Φιάσκο με τον Ριχάρδο: Αποφυλάκιση των 8 σήμερα… (Διαφωνούν ανακριτής και εισαγγελέας)

3
247

Εμπλοκη στην αποφυλάκιση Ριχάρδου -Διαφωνούν ανακριτής και εισαγγελέας

Ο Ριχάρδος στα δικαστήρια /Φωτογραφία: Intime News
Ο Ριχάρδος στα δικαστήρια /Φωτογραφία: Intime News

Εμπλοκή στην αποφυλάκιση των 8 κρατουμένων για κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού μετά την κίνηση της ανακρίτριας να ανακαλέσει την προσωρινή τους κράτηση.

Η εμπλοκή παρουσιάζεται γιατί η εισαγγελία δεν έχει δώσει ακόμη την σύμφωνη γνώμη της στην ανακρίτρια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έχει διαφορετική νομική άποψη για το θέμα της λαθρεμπορίας, επικαλούμενη άλλες διοικητικές ή δικαστικές αποφάσεις.

Έτσι η επόμενη δικονομική κίνηση που μελετούν οι συνήγοροι υπεράσπισης τους είναι η κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την αποφυλάκιση των οκτώ. Ήδη οι συνήγοροι ετοιμάζονται για την κίνηση αυτή, υποβάλλοντας πρόσφυγες που θα κριθούν από τρεις πλέον δικαστές, μέλη του δικαστικού συμβουλίου. Αυτό σημαίνει ότι η αποφυλάκιση των οκτώ θα καθυστερήσει.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αποκαλύφθηκαν οι πρωτοφανείς παραλείψεις στη δικογραφία για το λαθρεμπόριο χρυσού που είχαν ως αποτέλεσμα στην ανάκληση της προφυλάκισης των οκτώ προσωρινά κρατουμένων στην υπόθεση, ανάμεσά τους και ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος.

Οι δηλώσεις των συνηγόρων υπεράσπισης 

  • Αλέξης Κούγιας: «Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια η οποία  προς τιμή της,  μας ανακοίνωσε ότι από χθες το μεσημέρι, με επιμέλεια της, κατάφερε να προκαλέσει αντίδραση από ΑΑΔΕ, που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις. Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για αποφυλάκιση. Το βέβαιο είναι ότι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά η δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις. Δεν γνωρίζω αν αυτεπαγγέλτως δικαιοσύνη στραφεί βάρος αυτών που δημιούργησαν φαρσοκωμωδία.
  • Δημήτρης Κακόγιαννος: «Είναι μία κακή νομική τροφή από μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα»
  • Επαμεινώνδας Παπαδέαs: «Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, μία μητέρα δύο ανηλίκων βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη».
  • Οι συνήγοροι των Τούρκων, οι Παναγιώτης και Γιώργος Μιχαλόλιας: «Μετεβλήθη το αστυνομικό τμήμα ασφαλείας σε αστυνομικό τμήμα ανασφάλειας. Οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στην ταλαιπωρία με σοβαρές διώξεις χωρίς να έχουν οποιοδήποτε νομικό έρεισμα όπως βεβαίωσαν οι αρμόδιες αρχές του ΥΠΟΙΚ. Κλείνουμε την εξής φράση:  Ο μη γένοιτο επανάληψη αυτής της διωκτικής αυθαιρεσίας και αξίζει να τονίσουμε και την ευαισθησία των δικαστικών αρχών οι οποίες μέχρι σήμερα έκαναν άλματα στο κενό».
  • Mιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος Θανάση, Παναγιώτη Θεοφάνη. «Οι εντολείς μου αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή σε πράξεις λαθρεμπορίας για πραγματικούς και νομικούς λόγους. Eπί της ουσίας ουδέποτε μετέφερα κάρμα χρυσού στην Τουρκία, νομικά το αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται, γιατί το συμβούλιο της Ευρώπης το 1995 με την υπ αριθμόν 1 απόφαση του κατήργησε τους εισαγωγικούς και εξαγωγικούς δασμούς και φόρους με την Τουρκία για όλα τα προϊόντα πλην των τροφίμων».

H ανακρίτρια διαφθοράς ανακαλεί εντός της ημέρας τα εντάλματα με τα οποία προφυλακίσθηκαν οκτώ από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού – Πως η υπόθεση που διαφημίσθηκε από τον πρωθυπουργό στη Βουλή ως μεγάλη επιτυχία σκάει σαν φούσκα

Άμεσες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, καθώς αναμένεται η ανακρίτρια διαφθοράς να ανακαλέσει και τα 8 εντάλματα προσωρινής κράτησης και να προχωρήσει εντός της ημέρας αναμένεται η αποφυλάκιση των κατηγορουμένων – ανάμεσά τους ο Ριχάρδος Μυλωνάς – κατά δήλωση των δικηγόρων τους.

Η ανακρίτρια διαφθοράς οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά από έγγραφο της ΑΑΔΕ στο οποίο φέρεται να βεβαιώνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι. Οι δικαστικές εξελίξεις ανακοινώθηκαν στους δικηγόρους.

Παράλληλα, οι δικηγόροι των βασικών εμπλεκομένων με δηλώσεις τους επιρρίπτουν ευθύνες στην Αστυνομία, ενώ ο κ. Κούγιας κάνει λόγο για χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης για ιδιοτελείς σκοπούς.

Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις των συνηγόρων έ΄χουν ως εξής:

Δηλώσεις Κούγια

Αλέξης Κούγιας:

«Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια η οποία προς τιμή της, μας ανακοινώσε ότι από χθες το μεσημέρι, με επιμέλειά της, κατάφερε να προκαλέσει αντίδραση από ΑΑΔΕ, που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις.

Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για αποφυλάκιση.

Το βέβαιο είναι ότι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν Δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά η Δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις.

Δεν γνωρίζω αν αυτεπαγγέλτως η Δικαιοσύνη στραφεί βάρος αυτών που δημιούργησαν φαρσοκωμωδία.

Δημήτρης Κακόγιαννος;

«Είναι μία κακή νομική τροφή από μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα»

Επαμεινώνδας Παπαδέας;

«Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, μία μητέρα δύο ανηλίκων βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη».

Παναγιωτης και Γιώργος Μιχαλόλιας :

«Μετεβλήθη το Αστυνομικό Τμήμα Ασφαλείας σε αστυνομικό τμήμα ανασφαλείας. Οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στην ταλαιπωρία με σοβαρές διώξεις χωρίς να έχουν οποιοδήποτε νομικό έρεισμα όπως βεβαίωσαν οι αρμόδιες αρχές του ΥΠΟΙΚ. Κλείνουμε την εξής φράση: Ο μη γένοιτο επανάληψη αυτής της διωκτικής αυθαιρεσίας και αξίζει να τονίσουμε και την ευαισθησία των δικαστικών αρχών οι οποίες μέχρι σήμερα έκαναν άλματα στο κενό».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένας Κούγιας μπορεί και κάνει ότι θέλει? η το δικαστικό σώμα έχει δεχτεί κακοποίηση

    • Βρε χαχα που θελεις να κανεις και σχολια.Εχεις δει τι δικογραφια και ξερεις:Διαβαζεις στο ιντερνετ που ο καθενας γραφει οτι θελει και βγαζεις ενοχους και αν δεν ειναι τελικα φταινε οι αλλοι που τους εβγαλαν αθωους;Ελεος πια.

  2. επειδή ο Ριχάρδος δεν έχει βγάλει αρκετά χρήματα στη ζωή του, ετοιμαστείτε τώρα να του πληρώσετε από τους ΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ και κάνα μύριο αποζημίωση με απόφαση ΕΔΑΔ για παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας από τον ΓΕΛΟΙΟ που κάνει τον Πρωθυπουργό και μπουζουριαζει μεσα στη βουλη χωρις κατηγορητηριο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ