Τη δημιουργία hot spot εκτός Ευρώπης (στη Βόρειο Αφρική) εξετάζει η ΕΕ

2
555

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμφωνήσει την ερχόμενη εβδομάδα να εξετάσει τη δημιουργία «περιφερειακών κέντρων αποβίβασης» προκειμένου να αποφασίζει για τα αιτήματα ασύλου προτού οι αιτούντες φθάσουν στην Ευρώπη, αναφέρεται σε προσχέδιο δήλωσης των Ευρωπαίων ηγετών ενόψει της συνόδου κορυφής που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέτοια κέντρα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε περιοχές όπως η Βόρεια Αφρική, δήλωσαν αξιωματούχοι που συζήτησαν το έγγραφο, το οποίο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά το έχει δει το πρακτορείο Reuters ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 28-29 Ιουνίου.

«Αυτά τα κέντρα θα πρέπει να προσφέρουν ταχείες διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ οικονομικών μεταναστών και εκείνων που χρήζουν διεθνούς προστασίας, και να μειώσουν το κίνητρο της επιβίβασης για επικίνδυνα ταξίδια», αναφέρεται στο προσχέδιο κοινής δήλωσης και των 28 ηγετών της ΕΕ, αν και η διατύπωσή του εξακολουθεί να υπόκειται σε αλλαγές.

Σε απάντηση του τελεσιγράφου που έδωσαν στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ οι Χριστιανοκοινωνιστές εταίροι της στον συνασπισμό να εξεύρει συμφωνία στην ΕΕ για τη διαχείριση του θέματος των προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στην Ένωση, διαφορετικά το Βερολίνο (δηλ. ο Χριστιανοκοινωνιστής υπουργός Εσωτερικών Χορσι Ζεεχόφερ) θα εισαγάγει μονομερή απαγόρευση στους πρόσφυγες που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλα κράτη της ΕΕ, στο κείμενο αναφέρεται επίσης: «… δευτερογενείς κινήσεις αιτούντων άσυλο μεταξύ Κρατών Μελών θέτουν σοβαρά σε κίνδυνο την ακεραιότητα του Συστήματος Ασύλου.

Τα Κράτη Μέλη θα πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα εσωτερικά νομοθετικά και διοικητικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τέτοιες κινήσεις και να συνεργαστούν στενά το ένα με το άλλο προς αυτόν τον σκοπό.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επειδή τα γραπτά και τα βιντεοσκοπημένα στοιχεία μένουν, με καθυστέρηση 2,5 ετών η πρότασή μας για HotSpot εκτός Ελλαδας & Ευρώπης βρίσκει ανταπόκριση. Ευελπιστούμε σε άμεση υϊοθέτηση και υλοποίηση.
    Προτάσεις στο Λινοπότι: https://youtu.be/vznxMP46mFg

  2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΗΟΤ ΣΠΟΤ ΣΚΛΑΒΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΓΕΡΜΑΝΙΑ

    ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΚΛΑΒΟΥ.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΦΤΕΙ ΠΕΙΝΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ