Φωτιά Μάτι: Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που έχασε την οικογένειά του – «Δεν ξέρω με ποιον να θυμώσω»

0
411

«Αισθάνομαι πολλά, αλλά δεν έχω αισθανθεί ακόμα θυμό, με την έννοια ότι δεν ξέρω με ποιον να θυμώσω. Να θυμώσω με τον Θεό; Να θυμώσω με τους ανθρώπους; Να θυμώσω με τον αυτό μου;». Αυτά είναι τα λόγια του πυροσβέστη Ανδρέα Δημητρίου ο οποίος την ώρα που έδινε μάχη με τις φλόγες, έχασε την γυναίκα του, Μαργαρίτα και τον έξι μηνών γιό του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η σύζυγός του απάντησε το τηλέφωνο εκείνη τη μοιραία νύχτα και του είπε ότι είχε πάρει το παιδί τους και κατέβηκαν στην παραλία. Έφτασε μέχρι το σημείο και βρήκε την γυναίκα του χωρίς τις αισθήσεις της. Στο πλευρό της ήταν το μωρό.

gynaika01

Ο θάνατος του βρέφους διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η Μαργαρίτα έφυγε από τη ζωή 12 ημέρες αργότερα, καθώς δεν συνήλθε ποτέ από το κώμα.

mwro02

 

Μάτι- Το χρονικό μιας τραγωδίας, Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτες για την θανάσιμη καταστροφή

Το bloko.gr παρουσιάζει την έκθεση του ειδικού πραγματογνώμονα Αναστάσιου Δέδε, που αποτελεί ένα τραγικό οδοιπορικό πάνω στα καταστροφικά περάσματα της φονικής πυρκαγιάς, μέσα από
το οποίο διαπιστώνονται όλα τα λάθη, οι παραλείψεις, αλλά και κάποια από τα κίβδηλα «τεχνάσματα» που μετήλθε η τότε ηγεσία της πυροσβεστικής για να συγκαλύψει μέρος των αναπαλλοτρίωτα πλέον τεράστιων ευθυνών της .

Διαβάστε την ανάλυση και αύριο το bloko.gr θα προσθέσει σημαντικές … «λεπτομέρειες» που θα καταδείξουν και θα φωτίσουν ακόμη περισσότερο τις αγνοούμενες μέχρι πρότινος ευθύνες τόσο της πυροσβεστικής, όσο όμως και των πολιτικών που μανιπουλάρησαν επιχειρησιακά και επικοινωνιακά την εθνική τραγωδία με ένα και μοναδικό γνώμονα. Την απαλλαγή τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ