Πόρισμα – σοκ: Έτσι σκότωσαν τον Παντελή Δουρουντάκη στην Κρήτη (ύβρεις και κατάρες)- Εικόνες από το σημείο που τον έθαψαν

0
373

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ – ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Στη φυλακή οδηγείται ο ένας από τους δύο αδελφούς που είχαν συλληφθεί για τη δολοφονία του 70χρονου επιχειρηματία Παντελή Δουρουντάκη, από τα Σφακιά.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, αποφάσισαν αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (22/06), την προφυλάκιση ενός 44χρονου από τα Σφακιά για την υπόθεση εξαφάνισης -από τις 7 Μαρτίου- και θανάτου, του 70χρονου επιχειρηματία.

Παράλληλα, έδωσαν εντολή να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο 39χρονος αδελφός του, ο οποίος είχε επίσης συλληφθεί για την υπόθεση.

xania exafanisi8

Νωρίτερα και εν μέσω έντασης και ύβρεων από την οικογένεια του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη, οι δύο συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί στην Ανακρίτρια Χανίων για να απολογηθούν. Η σύζυγος και η κόρη του 70χρονου ξέσπασαν οργισμένα με κατάρες κατά των δύο αδελφών.

Στο σημείο βρέθηκαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο 44χρόνος, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της περιύβρισης νεκρού είχε συλληφθεί την Τρίτη μαζί με τον αδελφό του 39 ετών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που είχε συγκεντρώσει η Αστυνομία για εμπλοκή και των δύο στην υπόθεση και χθες το βράδυ, υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχε μεταφέρει τη σορό και το αυτοκίνητο του θύματος, μεταξύ των περιοχών Αγιάς και Αλικιανού, στα Χανιά, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη για την δολοφονία του 70χρονου.

xania dourountakis2

Όπως δήλωσε μιλώντας για την υπόθεση, ο διοικητής της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων Παρασκευάς Χινόπουλος, η σορός του 70χρονου βρέθηκε θαμμένη σε χωράφι, σε βάθος έξι μέτρων και το αυτοκίνητο σε βάθος πέντε μέτρων.

Για επαγγελματικό χειρισμό στην εξιχνίαση της υπόθεσης εκ μέρους του προσωπικού της υποδιεύθυνσης ασφαλείας που την χειρίσθηκε έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Γιώργος Λιμπινάκης.

xania exafanisi5

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο με τις δηλώσεις του συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη gallery του Newsbomb.gr

Το αυτοκίνητο του θύματος μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων, ενώ αυτοψία στο σημείο όπου βρέθηκε ο 70χρονος, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, πραγματοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο 24ωρο της εξαφάνισης του Παντελή Δουρουντάκη, κεραία κινητής που βρίσκεται στα Σφακιά «έδειξε» σήμα από το ένα κινητό στην κατεύθυνση από Σφακιά προς Φραγκοκάστελλο, αλλά στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε.

Επιπλέον, σε μεταγενέστερο χρόνο, υπήρξε σήμα από το άλλο του κινητό σε κεραία κινητής σε περιοχή του Πλατανιά και «έδειξε» μια κατεύθυνση από Πατελάρι προς Σούγια, δηλαδή κοντά στην περιοχή στην οποία βρέθηκε η σορός του.

Το χρονικό της εξαφάνισης του Παντελή Δουρουντάκη

Η εν λόγω εξαφάνιση, δηλώθηκε στις αστυνομικές Αρχές των Χανίων τον περασμένο Μάρτιο από τους οικείους του εξαφανισθέντος. Μάλιστα για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου λίγες ημέρες μετά είχε εκδοθεί Silver Alert.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για τις έρευνες

Για τον εντοπισμό του υπήρξε από την πρώτη στιγμή τεράστια κινητοποίηση από την Αστυνομία, το Λιμενικό, την ΕΜΑΚ, ειδικές δυνάμεις των σωμάτων ασφαλείας και από κατοίκους της περιοχής, στην οποία είχε δώσει για τελευταία φορά το στίγμα του.

Στις έρευνες είχε πάρει μέρος και ελικόπτερο, το οποίο «χτένισε» τον τόπο διαμονής του ηλικιωμένου, την ευρύτερη περιοχή και κάθε σημείο της ενδοχώρας στο οποίο δεν είχαν πρόσβαση οι επίγειες δυνάμεις. Μοναδικό στοιχείο, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες των ερευνών των αστυνομικών Αρχών, και το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί, είναι ο εντοπισμός του στίγματος των δύο κινητών τηλεφώνων που φέρεται να είχε ο ηλικιωμένος την ημέρα της εξαφάνισής του.

Την ημέρα της εξαφάνισής του έφυγε από το σπίτι του για να φροντίσει το κοπάδι των αιγοπροβάτων του.Αργά τη νύχτα, και αφού η σύζυγός του προσπαθούσε μάταια να επικοινωνήσει μαζί του, ενημερώθηκε η Αστυνομία.Σημειώνεται πάντως ότι, υπό το φόβο εκδήλωσης αντιποίνων από την οικογένεια του ηλικιωμένου προς την οικογένεια των δύο αδελφών, φερόμενων ως δραστών, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας από τα Χανιά και το Ηράκλειο έχουν σπεύσει στο χωριό όπου διαμένουν οι δύο πλευρές.

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών: Flashnews, Neakriti, Cretapost, Daynight, Zarpanews

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ