ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Εδώ και 14 μήνες δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις για τις υπηρεσίες αργίας στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς

0
91

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Εδώ και 14 μήνες δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις για τις υπηρεσίες αργίας στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς»

Την άνιση αντιμετώπιση εις βάρος του στρατιωτικού προσωπικού του Στρατού Ξηράς, που εδώ και δεκατέσσερις (14) μήνες δεν λαμβάνει αποζημίωση για τις υπηρεσίες αργίας, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στην Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Κόνσολας ότι εδώ και δεκατέσσερις (14) μήνες το στρατιωτικό προσωπικό του Στρατού Ξηράς δεν λαμβάνει τη συγκεκριμένη αποζημίωση, σε αντίθεση με το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, στο οποία καταβάλλεται κανονικά η αποζημίωση.

Η αποζημίωση για τις υπηρεσίες αργίας δεν έχει καταβληθεί για όλο το έτος 2018, καθώς επίσης και για τους δύο πρώτους μήνες του 2019.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι πρόκειται για μια κραυγαλέα άνιση αντιμετώπιση, την οποία η Πολιτεία οφείλει να αποκαταστήσει άμεσα.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Οικονομικών

Κύριο Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Άνιση αντιμετώπιση εις βάρος του στρατιωτικού προσωπικού του Στρατού Ξηράς, το οποίο εδώ και 14 μήνες δεν λαμβάνει την αποζημίωση για τις υπηρεσίες αργιών»

Κύριοι Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε, με το έγγραφο Φ.845/54/221191/Σ.5446/17 Δεκ. 2015/ΓΕΕΘΑ/Γ ΚΛ/Γ3 του Α/ΓΕΕΘΑ καθορίστηκε η αποζημίωση στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες, όπως και τις κατά περίπτωση τοπικές αργίες.

Το συγκεκριμένο ποσό προσδιορίστηκε στο 1/3 της πλήρους ημερήσιας αποζημίωσης που ισχύει κάθε φορά.

Εδώ, όμως, και δεκατέσσερις (14) μήνες το στρατιωτικό προσωπικό του Στρατού Ξηράς δεν λαμβάνει τη συγκεκριμένη αποζημίωση, σε αντίθεση με το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, στο οποία καταβάλλεται κανονικά η αποζημίωση.

Στο στρατιωτικό προσωπικό, όμως, του Στρατού Ξηράς η συγκεκριμένη αποζημίωση δεν έχει καταβληθεί για όλο το έτος 2018, καθώς, επίσης, και για τους δύο πρώτους μήνες του 2019.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια κραυγαλέα άνιση αντιμετώπιση, την οποία η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να αποκαταστήσει άμεσα.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί

1. Για ποιο λόγο, εδώ και 14 μήνες, έχει σταματήσει η καταβολή πληρωμής των υπηρεσιών αργιών για το στρατιωτικό προσωπικό του Στρατού Ξηράς.

2. Ποιες είναι οι προθέσεις της Πολιτείας σε ό, τι αφορά στην καταβολή της συγκεκριμένης αποζημίωσης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ