Φωτιά στην Αττική: Παιδί πυροσβέστη το 6 μηνών βρέφος που πέθανε στο Μάτι – video

0
762

Κάθε μέρα και μια συγκλονιστική αποκάλυψη για τις τραγικές ιστορίες επιζώντων από τη φωτιά στην ανατολική Αττική. Για το δράμα που ζουν οι κάτοικοι, οι συγγενείς των θυμάτων. Εκείνοι που πλέον να πρέπει να μάθουν να ζουν με τον πόνο και την απώλεια. Το δράμα εντός πατέρα, ενός πυροσβέστη που άφησε την οικογένειά του για να ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες και έχασε το παιδί του.

Χαρακτηριστικά τα λόγια της 67χρονης Μαρίας Διονυσιώτη. Της γυναίκας που έχασε το έξι μηνών εγγόνι της στη φωτιά. Που η κόρη της και μητέρα του παιδιού που θεωρείται το πρώτο θύμα της φονικής φωτιάς στην Αττική, δίνει μάχη στην Εντατική του Ευαγγελισμού. Του παιδιού που ενώ εκείνο πέθαινε στην αγκαλιά της μητέρας του, ο πυροσβέστης πατέρας του έδινε μάχη με τις φλόγες.

Μέσα σε 48 ώρες, η κα Μαρία Διονυσιώτη έχασε το αβάφτιστο εγγόνι της, δυο ξαδέρφια της και τα παιδιά τους και όλη την περιουσία της. Και ζει με την ελπίδα πως η κόρη της Μαργαρίτα θα καταφέρει να βγει νικήτρια από τη μεγαλύτερη μάχη, από τη μάχη για τη ζωή της.

«Ο εγγονός μου ήταν έξι μηνών, δεν τον είχαμε βαφτίσει ακόμα. Πέθανε στην αγκαλιά της Μαργαρίτας και τώρα εκείνη είναι στην Εντατική. Τους βρήκαμε και τους δυο στη θάλασσα περίπου πέντε ώρες αφού η φωτιά έφτασε στο Μάτι», είπε μιλώντας στην ανταποκρίτρια του Guardian, Έλενα Σμιθ. Δίπλα της συγγενείς, έξω από την Εντατική στον Ευαγγελισμό, προσπαθούσαν να της δώσουν κουράγιο. «Ο πόνος… Όλοι πονάμε, αλλά κανείς δεν θα το μάθει ποτέ», είπε.

Η κα Μαρία και ο άνδρας σώθηκαν γιατί το μοιραίο απόγευμα βρίσκονταν στην Αθήνα για να επισκεφτούν το γιατρό. «Ο Θεός δεν μας έχει δώσει λόγια να περιγράψουμε όσα πάθαμε» λέει. «Το σπίτι μου κάηκε, το σπίτι της κόρης μου επίσης, αλλά πραγματικά αυτό δεν είναι τίποτα» είπε η γυναίκα που έχασε το εγγόνι της και αγωνιά για την κόρη της.

Πυροσβέστης ο πατέρας του 6 μηνών βρέφους

Μια ακόμη πτυχή της συγκλονιστικής υπόθεσης αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (27.07.2018) στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Το έξι μηνών αγοράκι που πέθανε στην αγκαλιά της μαμάς του στο Μάτι είναι παιδί πυροσβέστη. Ο πατέρας του, όταν δόθηκε η εντολή για επιφυλακή, άφησε την οικογένειά του για να πάει για υπηρεσία. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως το παιδί του θα πέθαινε στη φωτιά και η γυναίκα του θα χαροπάλευε στο νοσοκομείο.

«Πήγε να σβήσει τις φωτιές. Άφησε την οικογένειά του πίσω, με αποτέλεσμα το παιδί του να είναι μέσα στα θύματα και η γυναίκα του να νοσηλεύεται στην Εντατική. Καταλαβαίνετε το δράμα του πυροσβέστη αυτού», τόνισε ο κ. Σταθόπουλος.

Η συγγένεια με την οικογένεια Φύτρου

Η Μαρία Διονυσιώτη θρηνεί για την απώλεια κι άλλων δικών της, εκτός του εγγονού της. Ο Γρηγόρης Φύτρος ήταν ξάδερφός της. Ο άτυχος άνδρας ήταν ανάμεσα στους 26 νεκρούς που βρέθηκαν στο οικόπεδο του θανάτου, στο Μάτι, λίγα μέτρα από την παραλία. Μαζί του ήταν ο γιος του, Φοίβος. Η 13χρονη κόρη του Εβίτα είναι το κορίτσι που στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τις φλόγες έπεσε στο γκρεμό (όπου οδηγούσε το μονοπάτι από το οικόπεδο) και έχασε τη ζωή του.

«Η κόρη του ξαδέρφου μου του Γρηγόρη, ήταν το 13χρονο κορίτσι που έπεσε στο γκρεμό. Ο άλλος μου ξάδερφος ο Μιχάλης πέθανε μέσα στο αυτοκίνητό του μαζί με τη γυναίκα και την κόρη του. Πολλά μέλη της οικογένειάς μου αγνοούνται», είπε η κα Μαρία Διονυσιώτη.

Με πληροφορίες από Guardian

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ