Η περιπέτεια ενός γάιδαρου στον Κίσαβο συγκίνησε το Facebook -Τον άφησαν 3 μέρες νηστικό στο χιόνι να πεθάνει [εικόνες]

9
358

Προβληματισμό και μεγάλη κινητοποίηση προκάλεσε ένας γάιδαρος που βρέθηκε μόνος του για τρία 24ωρα στο κρύο, στον Κίσαβο. Ή μάλλον τον άφησαν μόνο του, για να πεθάνει. 

Ολα ξεκίνησαν όταν περαστικοί εντόπισαν το γέρικο ζώο μόνο του στο δρόμο, στη Σπηλιά Κισσάβου. Καθοριστική στάθηκε και η πληροφορία που παρείχε  χειριστής εκχιονιστικού μηχανήματος που κινούνταν στην περιοχή πως το ζώο παραμένει στο ίδιο μέρος εδώ και δύο τουλάχιστον 24ωρα.

Αμέσως φιλόζωοι ενημέρωσαν το Σύλλογο «Γαϊδουροχώρα- Donkey ‘ς Land» προκειμένου να τον περισυλλέξει και να τον περιθάλψει.

Χαρακτηριστική είναι και η παρακάτω ανάρτηση:

«Γέρικο. Αφού δούλεψε αρκετά χρόνια θεωρήθηκε άχρηστο και παρατηθηκε.Δυο μέρες ακίνητο στη μέση του πουθενά . Ακίνητο στη μέση του δρόμου με τα αυτοκίνητα να περνάνε ξυστά δίπλα του. Με κίνδυνο να το πατήσουν.Η θερμοκρασία μείον. Πώς μπορεί να βοηθηθεί αυτό το ζώο?? Ο αναλγητος που το θεώρησε άχρηστο δεν πρόκειται να το φροντίσει. Το παράτησε νηστικο για να πεθάνει στο χιόνι.
ΕΊΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ.
ΚΟΙΝΟΠΟΊΗΣΤΕ

Νεότερη ενημέρωση.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις κοινοποιήσεις. Έχει κινητοποιηθεί η Ιπποθεσις και η donkey ‘ς Land για τον εντοπισμό και την περίθαλψη του ζώου
Ευχαριστώ». 

H Τατιάνα Παπαμόσχου της «Γαϊδουροχώρας» μιλώντας στο paidis.gr, ανέφερε ότι  δεν πρόκειται για εγκατάλειψη αλλά για περίπτωση ζώου που αφήνεται ελεύθερο να κινείται στην περιοχή, ωστόσο όπως μας επισημάνθηκε για το περιστατικό ενημερώθηκε ήδη το Α.Τ Συκουρίου, όπως και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας όπου εντοπίστηκε το ζώο.

«Σαφώς πρόκειται για γέρικο ζώο, το οποίο δεν δείχνει ταλαιπωρημένο, ωστόσο καλό θα ήταν να εντοπισθεί και να ζήσει τα τελευταία χρόνια του σε πιο προστατευμένο περιβάλλον», ήταν η χαρακτηριστική αντίδραση της κυρίας Παπαμόσχου.

Το αστυνομικό τμήμα εντόπισε μάλιστα και τον ιδιοκτήτη του ζώου ο οποίος δήλωσε απασχολημένος με το να προστατεύσει το κοπάδι του από το χιονιά, σημειώνοντας πάντως πως θα ασχοληθεί στη συνέχεια με το ηλικιωμένο ζώο του.

Περισσότερο ευαισθητοποιημένος ο πρόεδρος της κοινότητας Β. Νταής υποστήριξε πως θα καταβληθούν προσπάθειες για την περισυλλογή και μεταφορά του ζώου σε ασφαλές περιβάλλον.

Πάντως είναι πως το ηλικιωμένο ζώο παραμένει για τρίτο 24ωρο εκτεθειμένο στο ίδιο σημείο, με νέο φωτογραφικό υλικό να φτάνει στα χέρια της «Γαϊδουροχώρας» το απόγευμα της Δευτέρας από διερχόμενους ορειβάτες.

Και φυσικά οι αναρτήσεις συνεχίστηκαν:

«Μεγάλη κινητοποίηση στο διαδίκτυο . Πιστέψαμε ότι το ζώο το περιέθαλψε ο ιδιοκτήτης του. Ετσι ειπαν. Ότι ήταν ασφαλισμένο σε σταύλο. Δυστυχώς είπαν ψέματα . Σε όλους. Ακόμα και στην εκπρόσωπο της donkey ‘ s Land. Επενέβη η αστυνομία ώστε ο ιδιοκτήτης να μαζέψει το γέρικο ζώο. Το ζώο δυστυχώς είναι για τρίτο εικοσιτετράωρο μέσα στον πάγο….

ΚΟΙΝΟΠΟΊΗΣΤΕ μήπως ντραπουν από τη δημόσια κατακραυγή….».

Πηγή:  iefimerida.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχώς, τι να περιμένει κανείς από δίποδα ‘γαϊδούρια’…όσο ήταν καλά έκαναν τη δουλειά τους, τώρα που δεν το έχουν ανάγκη το ‘πετάνε’!! Ντροπή σας ρεε…

  2. Αμαρτία ρε το ζώο,πρέπει να βοηθηθεί άμεσα.Καλα μιλάμε αυτός που το άφησε είναι πολύ……………..!

  3. Παίζεται το ποιος είναι ο…γάιδαρος..το συμπαθέστατο τετράποδο της φωτογραφίας ή το δίποδο τέρας-κτήνος που το άφησε μέσα στο χιονιά αβοήθητο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ