Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Αργολίδα: Σαρωτικές πλημμύρες στο Άργος – Χείμαρροι παρασύρουν αυτοκίνητα και μπαίνουν σε...

Αργολίδα: Σαρωτικές πλημμύρες στο Άργος – Χείμαρροι παρασύρουν αυτοκίνητα και μπαίνουν σε σπίτια – Εικόνες που κόβουν την ανάσα [pics, video]

0
523

Ο μεσογειακός κυκλώνας σαρώνει το Άργος και την Νέα Κίο. Όπως λέει η αντιδήμαρχος του Άργους στο NewsIt.gr, ήδη εχουν αρχίσει να εκκενώνονται χωριά της πόλης και περιοχές στη Νέα Κίο. Η περιοχή όπως μας λέει είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ το απόγευμα έγινε σύσκεψη στο δημαρχείο του Άργους, παρουσία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική μέχρι και αυτή την ώρα έχουν γίνει δεκαέξι απεγκλωβισμοί (8 από σπίτια και 8 από οχήματα) ενώ η τροχαία έχει κλείσει όλες τις εισόδους που οδηγούν στην περιοχή.

Νωρίτερα σήμανε συναγερμός για αγνοούμενο άντρα στη Νέα Κίο. Συγγενείς του επικοινώνησαν με τις αρχές και αμέσως ξεκίνησε προσπάθεια για τον εντοπισμό του. Μια προσπάθεια που είχε αίσιο τέλος λίγο μετά τις 19.30

Η νύχτα αναμένεται δύσκολη και ήδη όλος ο μηχανισμός βρίσκεται στους δρόμους για να βοηθήσει τους πληγέντες. 10 άτομα απεγκλωβίστηκαν από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους και απομακρύνθηκαν.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα, από την υπερχείλιση του ποταμού Ξεριά στο Άργος. Η πυροσβεστική απεγκλωβίζει συνεχώς ανθρώπους από τα σπίτια τους και η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην είσοδο του Άργους από το Ναύπλιο στο ύψος του Αγίου Βασιλείου.

Με δήλωση του στο ΣΚΑΪ, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε από την κυβέρνηση να κηρύξει τις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου από το φαινόμενο “Ζορμπάς” σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι εικόνες από τις πλημμύρες είναι αποκαλυπτικές. Ορμητικός χείμαρρος παρασύρει τα πάντα. Ακόμα και αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην πορεία του όπως αυτό που βλέπουμε στο επόμενο βίντεο…

Τα ορμητικά νερά από το ποτάμι έχουν κατακλύσει τους γύρω δρόμους στο ύψος του ΟΣΕ και ξεχύνονται προς το κέντρο της πόλης. Η Ινάχου και η Καρπετοπούλου έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα φρεάτια να μην μπορούν να δεχθούν το όγκο των νερών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας για τα προβλήματα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός και ο μηχανισμός της αυτοδιοίκησης στην Αργολίδα και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με όσα είπε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, τα εντονότερα προβλήματα, λόγω πλημμυρών, καταγράφονται στην περιοχή του ‘Αργους και της Νέας Κίου», προσθέτοντας ότι «υπάρχει ακόμα επικινδυνότητα, διότι βρέχει στα βουνά.»

Όπως πρόσθεσε, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει στο ‘Αργος, φθάνουν περίπου τα 25», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «αύριο το πρωί πιθανόν ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος.» Οι πλημμύρες, όπως ανέφερε, «προκλήθηκαν από τις μεγάλες ποσότητες του νερού που κατέβασαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα ποτάμια Ξεριάς και Πάνιτσα», προσθέτοντας ότι «τα είχαμε καθαρίσει πριν από λίγες ημέρες.»

Τελικά, συνέχισε, «το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην εκβολή του ποταμού Ξεριά το αντιμετωπίσαμε με την διοχέτευση του νερού σε γειτονικά χωράφια, ώστε να εκτονωθεί το φαινόμενο». Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αργολίδας, αλλά υπάρχει συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ και συνεργεία εργάζονται και αποκαθιστούν την ηλεκτροδότηση.»

Όσον αφορά στην πληροφορία για αγνοούμενο στην περιοχή της Νέας Κίου, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα, διότι βρέθηκε άμεσα, καθώς είχε πάει να δει σε ποια κατάσταση ήταν το χωράφι του.»

Οι εικόνες από το πλημμυρισμένο Άργος

Εκκένωση σπιτιών στη Νέα Κίο

Η Πάνιτσα πλημμύρισε και τα νερά ξεχύθηκαν στην παραθαλάσσια Νέα Κίο. Αστυνομική δύναμη από Άργος και Ναύπλιο εκκενώνει σπίτια.

Να τονίσουμε πως από την πρώτη στιγμή βρίσκονται επί ποδός όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Άργους Μυκηνών αλλά και ο Δήμαρχος που συντονίζουν τις ενέργειες. Επίσης πολλά είναι τα πλημμυρισμένα υπόγεια και σπίτια στους γύρω δρόμους με την πυροσβεστική αυτη την στιγμή να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις ανθρώπινες ζωές.

Στο χωριό Σταθέικα έχει επίσης εγκλωβιστεί οικογένεια στο τυροκομείο Έλατος και γίνεται επιχείρηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της.

Οι εικόνες από τις πλημμύρες στο Άργος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ