Ηράκλειο: Σε κλίμα οδύνης χωρίς την κόρη τελευταίο αντίο στον Αντώνη

0
551

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο άτυχος Αντώνης Χριστοφάκης  που δολοφονήθηκε στη Γερμανία ενώ φίλοι και γνωστοί τον αποχαιρέτησαν στο ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Σίβα. Το κλίμα είναι βαρύ στο χωριό καθώς κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι το παλικάρι χάθηκε τόσο άδικα ενώ μετά από 21 μέρες λύθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για να επιστρέψει η σορός του άτυχου νέου στην Κρήτη.

Το τελευταίο αντίο στον πατέρα της δεν κατάφερε να πει η 6χρονη κόρη που παραμένει στην Γερμανία, μέχρι να λυθεί το θέμα της επιμέλειας.

Συγκλονισμένος έφτασε στο νησί και ο αδερφός του θύματος Αλέκος που μίλησε με την οικογένεια για όλες τις λεπτομέρειες των τραγικών εξελίξεων.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σίβα και ξάδερφος του θύματος Απόστολος Χριστοφάκης «συγγενείς, συγχωριανοί, ο δήμος Φαιστού και ο σύλλογος Κρητών Μονάχου κατέβαλαν προσπάθεια ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα για τη μεταφορά της σορού από τη Γερμανία στην Ελλάδα και τα κατάφεραν. Οι γονείς του θύματος ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη και θρηνούν. Περίμεναν 21 μέρες για μπορέσει να ταφεί ο γιος τους».

Τη δικαστική υπόθεση αναλαμβάνει πλέον δικηγόρος της οικογένειας στη Γερμανία.

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε  έρευνα τοπικών αστυνομικών αρχών ο 32χρονος είχε γαζωθεί από 11 σφαίρες, 6 από αυτές έπληξαν βασικά όργανα και προκάλεσαν το θάνατό του, ενώ φαίνεται να προσπάθησαν να τον πετάξουν σε χαράδρα βάθους 150 μέτρων χωρίς να τα καταφέρουν, όπως επιβεβαίωσε ο πατέρας του, Μ. Χριστοφακάκης αναφέροντας«Έχω συγκλονιστεί, το μόνο που γνωρίζω είναι ότι του έριξαν 11 σφαίρες εκ των οποίων οι έξι ήταν εκείνες που τον σκότωσαν».

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν  στη σύλληψη ενός 28χρονου Έλληνα, ο οποίος στη συνέχεια ομολόγησε την πράξη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και ένα όπλο.

 

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

Νέα Κρήτη

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ