Έρχονται 1.500 προσλήψεις σε δήμους και Περιφέρειες -Προκηρύξεις μέσα στο 2019

0
135

Τον συνολικό σχεδιασμό των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κάλυψη «των τεράστιων κενών σε προσωπικό στο χώρο της αυτοδίοικησης», ανέπτυξε ο ΥΠΕΞ, Αλ. Χαρίτσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984», στην εκπομπή «aftodioikisi.gr» και το δημοσιογράφο Χρ. Βούζα.

Ο κ. Χαρίτσης εξήγγειλε ότι θα γίνουν 1.500 προσλήψεις σε δήμους και Περιφέρειες σε βάθος τριετίας. Ωστόσο σημείωσε ότι οι περισσότερες θα γίνουν εντός του 2019 και ανήγγειλε μάλιστα ότι οι σχετικές προκηρύξεις θα εκδοθούν στις «αρχές του 2019».

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι οι περισσότερες από από τις νέες 1.500 προσλήψεις θα αφορούν τους δήμους αλλά θα καλυφθούν και μεγάλα κενά προσωπικού που υπάρχουν στις Περιφέρειες.

Ο κ. Χαρίτσης, τόνισε ότι το υπουργείο κάλεσε του δήμους να καταγράψουν τις ανάγκες, προκειμένου να γίνουν στοχευμένες προσλήψεις στις οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες των δήμων. Μάλιστα με έμφαση τόνισε ότι υπάρχει τόσο μεγάλη αποψίλωση στο προσωπικό ώστε να υπάρχουν «δήμοι οι οποίοι δεν μπορούν να κλείσουν τους προϋπολογισμούς τους, επειδή δεν έχουν οικονομολόγους».

Ο Αλ. Χαρίτσης, άσκησε και σφοδρή κριτική στη ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν συνειδητοποιεί τις ανάγκες και τις ελλείψεις σε προσωπικό και ζητά την επαναφορά του κανόνα 1 προς 5 στις προσλήψεις, όταν όλοι σχεδόν οι δήμαρχοι που στηρίχθηκαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν αναγκαία την ενίσχυση των δήμων σε υπαλλήλους.

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ