Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Ζάκυνθος: Εικόνα – σοκ! Ο σεισμός ανέβασε τη στάθμη της θάλασσας 1,5...

Ζάκυνθος: Εικόνα – σοκ! Ο σεισμός ανέβασε τη στάθμη της θάλασσας 1,5 μέτρο | Μίνι τσουνάμι σε Ηλεία και Ιταλία

0
416

Ζάκυνθος: Εικόνα – σοκ! Ο σεισμός ανέβασε τη στάθμη της θάλασσας 1,5 μέτρο | Newsit.gr

Η εικόνα μιλάει μόνη της. Το “σημάδι” του νερού στα βράχια της παραλίας μαρτυράει ότι η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε περίπου 1,5 μέτρο. Όλα δείχνουν ότι η αιτία ήταν ο σεισμός. Είναι μια εικόνα που συζητάει όλη η Ζάκυνθος.

Η μαρτυρία του προέδρου της κοινοπραξίας πλοίων Πόρτο Βρώμη, Διονύση Γιατρά είναι χαρακτηριστική. Πρώτα έγινε ο σεισμός και η στάθμη της θάλασσας, ανέβηκε περίπου ένα τέταρτο μετά, στις 02:10. Οι φωτογραφίες που τράβηξε ο κ. Γιατράς είναι από το Πόρτο Βρώμη.

Όπως περιγράφει ο Διονύσης Γιατράς, στην κοντινή παραλία η θάλασσα “μπήκε μέσα” περίπου 40 μέτρα. Όπως λέει το φαινόμενο κράτησε περίπου δύο λεπτά.

Δεν υπήρξαν ζημιές στο Ναυάγιο

Ο κ. Γιατράς αμέσως μετά πήρε τη βάρκα του και πήγε μέχρι το Ναυάγιο για να δει αν είχαν προκληθεί ζημιές στη διάσημη παραλία, καθώς η περιοχή είχε επιβαρυνθεί και από τις πρόσφατες κατολισθήσεις, ωστόσο, όπως λέει δεν διαπίστωσε καμία ζημιά.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Επιμέλεια Π. Θεοδώρου

Τσουνάμι σε Ηλεία και Ιταλία από τον σεισμό  στη Ζάκυνθο!

Τσουνάμι σε Ηλεία και Ιταλία από τον σεισμό  στη Ζάκυνθο! | Newsit.gr

Λόγω του μεγέθους του δεν υπήρξε προειδοποίηση, ωστόσο τα όργανα των ειδικών κατέγραψαν το τσουνάμι στις ακτές τόσο της Ηλείας όσο και της Ιταλίας και επιβεβαιώνουν ότι αιτία του ήταν ο σεισμός στη Ζάκυνθο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας και ο καθηγητής Άκης Τσελέντης ο σεισμός στη Ζάκυνθο προκάλεσε ένα μίνι τσουνάμι μεταξύ 15 και 30 εκατοστών και στις δυο πλευρές του Ιονίου από τις ακτές της Πελοποννήσου ως την Ιταλία.
Για την ακρίβεια όπως αναφέρθηκε στην ελληνική πλευρά το φαινόμενο καταγράφηκε στην Κυπαρισσία και στο Κατάκολο.

Πηγή:newsit.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ