Καλαμάτα: Με κολάρο και σπασμένη φωνή ο Πέτρος Κωνσταντινέας – Το μήνυμα του βουλευτή για την επίθεση – video

6
918

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας ξυλοκοπήθηκε από ομάδα νεαρών χθες το απόγευμα (23-09-2018) στην Καλαμάτα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης. Ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 5 συλλήψεις και βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Ειδικότερα πρόκειται για δυο 26χρονους, έναν 36χρονο, έναν 37χρονο και έναν 63χρονο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, είναι για επικίνδυνη σωματική βλάβη, για εξύβριση και τέλος περί επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ο βουλευτής Μεσσηνίας πήρε εξιτήριο το μεσημέρι από το νοσοκομείο και μπροστά στις κάμερες εμφανίστηκε συγκινημένος. Με σπασμένη φωνή είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν ότι το μίσος φέρνει μίσος. Ευχαρίστησε όλους εκείνους που του συμπαραστάθηκαν και πήρε το δρόμο για το σπίτι του.

Κωνσταντινέας: Το μίσος φέρνει μίσος

Πέτρος Κωνσταντινέας: Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία της Καλαμάτας», η επίθεση στον κ. Κωνσταντινέα έγινε μπροστά σε στέκι των οργανωμένων οπαδών Bulldogs της «Μαύρης Θύελλας», στην οδό Καλλιπατείρας.  Κατά τις ίδιες πληροφορίες όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε μπροστά στο στέκι των Bulldogs, απέναντι από το εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα, άκουσε να του φωνάζουν επειδή «πούλησε τη Μακεδονία». Ο βουλευτής μάλλον κάτι απάντησε, και τότε μια ομάδα ατόμων του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπά.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του βουλευτή οι δράστες ήταν τουλάχιστον 30 και κάποιοι από αυτούς κρατούσαν καδρόνια. Περίοικοι τηλεφώνησαν αναστατωμένοι στην Αστυνομία και αμέσως έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή για τις ανάγκες του αγώνα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Κωνσταντινέας εισήχθη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ η Αστυνομία προσήγαγε πέντε ύποπτους για την επίθεση στο βουλευτή. Προσαγωγές που στην πορεία έγιναν συλλήψεις.

Μαξίμου: Θα βρεθούν οι φασίστες που επιτέθηκαν

Για άνανδρη επίθεση από φασίστες κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου για το περιστατικό σε βάρος του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα. «Οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτά για τους φυσικούς αυτουργούς. Οι ηθικοί αυτουργοί που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους» αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ανακοίνωση της ΝΔ για την επίθεση σε Κωνσταντινέα

“Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία”, υπογραμμίζει η ανακοίνωση

Η θέση των ΑΝΕΛ

“Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταγγέλλουμε εκείνους που χρησιμοποιούν τη βία και τις απειλές κατά της ζωής συμπολιτών μας για να υπονομεύσουν τη Δημοκρατία και την ομαλότητα στη χώρα. Ο πατριωτισμός δεν είναι βία και τραμπουκισμοί. Ο πατριωτισμός είναι ο αγώνας για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και την ελευθερία τους, με όλα τα μέσα που δίνει η Δημοκρατία. Η βία δεν θα περάσει. Στεκόμαστε ενωμένοι απέναντί της”.

Γραφείο Τύπου ΚΚΕ

“Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση φασιστοειδών σε βάρος του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα. Ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη φασιστική βία, αλλά και σε όσους στηρίζουν ή ανέχονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις”.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Άνανδρη επίθεση

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση εις βάρος του Βουλευτή του Σύριζα Μεσσηνίας κ. Πέτρου Κωνσταντινέα. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε έκφραση τυφλής βίας, η οποία σαφώς προκαλεί κοινωνική αναταραχή και απειλεί την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση που απειλείται η δημοκρατία, πόσο μάλλον όταν βάλλεται ένας βουλευτής που εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό στο Κοινοβούλιο, είναι χρέος μας άμεσα να αντιδράσουμε και να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε »γνωστούς – αγνώστους» με σαφώς ιδιοτελή κίνητρα.

Αναμένουμε την ίδια στάση να τηρήσουν και οι λοιποί θεσμικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου προκειμένου να μην πληγεί το αρραγές μέτωπο της νομιμότητας και της προάσπισης της δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Πηγή: mesogeiostv.gr, eleftheriaonline.gr, tharrosnews.gr, best-tv

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωστόσο μέλος των Bulldogs, των οργανωμένων οπαδών της Καλαμάτας έδωσε μια διαφορετική εκδοχή για όσα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, «την ώρα που τελείωσε το ποδόσφαιρο, περνούσε ο κ.Κωνσταντινέας από εκεί και ένα παιδί του φώναξε: Η Μακεδονία είναι ελληνική. Και κοίταξε ειρωνικά και γέλαγε. Και του λέει ένα παιδί: Άι γ… ρε, τι γελάς έτσι;

    Και σταμάτησε ο κ.Κωνσταντινέας για να ζητήσει το λόγο με τσαμπουκά και ένα παιδι τραβούσε βίντεο και του βούτηξε το κινητό. Στο μεταξύ του έλεγε το παιδί να του δώσει το τηλέφωνο, αλλά εκείνος δεν του το έδινε, τον έσπρωχνε με γροθιές ο κ.Κωνσταντινέας και διαμάχη στη διαμάχη έγινε όλη η φασαρία.

    Και τα παιδιά που είναι μέσα κρατούμενοι, ούτε καν έχουν αναμειχτεί στα χέρια. Μόνο λογομαχία. Ή δύο ή τρία άτομα πρέπει να ήταν. Εμείς μπήκαμε να τους χωρίσουμε για να μην υπάρχουν θέματα με το σύλλογο, αλλά και την ομάδα. Και μόλις ηρέμησαν τα πράγματα ο κ.Κωνσταντινέας πήρε την αστυνομία και είπε ότι του την πέσαμε. Ουτε καν, εμείς οι φίλαθλοι μιλάγαμε μαζί του, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα».

    Πηγή: protothema.gr

  2. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ! 8 ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ! ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ «ΕΡΕΥΝΩΝ» Ο… ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ!

    Αυτά που συμβαίνουν στην Καλαμάτα δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία του τόπου, παρά μόνον στην περίοδο του κόκκινου τρόμου που είχε επιβάλλει στην πόλη ο αρχικίναιδος ληστοφονιάς Άρης Βελουχιώτης, όταν κατέλαβε την πόλη τον Σεπτέμβριο του 1944!

    Έχουμε και λέμε:

    1ον) Οι συλληφθέντες -για το τίποτα!- έφτασαν τους οχτώ (!!!), ενώ η Αστυνομία αναζητά κι άλλα δύο άτομα – σύνολο δέκα! Επιπλέον, έγιναν 20 προσαγωγές! Χθες αργά το βράδυ, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και σήμερα δικάζονται στο αυτόφωρο, φορτωμένοι με τις εξωφρενικές κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης εξύβρισης, της απειλής και της παράβασης της νομοθεσίας περί αθλητισμού!!!2ον) Συντονιστής των «ερευνών» ήταν ο… αρχηγός της Αστυνομίας (!!!), ο οποίος μετέβη στην πόλη για να ηγηθεί του πογκρόμ με εντολή της Γεροβασίλως. Ως «μήνυμα, ότι η Αστυνομία δεν θα επιτρέψει σε κανένα ακροδεξιό στοιχείο να δημιουργήσει το οτιδήποτε στην χώρα», σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των κομμουνιστοσυμμοριτών των υπογείων Μαξίμου.

  3. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ! 8 ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ! ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ «ΕΡΕΥΝΩΝ» Ο… ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ! 2

    3ον) Κλιμάκιο αμερικανοκομμουνιστών υπουργών, βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μετέβη στην Καλαμάτα «για την ανάδειξη του θέματος»! Μετρήστε: οι υπουργοί Χαρίτσης, Κατρούγκαλος, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Σκουρλέτης και η βουλευτής Κοζομπόλη!

    Είναι προφανές, ότι οι συμμορίτες που ανήλθαν στην εξουσία με στοχευμένα και οργανωμένα λιντσαρίσματα και πάσης φύσεως κανιβαλισμούς κατά πολιτικών τους αντιπάλων, τρέμουν τώρα στην ιδέα ότι ο τρόμος που έσπειραν τους γυρίζει μπούμερανγκ – και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο ή καθοδήγηση προς τούτο!

  4. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ! 8 ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ! ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ «ΕΡΕΥΝΩΝ» Ο… ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ! 3

    Κι όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ σήμερα συμπληρώνεται μια βδομάδα από την δολοφονική απόπειρα, με ρίψη φωτοβολίδας στο πρόσωπο της 19χρονης Μαρίας στο Αγρίνιο, από παρακρατικά σκουλήκια των Τσιπροκαμμένων και «δεν κουνιέται φύλλο»! Η οποία Μαρία, εν αντιθέσει με τον Κωνσταντινέα, βρίσκεται στο νοσοκομείο και υποβάλλεται σε συνεχείς χειρουργικές επεμβάσεις, η δε αποκατάσταση της υγείας της, είναι άγνωστο πότε θα επιτευχθεί. Γι’ αυτή την ξεκάθαρα δολοφονική επίθεση, κανένα τσιπροκαμμενοτσογλάνι δεν έχει συλληφθεί, κανένα δεν έχει προσαχθεί και κανένας αρχηγός της Αστυνομίας δεν προΐσταται των ερευνών! Η υπόθεση έχει μπει στο χρονοντούλαπο!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ