Ποιος είναι ο bodybuilder αρχηγός του κυκλώματος διακίνησης αναβολικών ουσιών [εικόνες]

1
441

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εξαρθρώσει ένα μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αναβολικών ουσιών, αρχηγός του οποίου ήταν ο πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας bodybuilder.

Ο γνωστός στο χώρο… των γυμναστηρίων και ιδιοκτήτης τριών γραφείων κηδειών είχε αναλάβει την εισαγωγή από το εξωτερικό (Κίνα, Πολωνία), έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών. Στη συνέχεια σε παρασκευαστήριο που διατηρούσε σε περιοχή της Κρήτης, προέβαινε, με τη χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, στην παρασκευή παράνομων αναβολικών, στην τελική τους μορφή.

Ακολούθως, με αυτά προμήθευε τα λοιπά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την περαιτέρω διακίνηση, εμπορία και χορήγησή τους στους «τελικούς χρήστες», μεταξύ των οποίων και αθλητές, ενώ η διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων πραγματοποιούνταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Οπως γράφει και το toc.gr σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ο «αρχηγός» της οργάνωσης δεν δίσταζε ακόμη να προμηθεύει με αναβολικά και τους αθλητές, τους οποίους συνόδευε σε αγώνες bodybuilding. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην ανακοίνωση της Αστυνομίας τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν και εμπορεύονταν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες, ενώ είχαν επεκτείνει τη δράση τους και σε χώρες του εξωτερικού (Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο).

Συνολικά έγιναν 11 συλλήψεις από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για υπόθεση παρασκευής, διακίνησης και διάθεσης παράνομων – απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εκτός των εκατοντάδων χιλιάδων αναβολικών, και τα εξής: :

 • 301 ηρεμιστικά χάπια και 40 ναρκωτικά χάπια (MDMA),
 • 6.520 γραμμάρια καπνού,
 • 6,2 γραμμάρια κάνναβης,
 • αεροβόλο όπλο και 2 μαχαίρια,
 • 13 φυσίγγια αερίου και 29 αβολίδοτα φυσίγγια,
 • μηχανικός εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών σκευασμάτων,
 • πλήθος πρώτων υλών, κενών συσκευασιών,
 • 19 κινητά τηλέφωνα,
 • 9 ηλεκτονικοί υπολογιστές (2 σταθεροί και 7 φορητοί),
 • 2 tablets,
 • σκληρός δίσκος και 2 μέσα αποθήκευσης USB,
 • 155.499 ευρώ και 136 δολάρια ΗΠΑ και
 • πλήθος εγγράφων-ιδιόχειρων σημειώσεων.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νοθείας τροφίμων, της έκθεσης, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα.

Ο γνωστός bodybuilder στο facebook

Γνωστός στο χώρου του Body Building και ιδιοκτήτης γραφείων κηδειώνΓνωστός στο χώρου του Body Building και ιδιοκτήτης γραφείων κηδειώνΟ αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης

Πηγή: iefimerida.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.