Ιστορικά τρόλεϊ και λεωφορεία στον Πειραιά! Ρεπορτάζ Ηλιάνα Πετρή

0
551

Ιστορικά λεωφορεία και τρόλεϊ στους δρόμους του Πειραιά

Ιστορικά λεωφορεία και τρόλεϊ στους δρόμους του Πειραιά

Το «δρομολόγιο της νοσταλγίας» έκαναν ιστορικά λεωφορεία και τρόλεϊ στους δρόμους του Πειραιά. Όσοι επιβιβάστηκαν σε αυτά «ταξίδεψαν» στο παρελθόν και σε περασμένες εποχές.

Μια ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στο παρελθόν είχαν όσοι επιβιβάστηκαν στο πορτοκαλί τρόλεϊ και το μπλε λεωφορείο με προορισμό την Καστέλλα.

Τα δύο ιστορικά οχήματα ακολούθησαν τη διαδρομή που κάνουν τα σημερινά μέσα μεταφοράς με θέα το γαλάζιο που βρέχει τις ακτές του Πειραιά και με πολλά συναισθήματα.

Τα τρόλεϊ, βγαλμένα από τη δεκαετία του ’40, έφεραν νοσταλγία στους επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και παλιοί οδηγοί των οχημάτων αυτών, με κάποιους εξ αυτών να δηλώνουν: «Μετά από τόσα χρόνια που τα έχουμε δουλέψει, αυτά τα τρόλεϊ μας δημιουργούν μεγάλη νοσταλγία.»

Επίσης, στα ιστορικά οχήματα επιβιβάστηκαν άνθρωποι που δεν είχαν προλάβει τις συγκεκριμένες μηχανές, αλλά και μικρά παιδιά που ενθουσιάστηκαν με τα χρώματα και με τη βόλτα.

Το «δρομολόγιο της νοσταλγίας» πραγματοποιείται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Έρευνας και Μελέτης της Ιστορίας των Συγκοινωνιών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την αδελφότητα των συνταξιούχων των ΗΛΠΑΠ και ΟΣΥ.

Δεν μπορώ να σας περιγράψω τον ενθουσιασμό και την χαρά μου από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα αυτό το ρεπορτάζ…μπορώ μονο να σας πω πως το "Δρομολόγιο της Νοσταλγίας" πραγματικά με ταξίδεψε… σε ταινίες ασπρόμαυρες, με ηθοποιούς του Ελληνικού κινηματογράφου…σε εικόνες και σκηνές που από μικρή βλέπω στην τηλεοραση… "κρατηθείτε από τις χειρολαβές", "μη ομιλείτε εις τον οδηγον" και ελατε να ταξιδεψουμε μαζι! #skai #skaitv #skainews #skaireport #lovemyjob #Athens #trolei #palialewforeia

Pubblicato da Iliana Petri su Domenica 21 aprile 2019

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ