Ιωάννης Παππάς: «Η διεθνοποίηση του ποντιακού ζητήματος προτεραιότητα για τη ΝΔ»

0
140

Η Νέα Δημοκρατία θα προβεί άμεσα σε όλες τις ενέργειες που θα έχουν ως στόχο τη Διεθνοποίηση του Ποντιακού Ζητήματος. Με ικανοποίηση άκουσα τον πρόεδρο του κόμματός μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει προχθές ότι η Νέα Δημοκρατία θα ξεκινήσει μια σειρά από καλά σχεδιασμένες και στοχευμένες ενέργειες που θα στοχεύουν στη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία έθεσε ήδη το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Θα ακολουθήσει η ομάδα των ευρωβουλευτών της ΝΔ, η οποία θα αναλάβει καλά προετοιμασμένες πρωτοβουλίες προώθησης αυτού του εθνικού καθήκοντος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές. Επίσης ανάλογη δράση θα αναλάβουν και βουλευτές εκπρόσωποί μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Οι ενέργειες αυτές αποδεικνύουν έμπρακτα ότι τόσο ο πρόεδρος μας αλλά και εμείς ως κόμμα έχουμε στην πρώτη γραμμή το Ποντιακό Ζήτημα.

Η 19η Μαΐου είναι μια ημέρα μνήμης για τους 353.000 Έλληνες του Πόντου που δολοφονήθηκαν από τους Νεότουρκους. Είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τις δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων του Πόντου που εκδιώχθηκαν από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, από τους γενέθλιους τόπους τους που κατοικούσαν και δημιουργούσαν για χιλιετίες. Η φετινή επέτειος απέκτησε μεγαλύτερη σημασία μιας και εφέτος συμπληρώθηκαν 100 έτη από τότε που συνέβησαν οι θηριωδίες και οι φρικαλεότητες με θύματα τους Έλληνες του Πόντου.

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ιστορική και τη συλλογική μνήμη και το Ελληνικό κράτος αλλά και όλοι οι φορείς πρέπει να αγωνίζονται για τη διάσωση αυτής της μνήμης αλλά και για την ανάδειξή της. Είναι χρέος όλων μας η ιστορική δικαίωση και ο καταλογισμός των ευθυνών. Μόνο με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξαναζήσει η ανθρωπότητα τέτοιες γενοκτονίες.

Όσο και αν θέλουν και επιδιώκουν κάποιοι – τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας όσο και στο εξωτερικό – να λησμονηθεί αυτή η Γενοκτονία, εμείς οφείλουμε να τιμούμε και να θυμόμαστε τα θύματα αυτού του βάρβαρου και φρικαλέου σχεδίου με την

τραγική κατάληξη. Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί μαύρη σελίδα και στίγμα την ιστορία της ανθρωπότητας και είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε και να πράξουμε ότι χρειάζεται ώστε να επιτευχθεί η Παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Πρέπει όλοι οι δημοκρατικοί λαοί σε ένδειξη στοιχειώδους σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης να αναγνωρίσουν το στυγερό αυτό έγκλημα ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και στην κατεύθυνση αυτή κινούνται οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειες της Νέας Δημοκρατίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ