Στρατιά μετακλητών και στους δήμους με τον «Κλεισθένη»!

0
595

Επειδή ο προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός όταν γδέρνουμε τους πολίτες και επειδή δεν φτάνουν οι 2.3090 μετακλητοί στα υπουργεία και στα κομματικά γραφεία, η κυβέρνηση αποφάσισε με τον δημοκρατικό «Κλεισθένη Ι» να διορίζονται μετακλητοί υπάλληλοι- λέγε με κομματόσκυλα- σε κάθε δήμο, κάθε αντιδήμαρχο και κάθε αντιπεριφερειάρχη. Λεφτά υπάρχουν.

Και για να μην αρχίσουν οι διαψεύσεις από τους κατ επάγγελμα ψεύτες, στο άρθρο 213 της (εκστασιαστείτε) «Μεταρρύθμισης του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης- Εμβάθυνση της Δημοκρατίας- Ενίσχυση της Συμμετοχής. Βελτίωση της αναπτυξιακής και οικονομικής λειτουργίας των ΟΤΑ» αλλάζει ο νόμος του 2007 (των παλιών ρουσφετολογικών κομμάτων ντε) και προβλέπεται πλέον ότι:

«Σε κάθε δήμο συνιστώνται θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών (λέγε με Καρανίκα) συνολικού αριθμού ίσου με τον αριθμό των αντιδημάρχων του δήμου (που είναι το μισό δημοτικό συμβούλιο!)»

Ειδικά για δήμους που έχουν μόνιμο πληθυσμό πάνω από 150.000 προβλέπεται μια θέση επιπλέον για … Εδικό Συνεργάτη! Μην παραπονεθούν και οι Περιφέρειες για διακριτική μεταχείριση.

Όλος αυτός ο νέος στρατός από Καρανίκες είναι η παράλληλη απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει τα πόστα για όσο ακόμα θα είναι στην εξουσία, και μια ευκαιρία να διορίσει κόσμο με τη μέθοδο Κώστα Βουτσά, τη γνωστή και ως «τρούπωσα».

Ήδη, οι περίπου 2.300 μετακλητοί σήμερα κοστίζουν πάνω από 50 εκατ. ευρώ το χρόνο σε μισθούς και επιδόματα, δεδομένου ότι πληρώνονται με την κλίμακα που ένας δημόσιος υπάλληλος θέλει 38 χρόνια για να φτάσει! Με νόμο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το επικίνδυνο για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια (εδώ γελάνε) είναι ότι ήδη ένας αριθμός μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή έχει μετακομίσει στους αορίστου χρόνου υπαλλήλους! Μια φάμπρικα που καταργεί ΑΣΕΠ, προσόντα, επετηρίδες και τις λοιπές … αηδίες που πρόβλεπαν και προβλέπουν οι νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι οποίες, ξέχασα, ήταν διεφθαρμένες.

Αυτά συμβαίνουν με τον νέο, δημοκρατικό, ανανεωτικό, ριζοσπαστικό «Καλλικράτη Ι» για την τοπική αυτοδιοίκηση. Που με αυτές τις αλλαγές ξεχειλίζει δημοκρατία και φέρνει την αλλαγή του ριζοσπαστισμού.

Εκείνο που δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς στην κυβέρνηση είναι ότι μ αυτούς τους νόμους εκπροσωπεί το νέο. Το εκπροσωπεί. Το νέο διεφθαρμένο κράτος. Και μάλιστα έχει ξεπεράσει σε διεφθαρμένη νοοτροπία κάθε προκάτοχό της. Το παρήγορο είναι ότι, όπως λέει, έχει την κυβέρνηση αλλά δεν έχει την εξουσία. Σκέψου να την είχε κι όλας.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

liberal.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ