Καιρός: Έπεσαν πάνω από 5.700 κεραυνοί στο Αιγαίο -Νέα επιδείνωση

0
174

Πάνω από 5.700 κεραυνοί είχαν καταγραφεί μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Αιγαίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος «ΖΕΥΣ» του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, σε εξέλιξη βρίσκονται ισχυρές βροχοπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Ενδεικτικά, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής (σ.σ. έως το μεσημέρι της Κυριακής) καταγράφονταν στην Ξάνθη (58 mm), στο Παρανέστι Δράμας (53 mm) και στην Καλαμπάκα Δράμας (46 mm).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη Δευτέρα, αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι, αρχής γενομένης από τα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά – ημιορεινά.

Χιονοπτώσεις εκτιμάται ότι θα σημειωθούν και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία αναμένεται να καταγράψει πτώση, καθώς δεν θα υπερβεί τους 5 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Μακεδονία, τους 9 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, τους 12 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα και τους 12 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Στην Αττική, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας, ενώ χιόνια θα «πέσουν» στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα.

Στη Θεσσαλονίκη, ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ τη νύχτα θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νομού, με την ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ