Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για τη «μαφία των φυλακών» | Οι διάλογοι – φωτιά που οδήγησαν στη σύλληψή του| Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν

3
812

Ο γνωστός ποινικολόγος συνελήφθη έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας  βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του – Αναζητείται με ένταλμα και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που διεξάγει την έρευνα για τη «μαφία των φυλακών» οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του  ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Η σύλληψή του, έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος έγινε δυνάμει εντάλματος που είχε εκδώσει σε βάρος του ο ειδικός εφέτης – ανακριτής που διεξάγει την έρευνα για τη «μαφία των φυλακών».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος βρισκόταν έως τις 3.30 το μεσημέρι σε προσωπικό του ραντεβού στο ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος. Οταν βγήκε, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας  τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Μάλιστα, παρά τις προσπάθειες των συνεργατών του- δικηγόρων, δεν τους επετράπη η επικοινωνία μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για τον δικηγόρο Θεόδωρο Παναγόπουλο, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» και πλέον αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος βρισκόταν στα Γιάννενα όπου παρίστατο σε δίκη και έχει κινητοποιηθεί κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, η υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» πηγαίνει βήμα- βήμα και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος θα παραμείνει απόψε το βράδυ στα κρατητήρια και αύριο, ενδεχομένως μεθαύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου

Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απόπειρα εκβίασης διώκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλ. Λυκουρέζος ο οποίος συνελήφθη σήμερα για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Για τις ίδιες κατηγορίες διώκεται σύμφωνα με πληροφορίες και ο έτερος δικηγόρος για τον οποίο επίσης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευ.Νικόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Ο δικηγόρος – συνεργάτης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, σε δηλώσεις του έξω από τη ΓΑΔΑ χαρακτήρισε αδικαιολόγητο το ένταλμα και «δικονομική ακρότητα» τη σύλληψη Λυκουρέζου.

Οι διάλογοι – φωτιά που οδήγησαν στη σύλληψή του

likourezos_main1

Διάλογοι μεταξύ κατηγορούμενων και εμπλεκόμενων στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» που έχουν καταγραφεί από τον «κοριό» της Αντιτρομοκρατικής αποτελούν βασικό στοιχείο σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ο οποίος συνελήφθη νωρίς το απόγευμα μετά από ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τον ειδικό εφέτη – ανακριτή Ευ. Νικόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση. Σημειώνεται ότι ο συνεργάτης – δικηγόρος του κ.Λυκουρέζου Θρασύβουλος Κονταξής , χαρακτήρισε «δικονομική ακρότητα» τη σύλληψη του κ.Λυκουρέζου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, οι διάλογοι, στους οποίους ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρεται με το μικρό του όνομα δεν είναι το μόνο στοιχείο σε βάρος του – φέρεται να υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που ακόμη δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά βεβαίως περιλαμβάνονται στη δικογραφία και είναι αυτά που οδήγησαν στην έκδοση του εντάλματος τόσο σε βάρος του κ.Λυκουρέζου, όσο και σε βάρος του δικηγόρου Θεόδωρου Παναγόπουλου, ο οποίος ακόμη δεν έχει συλληφθεί. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο ίδιος στο protothema.gr προτίθεται να παρουσιαστεί στις Αρχές, αύριο Παρασκευή.

Οι διάλογοι

Οι επιβαρυντικοί διάλογοι για τον κ.Λυκουρέζο, που έδωσε στη δημοσιότητα το Open, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αναφέρουν:

«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος. (είναι τα ονόματα των δύο ποινικολόγων) Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;»

Σε άλλο διάλογο γίνεται η εξής αναφορά:

«Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;»

Στους διαλόγους μεταξύ εμπλεκομένων στην υπόθεση ο κ.Λυκουρέζος αναφέρεται με το μικρό του όνομα, ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία «ταυτοποιείται» ότι τον αφορούν από άλλα στοιχεία της δικογραφίας που μένει να φανούν και να αξιολογηθούν στην εξέλιξη της υπόθεσης.

ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ 12ο ΟΡΟΦΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
Στο Σύνταγμα, το μεσημέρι, μετά από ένα ραντεβού -Πώς συνελήφθη ο Λυκουρέζος
Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Στο δρόμο, έξω από μεγάλο ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος συνελήφθη στις 15:30 ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος μέχρι τις 15:30 βρισκόταν σε προσωπικό ραντεβού στο ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος.

Κατά την έξοδό του τον πλησίασαν στελέχη της αντιτρομοκρατικής (καθώς αυτό το τμήμα χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού) και τον προσήγαγαν στο κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο κ. Λυκουρέζος οδηγήθηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή που διεξάγει την έρευνα για την «μαφία των φυλακών» και η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη.
Κρατείται στη ΓΑΔΑ ο Λυκουρέζος

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αυτή την ώρα κρατείται στον 12ο όροφο στην αντιτρομοκρατική ενώ δεν έχει επιτραπεί ούτε στους συνεργάτες του να επικοινωνήσουν μαζί του.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/pos-synelifthi-o-alexandros-lykoyrezos

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον γνωστό ποινικολόγο

lykourezos

Οι κατηγορίες σε βάρος του δικηγόρου, βάσει των οποίων εκδόθηκε ένταλμα σε βάρος του και συνελήφθη

Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απόπειρα εκβίασης διώκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλ. Λυκουρέζος ο οποίος συνελήφθη σήμερα για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Για τις ίδιες κατηγορίες διώκεται σύμφωνα με πληροφορίες και ο έτερος δικηγόρος, ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, για τον οποίο επίσης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευ.Νικόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί δεν υπάρχει βίντεο με τα μαύρα αυτοκίνητα, τους ΕΚΑΜίτες με τις κουκούλες και τα αυτόματα, τις χειροπέδες;

  2. Στις ηχογραφημένες συνομιλίες μιλά ο ίδιος ή τρίτοι αναφέρονται σε αυτόν;
    Να δω όταν θα πάνε σηκωτούς Τσίπρα και Παππά τι θα λέτε για νομικό πολιτισμό,
    τεκμήριο αθωότητας και λοιπές μ@λ@κίες….

  3. Ο βέβαιος γιά την αθωότητά του Λοβέρδος ζήτησε την άρση τις ασυλίας του γιά να αντιμετωπίσει τον φυσικό του δικαστή
    Οι βέβαιοι γιά την ενοχή τους κουραδόμαγκες Καμμένος-Πολάκης κρύβονται πίσω από τον νόμο που υποκριτικά βρίζουν γιά να γλιτώσουν τη καμπάνα.
    Άνθρωποι και σκουλήκια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ