Περικλής Μαλαγαρδής : Ο Έλληνας άστεγος που «έσβησε» έξω από αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου

0
715

Αστυνομικός τον έδιωξε κακήν κακώς από το τμήμα και ο Περικλής Μαλαγαρδής «έσβησε» στον δρόμο από υποθερμία

Το τραγικό τέλος από υποθερμία ενός Ελληνα αστέγου στο Λονδίνο, λίγο πριν οι φίλοι του καταφέρουν να μαζέψουν χρήματα για να τον στείλουν πίσω στην Ελλάδα, έχει προκαλέσει συγκίνηση αλλά και θυμό στη βρετανική κοινή γνώμη.

Οπως αποκαλύπτει έρευνα που δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα, τη μοιραία νύχτα της 5ης Μαρτίου του 2016 που άφησε την τελευταία του πνοή, ο Περικλής Μαλαγαρδής -γνωστός στο δυτικό Λονδίνο ως Πέρι- είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα του Uxbridge, για να παραλάβει τον αγαπημένο του σκύλο, τον Τζάνγκο, που «ήταν τα πάντα γι’ αυτόν».
Ο 63χρονος, ο οποίος είχε βγει από το νοσοκομείο, άκουσε ότι δεν μπορούσε να τον πάρει το ίδιο βράδυ και έπρεπε να περιμένει έως το επόμενο πρωί. Ο αστυνομικός Μπούπιντερ Κάλσι -που απολύθηκε τώρα από το σώμα για τη συμπεριφορά του εκείνη τη βραδιά- τον έδιωξε κακήν κακώς, επειδή άναψε τσιγάρο μέσα στο τμήμα. Αντί να τσεκάρει τι απέγινε, καθώς τη νύχτα επικρατούσαν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, εκείνος έβαλε να παρακολουθήσει ένα DVD. Πέντε ώρες αργότερα, ο Πέρι βρέθηκε αναίσθητος, με τη θερμοκρασία του να έχει πέσει στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο Περικλής μετακόμισε στο Λονδίνο το 1989, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Metro», και δούλευε ως οδηγός delivery για 11 χρόνια, πριν αρχίσουν οι δυσκολίες που τον έσπρωξαν στον δρόμο. Μετά τη διάλυση της σχέσης του άρχισε να ζει στο αυτοκίνητο, αλλά το έχασε και αναγκάστηκε να ζει ως άστεγος για πέντε χρόνια. Χάρη στην κοινωνικότητά του έγινε πολύ γνωστός στο δυτικό Λονδίνο και απέκτησε συμπάθειες.

Συγκέντρωσαν χρήματα

Οι υπάλληλοι ενός φαστφουντάδικου τού πλήρωναν την κάρτα του τρένου, με το οποίο ταξίδευε στο αεροδρόμιο Χίθροου, όπου περνούσε τις περισσότερες νύχτες στο Terminal 5. Το προσωπικό και εκεί φρόντιζε να του δίνει φαγητό για να μην πεινάει. Μάλιστα, το προσωπικό της British σε συνεργασία με έναν ιερέα από το Γουέμπλεϊ άρχισε ένα crowdfunding για λογαριασμό του, ώστε να πληρώσει για μια πτήση στην πατρίδα του και να δει την οικογένεια που δεν είχε δει για χρόνια. Είχαν ήδη συγκεντρώσει γι’ αυτόν τον σκοπό, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα η φίλη του Τζένι Πέρι, αεροσυνοδός της British Airways, 6.000 λίρες. «Είναι τόσο θλιβερό, γιατί με τα χρήματα που μαζέψαμε τελικά τον θάψαμε» δήλωσε συντετριμμένη.

Αλλη μία τραγική πτυχή του θανάτου του αποκαλύπτει ο ιερέας Λόιντ Ελινγκτον o οποίος, πριν πεθάνει ο Πέρι, είχε έρθει σε επικοινωνία με τους γιους του στην Ελλάδα. «Το χειρότερο είναι ότι μου απάντησαν λίγες εβδομάδες αφού πέθανε και μου είπαν ότι θα ήταν φανταστικό να τον ξαναδούν. Ενας από τους γιους του είπε ότι ζούσε μόνος του και ότι θα μπορούσε να μείνει μαζί του» δήλωσε στο getwestlondon.

espressonews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ