Φρίκη και στη Ζάκυνθο – Υπόθεση Λέρου θυμίζει η δολοφονία του ταχυδρόμου από το γιο του – Και τώρα καταδικάστε τον

0
951

Μάτια και αυτιά ερμειτικά κλειστά. Σε άλλη μία μικρή τοπική κοινωνία, άλλη μία μεγάλη τραγωδία με θύματα μικρά παιδιά. Το κίνητρο της δολοφονίας του 70χρονου ταχυδρόμου από τον
26χρονο γιο του, καρπός του δεύτερου γάμου, κρύβει μία ακόμα θαμμένη ανατριχιαστική φρίκη.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι ο πατροκτόνος, μπορεί τόσα χρόνια ν’ άντεχε τον πόνο της μεσαιωνικής κακοποίησης του από τον δυνάστη πατέρα, δεν άντεξε και ράγισε όταν ενημερώθηκε ότι τον ίδιο καιμεγαλήτερη πόνο βιώνουν τα δύο ετεροθαλή αδέλφια του και κυρίως το 9χρονο κοριτσάκι.

Το θύμα ήταν τρεις φορές παντρεμένος. Από τον πρώτο γάμο, έφερε στη ζωή έναν γιο που σήμερα διαπρέπει ως νευροχειρουργός στην Αθήνα και με τον πατέρα του έχει διακόψει κάθε σχέση ζωής για πάνω από 25 χρόνια.

Στο δεύτερο γάμο προέκυψε ο 26χρονος που κακόπαθε τα μύρια όσα από τον ταχυδρόμο. Άντεξε όμως και λυτρώθηκε με το διαζύγιο της μητέρας του και την επανασύνδεση της με έναν αξιοπρεπέστατο και ηθικό επιχειρηματία του νησιού. Βρήκε τη γαλήνη και τη θαλπωρή σ’ ένα πατριό, βουλιάζοντας στη λήθη τα μαρτύρια της παιδικής ηλικίας.

Ο πατέρας του παντρεύτηκε και τρίτη φορά, με μία γυναίκα που πέθανε από καρκίνο πριν από λίγους μήνες και άφησε στα αμαρτωλά χέρια του δύο παιδιά ηλικίας 10 χρόνων το αγόρι και 9 το κοριτσάκι. Ο 26χρονος από ενδιαφέρον για τα παιδιά και μην γνωρίζοντας ότι συνέβαιναν και σ’ εκείνα τα ίδια και χειρότερα απ’ ότι σ’ αυτόν, ενημερώθηκε από το σοκαρισμένο κοριτσάκι ότι τα είχε μετατρέψει σε σάκους του μποξ και εκείνη σε σκεύος ηδονής.

Όλες οι καταχωνιασμένες αναμνήσεις ξύπνησαν και μαζί με αυτές το δέος από τα παθήματα των δύο κακοποιημένων ανήλικων, ο οίκτος για τον Γολγοθά τους και η ανάγκη για την προστασία τους. Επιτέλους κάποιος έπρεπε να κάνει να κάτι για τον ίδιο σατράπη που διαμέλιζε συστηματικά τις ψυχές των παιδιών του. Κάποιος να κάνει κάτι που τον καιρό που το είχε ο ίδιος ανάγκη, δεν είχε πράξει κανείς.

Η καμπίνα στο κλειστό βαν, μέσα στο οποίο τον σκότωσε, ήταν διασκευασμένη ως μεταφερόμενη γκαρσονιέρα. Οι αστυνομικοί βρήκαν στρώματα, συσκευές και είδη που μαρτυρούσαν τη διαστροφή του ταχυδρόμου. Κάποιοι από αυτούς ξεστόμισαν με φρικη ότι ξεβρώμισε ο τόπος.

Και τώρα καταδικάστε τον. Όλοι όσοι δεν τον έσωσαν από την κόλαση όταν ήταν παιδί. Όλοι όσοι έκλεισαν μάτια και αυτιά στα μεγαλύτερα ακόμη μαρτύρια των δύο ετεροθαλών αδελφιών του.

του Γιώργου Καραϊβάζ

Πηγή: bloko.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ