Βόλος: Το χτύπημα με το τακούνι ξεσκέπασε άγνωστες αλήθειες – Άνοιξε το στόμα της μετά από χρόνια!

0
147

Χτύπησε τη σύζυγό του με το τακούνι παπουτσιού και την έσπρωξε δυνατά με αποτέλεσμα εκείνη να χτυπήσει στον τοίχο. Ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών επέβαλε χθες (09-01-2018) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 60χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία και απειλή, για επεισόδιο που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2017.

Μάλιστα το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον καταδικασθέντα, ούτε αυτό του πρότερου έντιμου βίου και του επέβαλε και χρηματική ικανοποίηση ύψους 1.000 ευρώ. Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις του. Μάλιστα αρνήθηκε ότι χτύπησε τη σύζυγό του.

«Την έσπρωξα επειδή μου επιτέθηκε για να προστατευθώ και εκείνη έπεσε στον τοίχο», φέρεται να είπε απολογούμενος για τις πράξεις του ο κατηγορούμενος. Εντούτοις, η σύζυγός του είχε τραυματιστεί. Εφερε μώλωπες στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στο πάνω μέρος του κεφαλιού.

Το ξέσπασμα της συζύγου και η απόφαση

«Με χτυπούσε επί χρόνια, αλλά προσπαθούσα να το καλύψω», είπε από την πλευρά της η 55χρονη Βολιώτισσα σύζυγος του 60χρονου που ήταν παρούσα στο Δικαστήριο και ζήτησε την καταδίκη του κατηγορούμενου.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο τόσο για την ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, όσο και για τη απειλή.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση. Επισημαίνεται ότι κάθε χρόνο στις δικαστικές αρχές του Βόλου φθάνουν τουλάχιστον 35 – 50 περιστατικά για ενδοοικογενειακή βία.

Πρόκειται μόνο για εκείνα τα περιστατικά που καταγγέλλονται και παίρνουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Η πραγματική έκταση του φαινομένου δεν είναι γνωστή, όμως είναι γενικά παραδεκτό ότι σε μέρες κρίσης η βία στο σπίτι ανθεί.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ