«Έφυγε» μες στη σιωπή ο χορευτής του Ζαμπέτα, που έμαθε συρτάκι στον Αντονι Κουίν

0
1269

«Έσπασε» το τρίο

Εφυγε από τη ζωή ο χορευτής του Ζαμπέτα Δήμος Αμπατζόγλου, που μαζί με τα αδέλφια του έκανε γνωστό το συρτάκι σε όλο τον κόσμο

Συγκίνηση για την απώλεια του θρυλικού χορευτή του Γιώργου Ζαμπέτα, ο οποίος έμαθε συρτάκι τον Αντονι Κουίν για τις ανάγκες της ταινίας «Ζορμπάς».

Ο Δήμος Αμπατζόγλου, το μεγαλύτερο από τα τρία αδέρφια που έκαναν γνωστό το συρτάκι σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ήταν κολλητός του Αριστοτέλη Ωνάση, της πριγκίπισσας Σοράγια και πολλών διεθνών προσωπικοτήτων. Εφυγε από τη ζωή την Κυριακή και θα κηδευτεί αύριο, Τετάρτη στις 16.00 από το Γ’ Νεκροταφείο.

Το παράπονο

Τον περασμένο Μάρτιο ο Δήμος και ο αδελφός του Ιορδάνης είχαν μιλήσει στην «Espresso» εκφράζοντας ένα μεγάλο παράπονο. «Εμάς μας ξέχασαν όλοι. Ποιος να μας θυμηθεί; Οσο ήμασταν στο επάγγελμα, το τηλέφωνο χτυπούσε νύχτα μέρα. Πλέον, σιωπή. Δεν μας κάλεσαν ούτε στο θεατρικό έργο για τη ζωή του Ζαμπέτα, με τον οποίο ζήσαμε χρόνια ολόκληρα. Ας είναι καλά όλοι… Ομως θα φύγουμε με ψηλά το κεφάλι και χωρίς φράγκο στην τσέπη» δήλωναν με περίσσια αξιοπρέπεια.

Τα δύο αδέλφια άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού τους στο Αιγάλεω και μίλησαν στον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα για τις στιγμές που έζησαν δίπλα στους Αντονι Κουίν, Γιώργο Ζαμπέτα, Μελίνα Μερκούρη, Ζιλ Ντασέν, Μάνο Χατζιδάκι… Στους τοίχους του φτωχικού τους δέσποζαν εκατοντάδες φωτογραφίες με τους μεγαλύτερους σταρ, Ελληνες και ξένους.

«Αυτές δεν είναι τίποτα. Εχουμε σχεδόν 7.000 φωτογραφίες στα μπαούλα. Δουλέψαμε με όλους και όλοι γούσταραν που μας είχαν φίλους. Τώρα έχουν όλοι σχεδόν φύγει» έλεγε βουρκωμένος ο Δήμος, οι δυνάμεις του οποίου είχαν αρχίσει να τον εγκαταλείπουν. Βλέπετε, είχε ήδη πατήσει τα 90 και δούλευε από μικρό παιδί.

«Μη φανταστείς ότι ξεκίνησα ως χορευτής. Λουκουμάδες έφτιαχνα σε ένα εργαστήριο στα Πετράλωνα. Για να τα φέρουμε βόλτα, λοιπόν, χορεύαμε σε διάφορα ταβερνάκια και οι τρεις μαζί. Οταν μας είδε ο Χιώτης, τρελάθηκε και ξεκινήσαμε μαζί με τη Μαίρη Λίντα. Ωραίο ζευγάρι» συνέχισε να θυμάται.

Από εκεί και πέρα, η φήμη των τριών αδελφών -ο Τάσος έχει αποκτήσει τη δική του οικογένεια και έμενε αρκετά μακριά τους- άρχισε να εξαπλώνεται και όλοι ζητούσαν τους τρεις χορευτές για να τους έχουν στο πλευρό τους.

Πλέον οι θρυλικοί χορευτές του Ζαμπέτα, τα αδέρφια Αμπατζόγλου, δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ