Κρητικιά, ετών 39, ο «εγκέφαλος» της σπείρας με τις τηλεφωνικές απάτες -Απέσπασαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ

0
305

Με μια 39χρονη… Κρητικοπούλα στο «τιμόνι» του, ένα πολυπλόκαμο κύκλωμα διέπραττε τηλεφωνικές απάτες, αρπάζοντας από ανυποψίαστους πολίτες, σε κάθε γωνιά της χώρας, ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Την υπόθεση εξιχνίασε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ασφάλειας Αθηνών και Ηρακλείου (Κρήτης), συλλαμβάνοντας την 39χρονη – «εγκέφαλο» και έναν 65χρονο άμεσο συνεργό της.

Για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, ωστόσο, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται δέκα ακόμη μέλη, στην πλειοψηφία τους ταξιτζήδες (!) -εννέα Ελληνες και ένας αλλοδαπός- με περιφερειακούς ρόλους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα δρούσε από τις αρχές του 2016, έχοντας διαπράξει τουλάχιστον 40 απάτες, από τις οποίες αποκόμισαν παράνομο όφελος 71.980 ευρώ.

Οι απόπειρες απάτης που διέπραξε η οργάνωση, ωστόσο, ανέρχονται στις 232, με προσδοκώμενο όφελος τις 270.000 ευρώ.

Οπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, η 39χρονη επικοινωνούσε τηλεφωνικά με επαγγελματίες διαφόρων αντικειμένων και κλάδων (αντιπροσωπείες πώλησης οχημάτων, ξενοδόχους, φαρμακοποιούς κ.λπ) και συστηνόταν ως σύζυγος ή κόρη ομοειδούς επαγγελματία της εκάστοτε περιοχής.

Στη συνέχεια ισχυριζόταν ότι χρειάζεται άμεσα χρήματα για τα έξοδα μεταφορά και κηδείας στενού συγγενικού της προσώπου που, δήθεν, είχε… μόλις αφήσει την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της περιοχής τους (των θυμάτων).

Οταν κάποιοι της πρότειναν να της μεταφέρουν χρήματα μέσω τραπέζης, εκείνη προφασιζόταν ότι λόγω οφειλών προτιμούσε να τα πάρει στο χέρι, ενώ συνήθιζε να στέλνει τρίτο πρόσωπο (συνήθως ανυποψίαστους οδηγούς ταξί)  για να τα παραλαμβάνει.

Ο οδηγός ταξί, με τις… ευλογίες της 39χρονης, κρατούσε ένα μικρό ποσοστό για τον εαυτό του και στη συνέχεια έστελνε τα χρήματα σε οδηγούς ταξί – μέλη της οργάνωσης, στην Αθήνα. Τον ρόλο της συγκέντρωσης όλων των χρημάτων είχε ο 65χρονος, άμεσος συνεργός της Κρητικιάς.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-το χρηματικό ποσό των 39.820 ευρώ

-πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων με τηλεφωνικούς αριθμούς

-10 κινητά τηλέφωνα

-4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και σκληρός δίσκος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος και τυχόν εμπλοκή σε αυτό και άλλων ατόμων.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ