Νέο παραλήρημα των Τούρκων: «Το Μαράθι είναι τουρκικό νησί»

1
194

Ανιστόρητοι και επικίνδυνοι – Τεντώνουν το σχοινί κλιμακώνοντας την ένταση στο ανατολικό Αιγαίο – Οι εθνικιστές πιέζουν τον Ερντογάν για πόλεμο με την Ελλάδα

Σε μια ακόμα παραχάραξη της Ιστορίας προχώρησαν οι Τούρκοι, ανασύροντας χάρτες και δήθεν συμφωνίες χωρίς καμία ιστορική και νομική βάση.

Κλιμακώνοντας τις προκλήσεις τους ισχυρίζονται τώρα πως τους ανήκει και το νησί Μαράθι.

Το θέμα με το Μαράθι ήταν σήμερα πρωτοσέλιδο από την τουρκική εφημερίδα Sözcü με τον εμπρηστικό τίτλο «Εμφανίστηκε ο τίτλος ιδιοκτησίας που άρπαξαν οι Έλληνες».

1

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «το Μαραθι είναι τουρκικό νησί και έχει τίτλους ιδιοκτησίας».

2

Ως απόδειξη των ισχυρισμών τους γράφουν πως «στην Ιταλό-τουρκική συμφωνία του 1932 είχε συμφωνηθεί το Μαράθι να παραμείνει στην Τουρκία».

Είναι προφανές πως οι Τούρκοι αγνοούν τις διεθνείς συνθήκες και είναι ικανοί να εμφανίσουν ακόμα και… συμφωνητικά από την Οθωμανική αυτοκρατορία προκειμένου να αποδείξουν τις ανιστόρητες, παράλογες και προκλητικές απαιτήσεις τους.

«Πραγματοποιήστε επέμβαση στο Αιγαίο – Πάρτε πίσω 18 νησιά»

«Λάδι στη φωτιά» του εθνικιστικού παραληρήματος που κυριαρχεί πλέον ως ρητορική στο εσωτερικό Τουρκίας συνεχίζουν να ρίχνουν οι αντιπολιτευόμενοι Κεμαλιστές, με τον ηγέτη τους, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να βγαίνει πλέον ανοιχτά και να προκαλεί τον Ερντογάν να πραγματοποιήσει «επέμβαση» στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Έθνος», από το βήμα συγκέντρωσης που πραγματοποίησε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) προχθές στα Άδανα, ο επικεφαλής της παράταξης επανήλθε στο «αγαπημένο» του θέμα της «κατάληψης 18 νησιών από την Ελλάδα».

«Είπαν ότι είναι εθνικιστές, αλλά στα χαρτιά μόνο είναι εθνικιστές», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου… αμφισβητώντας τον εθνικισμό του καθεστώτος Ερντογάν.

«Εμείς λέμε ‘‘στα 18 νησιά στο Αιγαίο, που η Ελλάδα ύψωσε σημαία, γιατί δεν επεμβαίνετε;’’ Και εκείνοι λένε ‘‘έχουμε σημαντικότερη δουλειά’’. Τρέχουν πίσω από το Προεδρικό σύστημα. Παζαρεύοντας τη χώρα, δεν μπορεί να έρθει το Προεδρικό σύστημα. Και δε θα φέρουμε το Προεδρικό σύστημα», συνέχισε ο ηγέτης της κεμαλικής παράταξης, διεκδικώντας ο ίδιος τον τίτλο του… μεγαλύτερου εθνικιστή σήμερα στην Τουρκία.

Για να το υποστηρίξει μάλιστα, ο Κιλιτσντάρογλου παρουσίασε και αποδείξεις. «Ο εθνικισμός του CHP έχει γραφτεί στην Κύπρο, στα βουνά του Πενταδάκτυλου, και στα χωράφια του Αφιόν», διακήρυξε ο ίδιος μέσα σε μια κρίση ανθελληνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίδια είχε πει και στις 29 Νοεμβρίου, προ(σ)καλώντας τότε τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπ.Γιλντιρίμ «να πάρει πίσω» 18 νησιά από την Ελλάδα και να «κρατήσει» την Κύπρο, αλλά και στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου… με τη μόνη διαφορά ωστόσο ότι τότε τα υπό διεκδίκηση νησιά στις δηλώσεις του Κιλιτσντάρογλου δεν ήταν 18 αλλά 16.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι τουρκομογγόλοι μπορούν να λένε ότι θέλουν. Εμείς γιατί κάθε μέρα δεν λέμε για την κατεχόμενη ΙΩΝΙΑ,κ.λ.π.;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ