Ανατριχίλα στη δίκη Θανάση Λάμπρου: Γιατί κλήθηκε να καταθέσει η13χρονη κόρη της κατηγορούμενης συζυγοκτόνου Δήμητρας Βούλγαρη

0
745

Την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης πέρασε ξανά η Δήμητρα Βούλγαρη, η 38χρονη η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία του συζύγου της Θανάση Λάμπρου, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, ύστερα από την αναβολή της δίκης της την Τρίτη.

Η 38χρονη Δήμητρα Βούλγαρη, κατηγορείται ότι σκότωσε με δύο σφαίρες, σε κεφάλι και κοιλιά, τον άτυχο ναυτικό με τον οποίο έχει μια κόρη, σε σπίτι φίλου τους, στην Κοιλάδα Ερμιονίδας στην Αργολίδα, στις 8 Δεκεμβρίου 2014.

Κατά την είσοδο της κατηγορουμένης στο δικαστήριο δεν υπήρξε αυτή τη φορά κάποιο φραστικό επεισόδιο ή ύβρεις.

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη 15 Νοεμβρίου η μητέρα της κατηγορουμένης και συγγενείς του θύματος διαπληκτίστηκαν έξω από την πόρτα του δικαστηρίου, προκαλώντας την αντίδραση της ανήλικης κόρης του ζεύγους, η οποία έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας από την πλευρά της μητέρας της.

Η κατηγορούμενη συνοδεία αστυνομικών έφθασε στα δικαστήρια της Τρίπολης πριν από τις 09:00 και η δίκη ξεκίνησε κανονικά. Παρών ο εις εκ των συνηγόρων της κ. Βασίλειος Ρομποτής, αλλά και ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος κ. Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους λίγο προτού εισέλθει στο Δικαστικό Μέγαρο της Τρίπολης τόνισε ως πολιτική αγωγή ότι η κατηγορούμενη, η οποία όπως είπε, έχει συμμετάσχει οπωσδήποτε στο έγκλημα, δεν λέει όλη την αλήθεια.

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι για την ενοχή της. Υπάρχει μια ενδόμυχη σκέψη που προέρχεται από το περιεχόμενο της δικογραφίας ότι η κατηγορούμενη κρύβει μια αλήθεια. Αυτή θα ανακαλύψουμε μαζί με το δικαστήριο

Σχετικά με την κατάθεση της 13χρονης κόρης του ζευγαριού, ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι είναι κατά της εμφάνισης παιδιών που δεν έχουν να καταθέσουν γεγονότα που μπορούν να αποκαλύψουν εγκλήματα. Για τα παιδιά και για την παρουσία τους στα δικαστήρια ο νομοθέτης έχει προβλέψει ειδικές διαδικασίες και μια τέτοια διαδικασία θα είναι βίωμα που θα τα ακολουθεί για όλη τους τη ζωή, είπε.

«Από τη μελέτη της δικογραφίας δεν βλέπω κανέναν λόγο παρουσίας του παιδιού στο δικαστήριο»

Ο κ. Ρομποτής από την πλευρά της υπεράσπισης τόνισε ότι πρώτη μάρτυρας είναι η 13χρονη κόρη του ζευγαριού, από της οποίας την κατάθεση θα εξαρτηθούν πολλά από την όλη στάση και συμπεριφορά της.

Από την κατάθεσή της το δικαστήριο θα πάρει μια πρώτη γεύση για το ποιος μπορεί να είναι ο δολοφόνος κι αν η μητέρα της έχει κάποια σχέση με το έγκλημα

Η υπεράσπιση επιμένει και υποστηρίζει ότι η κατηγορούμενη είναι αθώα.

«Η Αστυνομία νομίζει ότι έκανε τη δουλειά της, αλλά πλανήθη οικτρά, όπως η πρόοδος της δίκης θα αποδείξει. Ο κύριος υπεύθυνος είναι ένας αστυνομικός που πήρε στραβά το πράγμα κι επειδή επί 7 μήνες χρόνιζε η προανάκριση στην Αστυνομία θέλησε να βρουν κάποιον για να κλείσουν την υπόθεση.»

Τόνισε ότι δεν έχει καμία ανάμιξη με το κάλεσμα της 13χρονης για να καταθέσει, αλλά ήταν απόφαση της Εισαγγελίας.

 

ΠΗΓΗfimes.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ