Έχει σχέση η φωτιά με τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς που φρουρούνταν στα ΚΑΑΥ του Αγ. Ανδρέα;

0
1689

Πηγή: fimes.gr

«Άνθρακες» και ο εμπρησμός, Εκτεθειμένος από το φιάσκο ο Τόσκας – Πέρασαν κουτάκια για ρετσίνι ως … μηχανισμό

Κανένα εύρημα, κανένα στοιχείο και καμία ένδειξη τελικά δεν μπορεί να υποστηρίξει το έωλο τελικά επιχείρημα περί εμπρησμού, πάνω στο οποίο στηρίχτηκε η
επικοινωνιακή στρατηγική της περιβόητης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού ο κ. Τόσκας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Χθες το bloko.gr έγραψε πάνω σε ποια ευρήματα βασίστηκε το εποικοδόμημα της επιχειρηματολογίας περί εμπρησμού (ΕΔΩ), όπου μεταξύ άλλων σημειώναμε τα εξής: σε κοντινό σημείο από εκείνο που εικάζεται και εκτιμάται ότι ξεκίνησε η φωτιά βρέθηκε κάτω από πέτρες συσσωρευμένο παχύ στρώμα από πευκοβελόνες με το ποιο εντυπωσιακό στοιχείο πως περιμετρικά υπήρχαν ενδείξεις από χυμένο νερό. Κατ’ άλλους αυτό σημαίνει ότι ο εμπρηστής έβαλε στη θερμοπαγίδα φωτιά και στη συνέχεια μόλις αυτή άρχισε να εξαπλώνεται έριξε νερό για να εξαφανίσει την ύπαρξή της. Κατ’ άλλους όμως το εύρημα αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα καθώς το παχύ στρώμα με πευκοβελόνες μπορεί να αφέθηκε τυχαία είτε από περιπατητή είτε από κάτοικο της περιοχής.

Τελικά μετά από ενδελεχή εξέταση κι επανεξέταση του … ευρήματος, το πόρισμα που οι ίδιες αξιόπιστες πηγές του bloko.gr σημειώνουν πως ήταν ένα … άχυρο στον αέρα. Ένα πουκάμισο αδειανό, το οποίο αποδεικνύει ότι η πρόχειρη και ανεξήγητα εστιασμένη πάνω σε αυτό συνέντευξη, απέδειξε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός και σε επίπεδο στρατηγικής επικοινωνίας- προπαγάνδας. Μια προπαγάνδα που δεν συμπεριέλαβε ούτε ένα συγνώμη.

Επίσης, καλά ενημερωμένες πηγές του bloko.gr επισημαίνουν πως η μανία του κυβρερνητικού επιτελείου ήταν τέτοια από την απουσία έστω και μια ασταθούς ένδειξης, ώστε οργανώθηκε και … διαπεραιώθηκε στην Κινέττα κλιμάκιο έρευνας του στρατού με επικεφαλής … υποστράτηγο, οι οποίοι κόμισαν ως πειστήρια κάποια τσίγκινα κουτάκια που βρέθηκαν διάσπαρτα στην καμμένη έκταση κι εκτιμήθηκε ότι περιείχαν εμπρηστικές ύλες.

Το μυστήριο το έλυσαν κάτοικοι της περιοχής που άναυδοι εξήγησαν ότι τα συγκεκριμένα αντικείμενα τα χρησιμοποιούν για τη συλλογή ρετσινιού από τα πεύκα. Τα κουτάκια έμειναν μεν, τα πεύκα εξαφανίστηκαν δε, όμως το φιάσκο εξακολουθεί να μεγεθύνεται.

του Γιώργου Καραϊβάζ

Πηγή: bloko.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ