Ελληνας πλοίαρχος έσωσε ζευγάρι που επί 4 ημέρες πάλευε με τα κύματα στη Μαύρη Θάλασσα -Ηταν σε φουσκωτή βάρκα! [εικόνες]

0
182

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ζευγάρι ναυαγών που περιπλανιόταν για μέρες στη Μαύρη Θάλασσα, έσωσε Ελληνας καπετάνιος. 

Το ζευγάρι από το Νοβοροσίσκ, είχε πάρει μια καινούργια φουσκωτή βάρκα, πλαστική, και θέλησε να κάνει μια βόλτα για να τη δοκιμάσει. Ετσι, στις 8 Αυγούστου βούτηξαν στη θάλασσα με τη βάρκα τους, στην περιοχή του ακρωτηρίου Μισκάκο.  Μαζί τους δεν πήραν κινητά, μιας και δεν σκόπευαν να απομακρυνθούν από την ακτή.

Ωστόσο, ξέσπασε ξαφνικά θαλασσοταραχή και τα ρεύματα παρέσυραν τη βάρκα στην οποία επέβαιναν η 35χρονη Ρωσίδα και ο Αρμένιος σύζυγός της. Και κάπως έτσι, για τέσσερις ημέρες πάλευαν με τα κύματα και το άνεμο στη μέση του πουθενά. Αέρας, καταιγίδες, κρύο, η βάρκα γέμιζε συνεχώς νερά και το ζευγάρι κοιμούνταν με βάρδιες, ενώ περίμεναν το ξημέρωμα για να ζεσταθούν. Από την άλλη, την ημέρα, ο ήλιος τους έκαιγε, με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί εγκαύματα.

Φυσικά τις τέσσερις αυτές ημέρες και τις πέντε νύχτες δεν είχαν μαζί τους τίποτα. Εμεναν επομένως στη  βάρκα χωρίς νερό και τροφή. Εφθασαν μάλιστα στο σημείο να έχουν παραισθήσεις.

Την πέμπτη μέρα, είδαν στον ορίζοντα ένα πλοίο. «Παρατηρήσαμε ένα γκρι πλοίο να έρχεται προς το μέρος μας. Ήταν ένα θαύμα» δηλώνει η 35χρονη Ρωσίδα και προσθέτει: «Ο Χριστός μας έσωσε».

Το πλοίο ήταν το τάνκερ Kriti Rock, με καπετάνιο τον Χρήστο Κωνσταντινίδη. Το υπό ελληνική σημαία πλοίο είχε ξεκινήσει από την Τουρκία για το λιμάνι Ταμάν. Όταν τους βρήκαν, οι δυο ναυαγοί βρίσκονταν 70 χιλιόμετρα από την ακτή.

Τα μέλη του πληρώματος τους έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Τους πρόσφεραν φαγητό και νερό, ρούχα και τους εξέτασαν για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους. Τρεις ημέρες αργότερα αποβιβάστηκαν σώοι στο Νοβοροσίσκ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ