι δεν είναι δυνατό μια χώρα του μεγέθους της Τουρκίας να παρακολουθεί ως θεατής την μικρή Ελλάδα να εξορύσσει αέριο.

Η διεθνής κοινότητα δεν θέλει , ούτε μπορεί, ούτε και είναι η δουλειά της να καταλάβει την άρνηση μας για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Η διεθνής κοινότητα θεωρεί τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο δύο τριτοκοσμικές χώρες που διαπληκτίζονται για ένα θέμα το οποίο θα μπορούσε να λυθεί με την συνεκμετάλλευση.

Η Τουρκία είναι απαραίτητη σε όλους. Όποιος ελέγχει ή έστω έχει σύμμαχο την Τουρκία μπορεί να ελέγχει όλη την Μ.Ανατολή και όχι μόνο. Η Τουρκία αποτελεί την μόνη οικονομική δίοδο των υφιστάμενων και μελλοντικών αγωγών αερίου απο την Μ Ανατολή και Κύπρο-Αίγυπτο-Ισραήλ αντίστοιχα, που θα τροφοδοτούν την Ευρώπη και θα την απεξαρτήσουν απο την Ρωσία.

ΗΠΑ και Ε.Ε. θέλουν την Τουρκία στο πλευρό τους για να εξασφαλίσουν την μεταφορά αερίου απο Κατάρ-Συρία-Ιράκ  -Ισραήλ-Αίγυπτο και Κύπρο. Εάν χαθεί η Τουρκία τότε το αέριο θα πρέπει να μεταφέρεται στην Ευρώπη με πλοία και με τον αγωγό east med  o οποίος θεωρείται εφικτός αλλά επειδή θα είναι υποθαλάσσιος θα αργήσει αρκετά να κατασκευαστεί και θα κοστίσει αρκετά.

Η Ρωσία θέλει την Τουρκία σύμμαχο για να την ελέγχει και να αποτρέψει το ενδεχόμενο διέλευσης αγωγών αερίου ανταγωνιστών της προς την Ευρώπη

Η Τουρκία είναι απαραίτητη και στο Κατάρ στο έδαφος του οποίου υπάρχει τουλάχιστον  μια πλήρως επανδρωμένη ταξιαρχία τουρκικού στρατου΄η οποία έχει αποστολή την αντιμετώπιση ενδεχόμενης εισβολής της Σαουδικής Αραβίας. Το Κατάρ το οποίο διαθέτει τα τρίτα μεγαλύτερα κοιτάσματα αερίου στον κόσμο έχει διεισδύσει τόσο πολύ στις ευρωπαϊκές οικονομίες που τις έχει σχεδόν εξαγοράσει. Ειδικά η Γαλλία και πολύ περισσότερο η Βρετανία εξαρτώνται απο το καταριανό χρήμα σε βαθμό που δεν μπορούν να έχουν αυτόνομη εξωτερική πολιτική.

Η Ρωσία χρειάζεται την Τουρκία ακριβώς επειδή θέλει να αποτρέψει την χρήση της ως δίοδος του αερίου προς την Ευρώπη των ανταγωνιστών όπως το Κατάρ  -Αζερμπαϊτζάν-Κύπρος-Αίγυπτος.

Η Ρωσία  δεν θέλει η Κύπρος και η Αίγυπτος να εξάγουν το αέριο τους ούτε μέσω Τουρκίας ούτε μέσω του υποθαλάσσιου east med. Γιαυτό  και έχει κάνει την Τουρκία σύμμαχο της και προωθεί τον ρωσικό αγωγό turkish ή  south stream ο οποίος ήδη λειτουργεί και τροφοδοτεί την Τουρκία με αέριο και φιλοδοξεί να επεκταθεί στην Ευρώπη.

Την Ελλάδα δεν την υπολογίζει κανείς και κανείς δεν την χρειάζεται.

Η Τουρκία του Ερντογάν είναι μια υπερδύναμη που έχει πολλούς μνηστήρες.

Κανείς δεν θέλει ούτε και μπορεί να αναμετρηθεί με την Τουρκία.Οι Ιταλοί απέσυραν το πλωτό γεωτρύπανο τους απο το βυθοοικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ και όχι μόνο αντέδρασαν αλλα την ώρα που ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ κ Καμένος πρόβαλε το βίντεο του εμβολισμού του σκάφους ΄Γαύδος΄΄ στην συνδιάσκεψη των υπουργών Άμυνας στις  Βρυξέλλες ,ο Ιταλός υπουργός Άμυνας συσκέπτονταν με τον Τούρκο κρυφά. Αμέσως μετά το γεωτρύπανο της ΕΝΙ αποχώρησε .

Το πιθανότερο σενάριο για τα μελλούμενα  είναι το εξής :

Η Τουρκία συμφωνεί με την διεθνή κοινότητα για την απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων απο την Κύπρο με αντάλλαγμα την παραχώρηση του οικοπέδου 3 της κυπριακής ΑΟΖ .

Η Ελληνοκυπριακή πλευρά θα αναθαρρήσει και σε κλίμα ευφορίας θα αποδεχθεί το σχέδιο Άναν δηλαδή της διζωνικής πολιτείας με εναλλασσόμενο πρόεδρο .Ο πρώτος πρόεδρος θα είναι κάποιος ανώτερος Κύπριος  κληρικός ο οποίος θα θυμίσει τον Μακάριο. Αυτό θα είναι το ΄΄τυράκι΄΄ στην φάκα διότι οι Ελληνοκυπριοι θα διαπιστώσουν μετά το τέλος της θητείας του ότι ο επόμενος πρόεδρος θα είναι Τούρκοκύπριος, αλλά τότε θα είναι αργά.

Ο Ερντογάν για να δικαιολογήσει την υποχώρηση-αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο θα πάρει την άδεια των Ρώσων και Αμερικάνων για την κατάληψη της Ρόδου και Καστελόριζου .Έτσι εκτός απο το οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ θα αποκτήσει και ΑΟΖ στο νότιο Αιγαίο. Το σενάριο αυτό ενισχύεται από τις συνεχόμενες συνεντεύξεις και δηλώσεις Κύπριου κληρικού ο οποίος ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ΄΄΄προφητείες΄΄ και προρρήσεις που δείχνουν με απόλυτη σιγουριά ότι ο τουρκικός στρατός θα αποχωρήσει απο τα κατεχόμενα και ότι η Ελλάδα θα χάσει δύο νησιά τα οποία αυτός γνωρίζει αλλά δεν μας λέει. Προφανώς ο κληρικός αυτός προορίζεται για πρώτος πρόεδρος στο διζωνικό μόρφωμα.

Η κατάληψη της Ρόδου θα έχει και ένα συμβολικό μήνυμα για τον Τουρκικό λαό. Η Ρόδος αποτέλεσε το τελευταίο προπύργιο ελευθερίας στην ανατολική Μεσόγειο εφόσον κατακτήθηκε το 1522 από τον Σουλεΐμάν τον Μεγαλοπρεπή κατά την δεύτερη πολιορκία της .Ο Σουλεΐμάν πήρε την Ρόδο από τον Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη δηλαδή απο τους δυτικούς. Ο Ερντογάν θα παρουσιασθεί ως ο νέος Σουλεΐμάν ο Μεγαλοπρεπής και θα ισχυροποιηθεί.

ΗΠΑ-Ε.Ε και Ρωσία θα έχουν εξασφαλίσει ο καθένας τα συμφέροντα τους. Οι ΗΠΑ θα έχουν να λαμβάνουν απο τον Ερντογάν εφόσον τον βοήθησαν να ισχυροποιηθεί. Η Ρωσία θα ελέγχει απόλυτα την Κύπρο διότι όλη η προεργασία με τις ΄δηθεν προφητείες είναι ρωσικής εμπνεύσεως.Ο πρόεδρος -κληρικός θα εξαρτάται απόλυτα απο την Ρωσία- όπως εξάλλου όλη η οικονομία και οικονομική ελίτ της νήσου- και θα καθυστερήσει την εξόρυξη των κοιτασμάτων έτσι ώστε η Ρωσία να κερδίσει χρόνο στην διατήρηση του μονοπωλίου της στην Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ θα αποδεχθούν την ακύρωση των σχεδίων για το πέρασμα των αγωγών αερίου προς Ευρωπη μέσω Τουρκίας αλλά για να στηρίξουν την ηττημένη Ελλάδα θα δώσουν την άδεια για την εξόρυξη και εξαγωγή των κοιτασμάτων της Κρήτης που είναι ισάξια της Κύπρου. Τα κοιτάσματα αυτά θα εξάγονται ίσως με ένα ΄΄κουτσουρεμένο΄΄ east med» αλλά σε ότι αφορά τις ENI=EXXON-TOTAL  θα κερδίοσυν όσα θα χάσουν προσωρινά απο την Κύπρο και λεω προσωρινά διότι η Κύπρος τελικά θα εξορύξει αλλά μόνο όταν γίνει βέβαιο ότι μέσω των τουρκοκυπρίων τα κέδη θα διανέμονται και στην Τουρκία

Οι ΗΠΑ θα μπορούν να ζητούν την βοήθεια της Τουρκίας στον έλεγχο τηςΜ.Ανατολής με το ίδιο θάρρος που το κάνει η Ρωσία μέχρι σήμερα.

Η Τουρκία θα αποτελέσει ξαφνικά το μήλον της έριδος μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ και για να διευθετηθεί το θέμα της διεκδίκησης των υπηρεσιών της θα ακολουθηθεί η εξής διαδικασία. : ΗΠΑ -Ρωσία και ΕΕ θα αναδείξουν την Τουρκία ως το πρότυπο της ισλαμικής κοσμικής υπερδύναμης, το πρότυπο του δήθεν πολυπολιτισμού και της ανερχόμενης οικονομίας. Η έδρα του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ θα μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη.Ήδη από το 2013 υπήρξαν σχετικές προτάσεις από υψηλά ισ΄ταμνα στελέχη και think tanks στους κόλπους του ΟΗΕ. Η Τουρκία θα ενταχθεί στην Ευρώπη ή μάλλον η Ευρώπη σε αυτή.

Η Ελλάδα θα αποτελεί ένα απέραντο πάρκο Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στις οποίες θα επενδύουν Τούρκοι και Καταριανοί και όπου θα εργάζονται οι ΄΄παράτυπποι» μετανάστες αλλά και οι απελπισμένοι Έλληνες. Εξάλλου όλα τα Βαλκάνια θα αποτελούν μια ενιαία περιοχή με Ε.Ο.Ζ. όπου η εθνική κυριαρχία θα έχει εκλείψει , περιοχή  η οποία θα εργάζεται για την Γερμανία και την Τουρκία.

Το θέμα έχει κι άλλες πτυχές αλλά δεν θα το εξαντλήσω τώρα.

Από το 2013 το hellenic sunrise 2 σας λέει ότι η Κωνσταντινούπολη προορίζεται για παγκόσμια πρωτεύουσα.

Την 1 Νοεμβρίου 2012 ο τοποτηρητής του ΟΗΕ στην Μ.Ανατολή για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων Richard Falk δήλωνε στο διαδικτυακό τόπο του al Jazeera English ότι η Τουρκία αποτελεί την χώρα πρότυπο της ανεκτικότητας και πολυπολιτισμού και ότι ίσως θα έπρεπε να φιλοξενήσει τις έδρες διεθνών οργανισμών
Αυτά για τώρα.

 

ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ Ε.Ε.-Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΒΟΛΗ -ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Greek Spirit

23-2-2018

Η πρακτική  της δήθεν ΄΄διεθνοποίησης΄΄ της τουρκικής προκλητικότητας με την προβολή των βίντεο τόσο του εμβολισμού όσο και των διαλόγων του κυβερνήτη του πλωτού γεωτρύπανου με αυτόν της τουρκικής φρεγάτας που στην ουσία έδιωξε σήμερα το γεωτρύπανο από την κυπριακή ΑΟΖ, η πρακτική αυτή δεν έχει οφέλη για την Ελλάδα. Οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες στα κινηματογραφημένα αυτά ντοκουμέντα βλέπουν ότι η Τουρκία είναι μια τοπική υπερδύναμη που δεν διστάζει, βλέπουν ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του ως προς την προοπτική να παραμείνει θεατής στον πλουτισμό Ελλάδας-Κύπρου από τα κοιτάσματα τους χωρίς η ίδια η Τουρκία να έχε το παραμικρό μερίδιο.

Στην πραγματικότητα τα ντοκουμέντα της προκλητικότητας της Τουρκίας αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για τις δυνατότητες της και την καλύτερη διαφήμιση της ως τοπικής υπερδύναμης .Αυτό που κάνει την Τουρκία υπερδύναμη είναι η τόλμη της και η θέληση της να τα βάλει με όλους. Η Τουρκία μπορεί να κινείται στις λεπτές γραμμές και ΄΄παράθυρα΄΄ του διεθνούς δικαίου και καθεστώτος που διέπουν την θαλάσσια κυριαρχία, μπορεί να έχει εισβάλει στην Συρία και να δολοφονεί τετράχρονα παιδάκια, ωστόσο και σε ότι αφορά τους διεθνής επικυρίαρχους , ακριβώς αυτή η θέληση της για κυριαρχία και ανάληψη κινδύνων την καθιστούν ένα υπερπολύτιμο γεωπολιτικό παράγοντα για ΗΠΑ-Ρωσία και Ε.Ε.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για την τρόικα ΗΠΑ-Ρωσία και Ε.Ε να βοηθήσουν την Ελλάδα, να επενδύσουν χρόνο, διπλωματικό κεφάλαιο αλά και οικονομικό και στρατιωτικό όταν ακριβώς δίπλα και σε ακόμα πιο καίρια θέση βρίσκεται η Τουρκία η οποία αποτελεί μια έτοιμη τοπική υπερδύναμη  με στρατό ο οποίος αποτολμά εισβολή σε γειτονική χώρα, με οικονομία η οποία αντισταθμίζει τις δομικές ανωμαλίες της με πακτωλό φανερών και κρυφών κεφαλαίων από το Κατάρ, χώρα η οποία δεν ζητά καμία ελεημοσύνη, δεν ζητά καμία επισφαλή επένδυση αλλά είναι σε θέση να προσφέρει συναλλαγή με ΗΠΑ-Ρωσία-Ε.Ε.

Η συναλλαγή αυτή αφορά τον διαμοιρασμό των κοιτασμάτων σε Αιγαίο και Κύπρο με αντάλλαγμα την παροχή υπηρεσιών στην Μ.Ανατολή που απαιτούν την εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων. Με άλλα λόγια η υπερεξοπλισμένη Τουρκία προσφέρει στις ΗΠΑ-Ρωσία και ΕΕ τις ένοπλες δυνάμεις της για τον έλεγχο της Μ.Ανατολής σε αντάλλαγμα με μερίδιο στα κοιτάσματα. Η Τουρκία προσφέρει επίσης την δυνατότητα σε ΗΠΑ και Ε.Ε γι την γρήγορη επίλυση σειράς γεωπολιτικών και ενεργειακών θεμάτων.

Η προσπάθεια Ε.Ε. και ΗΠΑ να απεξαρτήσουν την Ευρώπη από το ρωσικό αέριο  βασίζεται στην κατασκευή δικτύου αγωγών που θα φέρνουν΄αέριο από το Κατάρ-Ιράν-Ιράκ-Αζερμπαϊτζάν-Αίγυπτο-Ισραήλ- Κύπρο και Ελλάδα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον πόλεμο στην Συρία, δηλαδή το σχέδιο για την κατασκευή ενός αγωγού Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ευρώπης ο οποίο θα αφαιρούσε το ενεργειακό μονοπώλιο από την Ρωσία στην αγορά της Ευρώπης. Η Συρία ήταν η μόνη χώρα που δεν δέχθηκε τον αγωγό στο έδαφος της, το Κατάρ και η Γερμανία προκάλεσαν τον πόλεμο για να πέσει ο αρνητής Άσαντ και η Ρωσία βοήθησε την Συρία για να μην γίνει ο αγωγός και χάσει το μονοπώλιο της στην  Ευρώπη.

Η Τουρκία μπορεί να προσφέρει ως αντάλλαγμα της παραχώρησης μέρους των κοιτασμάτων την διάθεση του εδάφους της για να περάσουν αγωγοί που θα διακινούν αέριο από την Κύπρο-Αίγυπτο-Ισραήλ-Λίβανο. Οι κάκιστες διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ έσπρωξαν το τελευταίο να προτείνει έναν υποθαλάσσιο αγωγό , τον east med , ο οποίος θα ξεκινούσε από τις ακτές του Ισραήλ και με υποθαλάσσια διαδρομή θα ένωνε τα Αιγυπτιακά-Κυπριακά και Ελλαδικά κοιτάσματα σε νότια Κρήτη και Ιόνιο και κατόπιν μέσω Ιταλία θα καταλήγουν στην Γερμανία. Ο EAST MED  ωστόσο εκτός από κοστοβόρος είναι και ένα χρονοβόρο πρότζεκτ. Η μόνη οικονομική και γρήγορη λύση είναι τα υποθαλάσσια κοιτάσματα να καταλήγουν στην Τουρκία και απο εκεί με χερσαίους αγωγούς θα διοχετεύονται στην Ευρώπη.

Η Τουρκία διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ και η ρήξη στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ αποτελούν πλήγμα για το ΝΑΤΟ.Οι ΗΠΑ από το 2013 και μετά χάνουν συνεχώς σε στρατιωτική ισχύ κάτι το οποίο μπορεί να μην έχει γίνει αντιληπτό από διάφορους ΄΄αναλυτές του καφενείου αποτελεί ωστόσο μια σκληρή πραγματικότητα ειδικά για αμερικανικό ναυτικό.

Οι ΗΠΑ μετά τον πόλεμο και την κατοχή του Ιράκ δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις απώλειες και σε συνδυασμό με τα ελλείμματα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού και τις περικοπές δεν μπορούν πλέον να αναλαμβάνουν δράση σε όλο τον κόσμο.
Οι ΗΠΑ θα προτιμούσαν την Τουρκία να ελέγχει την ανατολική Μεσόγειο και Μ.Ανατολή έτσι ώστε να επικεντρωθούν στον Ειρηνικό και Σινική θάλασσα όπου η Κίνα προετοιμάζεται για τον Γ΄ΠΠ.

Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα κάποιοι οι οποίοι επαναλαμβάνουν και προάγουν την την άποψη των αγράμματων καφενόβιων της δεκαετίας του 80 ότι η Τουρκία με την προκλητικότητα της εξάγει τα αδιέξοδα της. Που πας ρε Καραμήτρο, ποια αδιέξοδα εξάγει;  Η Τουρκία όπου έχει αδιέξοδα όπως στα νότια σύνορα της έχει δείξει ότι τα λύνει με εισβολή.Ξυπνάτε ρε κακομοίρηδες.

Οι ΗΠΑ θέλουν να κρατήσουν την Ευρώπη κοντά τους. Η Ευρώπη όσο παραμένει εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο είναι αδύνατον να διαδραματίσει κάποιο ρόλο πίεσης εναντίον του Πούτιν Η Ευρώπη ήδη βλέπει ότι όχι μόνο η ανατολική Ουκρανία κινδυνεύουν να αφομοιωθούν απο τη Ρωσία αλλά και οι χω΄ρες της Βαλτικής, Εσθονία-Λιθουανία-Λετονία. Όσο η Ευρώπη εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά απο το ρωσικό αέριο ακυρώνεται η γεωπολιτική της αξία για τον περιορισμό και έλεγχο της Ρωσίας  Η Τουρκία παραμένει η πιο γρήγορη και φθηνή εναλλακτική μεταφοράς αερίου από Μ.Ανατολή , Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο.

Η Τουρκία επίσης μπορεί να αποτελέσει τον χωροφύλακα της περιοχής για λογαριασμό του ΝΑΤΟ το οποίο αποτελεί πλέον φάντασμα του πάλαι ποτέ ισχυρού εαυτού του.

Ο Ερντογάν είναι πρόθυμος να παίξει τον παραπάνω ρόλο αλλά ως ανταλλάγματα θα ζητήσει

α.την αμνηστία του από τις διώξεις που προκύπτουν από την έρευνα για τα σκάνδαλα σπασίματος του εμπάργκο εναντίον του Ιράν που διεξάγονται στις ΗΠΑ
β. μερίδιο από τα κοιτάσματα σε Αιγαίο και Κύπρο (όχι σε Κρήτη) .

Σε αντάλλαγμα θα δώσει

α. την εξομάλυνση των σχέσεων του με το Ισραήλ η οποία θα οδηγήσει και σε κατασκευή αγωγών αερίου στο έδαφος της Τουρκίας που θα καταστήσουν τον east med αχρείαστο σχέδιο και
β. την διάθεση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ αλλά και για τις ανάγκες της Ε..Ε

Η Τουρκία μπορεί κάλλιστα να διαθέσει ταξιαρχίες για τα σύνορα της ανατολικής Ευρώπης όπως πχ Πολωνία και χώρες της Βαλτικής οι οποίες προετοιμάζονται  για το ενδεχόμενο ρωσικής εισβολής τα τελευταία τέσσερα χρόνια.Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής προσπαθούν με την βοήθεια του ΝΑΤΟ να οργανώσουν την άμυνα τους ωστόσο η βοήθεια που λαμβάνουν προέρχεται απο την Ισπανία-Δανία-Ολλανδία χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν ικανούς στρατούς και μέσα τουλάχιστον ανάλογα για ένα ενδεχόμενο αντιμετώπισης των ρωσικών μεραρχιών σε αναπτεταμένο έδαφος. Κάποιο Αμερικάνοι στρατιωτικοί που δεν ξεπερνάνε τις μερικές εκατοντάδες βοηθούν ως σύμβουλοι.

Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που μπορεί να διαθέσει πλήρεις κι ετοιμοπόλεμους σχηματισμούς. Μετά απο αυτό η Τουρκία βρίσκεται ένα βήμα από την ένταξη της στον ευρωστρατό ο οποίος μέχρι σήμερα αποτελεί απλά μια επιτελική μελέτη. Ο τουρκικός στρατός θα αποτελέσει την πρώτη αξιόμαχη δύναμη του υπό διαμόρφωση ευρωστρατού με πρόσχημα την φύλαξη των ανατολικών συνόρων της Ευρώπης σε Πολωνία και Βαλτική. Αυτό θα αποτελέσει θρίαμβο του Ερντογάν

Εάν η Τουρκία λάβει μερίδιο απο τα κοιτάσματα τότε εύκολα θα απομακρυνθεί απο την αγκαλιά του Πούτιν ή τέλος πάντων θα ξεφύγει απο τον τόσο στενό εναγκαλισμό με την ρωσική αρκούδα και θα μπορέσει να αυτονομηθεί αρκετά για να διαθέτει στρατεύματα τα οποία στην ουσία θα φυλάνε την Αν. Ευρώπη απο την Ρωσία.

Ετσι γίνονται οι δουλειές, έτσι επιβιώνουν τα κράτη -έθνη .

Καθίστε τώρα να ακούτε τους πρησμένος απο το φαγητό και το ποτό μπαρμπάδες να σας λένε ότι η Τουρκία κάνει ΄παληκαρισμούς΄΄ και ότι ΄΄εξάγει την αποτυχία της΄΄

hellenicsunrise

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΩΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ