Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

0
1000

Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ:  Προσοχή τις επόμενες ώρες – Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Ισχυρή κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα – Πού και πότε θα εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής (25/11/2018), σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά:

– Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία το βράδυ της Κυριακής θα επηρεάσουν τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

– Τη Δευτέρα τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στη δυτική Ελλάδα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες, ενώ παράλληλα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη δυτική Κρήτη.

Από το απόγευμα προβλέπεται ύφεση των φαινομένων.

Ο καιρός σήμερα

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην Αττική τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι πνέον από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Θεσσαλονίκη με την ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 4, σταδιακά στο Ιόνιο τοπικά 5 και αργά τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι  βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ζάκυνθος

Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Νέα δημοσκόπηση – «βόμβα»: Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό – Οι μεγάλες ανατροπές και οι εκπλήξεις

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία διαρκείας με λασποβροχές και ενισχυμένους νοτιάδες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ