Ένταση και επεισόδια για την παρουσία αστυνομικού σε συνέδριο συνδικαλιστών | Καταγγελία ΚΚΕ

0
70

Ένταση προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Σύμφωνα με το thestival.gr. σύνεδροι προπηλάκισαν αστυνομικό με πολιτικά ο οποίος βρισκόταν στο χώρο. Αφού τον ρώτησαν με έντονο τρόπο ποιος τον κάλεσε, του πήραν με τη βία την ταυτότητα και δήλωσαν ότι θα καλέσουν τον διοικητή του για την παραλάβει.

Όπως προέκυψε ο συγκεκριμένος αστυνομικός ήταν οδηγός Αστυνομικού Διευθυντή ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τα μέτρα τάξης για την προστασία του Συνεδρίου και βρισκόταν στον χώρο για να κάνει χρήση της τουαλέτας του ξενοδοχείου, σύμφωνα πάντα με το thestval.gr.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, «ανακοινώνεται ότι διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με τη χθεσινή παρουσία αστυνομικού στις εργασίες Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η Ελληνική Αστυνομία δεν θα επιδείξει καμία ανοχή σε συμπεριφορές που προσβάλουν τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες των Ελλήνων πολιτών».

Ανακοίνωση για όσα συνέβησαν χτες στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εξέδωσε η «Εργατική Ενότητα», παράταξη που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, και συμμετέχει στις εργασίες του 33ου Συνεδρίου του ΕΚΘ.

Η Εργατική Ενότητα κάνει λόγο για εξευτελιστική στάση της πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΑΚ), απέναντι σε μια διαδικασία «που θα έπρεπε να στηρίζεται στις παραδόσεις της εργατικής τάξης, του ταξικού κινήματος».

ΚΚΕ: νέο σχέδιο αστυνόμευσης και τρομοκρατίας των συνδικαλιστών

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο σχέδιο αστυνόμευσης και τρομοκρατίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το οποίο μπήκε χτες σε εφαρμογή, στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία ενός αστυνομικού διευθυντή και ενός ασφαλίτη, σε διατεταγμένη υπηρεσία στο Συνέδριο, ο οποίος μάλιστα παρακολουθούσε τη διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο σχέδιο αστυνόμευσης και τρομοκρατίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το οποίο μπήκε χτες σε εφαρμογή, στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία ενός αστυνομικού διευθυντή και ενός ασφαλίτη, σε διατεταγμένη υπηρεσία στο Συνέδριο, ο οποίος μάλιστα παρακολουθούσε τη διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων. Μπορεί η κυβέρνηση, εκτός των άλλων, να παρέχει και προστασία στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων, ως αντάλλαγμα για την προστασία της αντιλαϊκής πολιτικής της, όμως πρέπει να ξέρει ότι οι εργαζόμενοι, συνεχώς, εδώ και 100 χρόνια ακυρώνουν τέτοιους είδους σχέδια.

ΑΘΗΝΑ 11/9/2018 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ