Ειρήνη Λαγούδη: Έγγραφα – «φωτιά» ρίχνουν φως στη δολοφονία της 44χρονης (pics)

0
1733

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑ

Ειρήνη Λαγούδη | Ειδήσεις: Την ύπαρξη δράστη, ο οποίος έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε νεκρή η 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη αποκαλύπτει η έκθεση αυτοψίας του Αντιστράτηγου – Υπαρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος ε.α. Νομικού Ειδικού Ερευνητή – Δικαστικού Πραγματογνώμονα Διερεύνησης Εγκλημάτων Εμπρησμού, Ανδριανού Γκούρμπατση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Ταουξής, ανάρτησε στο Facebook σειρά εγγράφων της έκθεσης του ειδικού πραγματογνώμονα, για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε νεκρή η 44χρονη μητέρα στις αρχές Ιανουαρίου 2018 μέσα στο αυτοκίνητό της στην παραλία του Φωτμού, στην λίμνη Τριχωνίδα. 

Δείτε τα επίμαχα έγγραφα πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr

Σύμφωνα με την έκθεση, τα σενάρια περί αυτοκτονίας που είχαν αρχικά διαρρεύσει είναι πλέον έωλα, καθώς η ύπαρξη ατόμου που έβαλε φωτιά στο όχημα της αδικοχαμένης Ειρήνης Λαγούδη, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη.

Ο κ. Γκούρμπατσης διατυπώνει πέντε πολύ κρίσιμα συμπεράσματα:

Συμπέρασμα 1ο: Η επιλογή του καυσίμου που χρησιμοποίησε για να βάλει φωτιά εντός του αυτοκινήτου της Λαγούδη. Χρησιμοποιήθηκε πετρέλαιο κίνησης και όχι βενζίνη, η οποία λόγω πτητικότητας, μπορεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες να προκαλέσει με τον αέρα εκρηκτικό μείγμα και να εκραγεί.

Συμπέρασμα 2ο: Η επιλογή του είδους καύσης, δηλαδή η επιλογή της ατελούς από την πλήρη καύση, με σκοπό τις μικρότερες δυνατές βλάβες από τη φωτιά. Υπήρξε δηλαδή φωτιά ελεγχόμενου αερισμού, αφού έφτασε στη μέγιστη τιμή έχοντας περίσσεια φορτίου πυρκαγιά. Υπολογίζεται ότι κάηκε το ένα τρίτο της συνολικής ποσότητας του πετρελαίου που ραντίστηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Αντίθετα, αν δηλαδή υπήρχε πλήρης καύση, θα απανθρακώνονταν η Ειρήνη Λαγούδη και θα προξενούνταν μεγάλες καταστροφές στο αυτοκίνητο και πολύ πιθανό η πυρκαγιά, λόγω του καπνού, να γινόταν αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής.

Συμπέρασμα 3ο: Το κλείσιμο του παραθύρου της πόρτας του συνοδηγού, για να μην εισέλθει εντός της καμπίνας οξυγόνο.

Συμπέρασμα 4ο: Η θέση του διακόπτη του ανεμιστήρα στη θέση μηδέν, για να μην εισέλθει ούτε από εκεί εντός της καμπίνας οξυγόνο.

Συμπέρασμα 5ο: Η τοποθέτηση και η διάταξη που ανευρέθηκαν το μπιτόνι που περιείχε το καύσιμο υγρό, ο αναπτήρας και το πώμα του μπιτονιού.

Καλά οργανωμένος εμπρησμός

Επί της ουσίας, αυτό που περιγράφει ο ειδικός πραγματογνώμονας συνιστά το πλέγμα ενός άρτια οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο διαπράχθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να φανεί ότι ο θάνατος της Ειρήνης Λαγούδη προκλήθηκε συνέπεια αυτοκτονίας.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που αναφέρει ο κ. Γκούρμπατσης σχετικά με το προφίλ του εμπρηστή: Τον χαρακτηρίζει «οργανωμένο, μεθοδικό και με ικανότητα να επηρεάζει άλλα άτομα».

«Η χρήση του μέσου πρόκλησης εμπρησμού γίνεται προκειμένου να εξασφαλίσει χρονοκαθυστέρηση, για να απομακρυνθεί και επιτύχει ένα πειστικό άλλοθι. Δεν επιλέγει εύκολο στην πρόσβαση τόπο για να μη γίνει αντιληπτός. Κινείται χωρίς περιορισμούς, δηλαδή εξασφαλίζει ότι έχει πολλές επιλογές πρόσβασης στο σημείο του εμπρησμού. Μετά τη διάπραξη του εμπρησμού αλλάζει κάποιες συμπεριφορές, που μπορεί να τον προδώσουν ή να κινήσουν υποψίες. Η βασική του αδυναμία είναι η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του», σημειώνει στην έκθεσή του ο ειδικός πραγματογνώμονας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα θέματα για την Ειρήνη Λαγούδη

Στοιχείο – «κλειδί» η θέση του θύματος: Υπήρχε δεύτερος δράστης;

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο που επισημαίνει ο κ. Γκούρμπατσης είναι ότι η 44χρονη μητέρα καθόταν κατά την έναρξη και κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς της 6ης Ιανουαρίου στη θέση του συνοδηγού, φορώντας μάλιστα τη ζώνη ασφαλείας.

Όμως, υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές είχαν ανακοινώσει πως την είχαν εντοπίσει νεκρή στο πίσω κάθισμα.

Αυτό το στοιχείο, κατά τον ειδικό πραγματογνώμονα, πάντα, καταδεικνύει πως ενδεχομένως οι δράστες του εγκλήματος να ήταν δύο: «Το άτομο που προκάλεσε τη φωτιά μαζί με συνεργό του, κατά το 10λεπτο έως 15λεπτο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την έναρξη της φωτιάς, μέχρι και την αυτοκατάσβεσή της, βρίσκονταν έξω από το αυτοκίνητο και περίμεναν τον ασφυκτικό θάνατο του θύματος από τα δηλητηριώδη αέρια. Όταν έσβησε η φωτιά, άνοιξαν την πόρτα και μετέφεραν τη θανούσα από τη θέση του συνοδηγού στο πίσω κάθισμα. Κατά τη μεταφορά αποτυπώθηκαν στο πίσω δεξιό παράθυρο, καθώς και στο επάνω αυτού τμήμα του ουρανό της καμπίνας πελματικά αποτυπώματα, το πιο πιθανόν από τα μποτάκια που φορούσε η Ειρήνη Λαγούδη, ενώ από το δεξί υπόδημα σκίστηκε και η ταπετσαρία του καλύμματος του πίσω καθίσματος».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ