Ζάκυνθος: «Ο σεισμός μετακίνησε το νησί κατά 5 εκατοστά» – Προβληματίζει η ανάλυση του Άκη Τσελέντη για τη σεισμική ακολουθία [pic]

0
515

O διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, προβλέπει ότι η σεισμική ακολουθία θα κρατήσει ακόμη και μήνες στη Ζάκυνθο. Σε ανάρτησή του στο facebook, σημειώνει ότι μπορεί να μειωθεί ο αριθμός των μετασεισμών που θα σημειώνονται, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα είναι πιο μικρά και τα μεγέθη τους.

«Είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο 5,6 υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους της ίδιας τάξης μεγέθους τους επόμενους μήνες» γράφει χαρακτηριστικά ο Άκης Τσελέντης.

Διευκρινίζει ότι η πόλη της Ζακύνθου τελικά δεν μετακινήθηκε κατά 3cm όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά κατά 5cm σύμφωνα με νέα ανάλυση των GPS. Αξιοσημείωτο είναι επίσης όπως είπε, ότι ο Πύργος μετατοπίστηκε λόγω του σεισμού προς τα δυτικά κατά 1,7cm.

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη στο facebook

Οι νέοι μετασεισμοί στη Ζάκυνθο

Ο σεισμός των 6,6 Ρίχτερ πρέπει να εκτονωθεί, λένε οι ειδικοί και έτσι θα πρέπει να υπάρξουν μετασεισμοί ως και πάνω από 6 Ρίχτερ. Μέσα στη νύχτα ωστόσο υπήρξαν πολλές μικρότερες δονήσεις κοντά στο επίκεντρο του κύριου σεισμού.

Οι σεισμογράφοι κατέγραψαν μετασεισμούς 3,7 και 4,3, ενώ ο μεγαλύτερος μετασεισμός ήταν τηες τάξης των 4,7 Ρίχτερ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ