Μπροστά με 10,2 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο γκάλοπ μετά τις ευρωεκλογές

7
417

Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ – Στις  7,7 μονάδες η διαφορά  στην πρόθεση ψήφου – Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ, εξακομματική βουλή- Μέσα ο Βαρουφάκης, εκτός ο Βελόπουλος – Δείτε την εκτίμηση για την κατανομή των εδρών

Προβάδισμα 10,2 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει δημοσκόπηση της Μetron Analysis που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ, σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου, μεσοσταθμικά. Με βάση τα δεδομένα της δημοσκόπησης η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει διευρυνθεί σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. 

Ειδικότερα, στην πρώτη δημοσκόπηση που διεξάγεται μετά τις ευρωεκλογές, η ΝΔ λαμβάνει από 37% έως 42,5%, έναντι 27% έως 32,2% του ΣΥΡΙΖΑ, με μεσοσταθμική διαφορά στις 10,2 μονάδες, στην εκτίμηση ψήφου.

Στην εκτίμηση ψήφου ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ που κυμαίνεται μεταξύ 6,2% έως 9,2% . Ακολουθεί το ΚΚΕ που κυμαίνεται μεταξύ 3,6%- 6%, η Χρυσή Αυγή 3,5% έως 5,9%, το ΜεΡΑ25 από 2,5% έως 4,5%, αλλά θεωρείται βέβαιο σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα ότι θα επιτύχει την είσοδό του στη βουλή. Αντίθετα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που κυμαίνεται δημοσκοπικά μεταξύ του 1,6% – 3,4%  δεν θα επιτύχει την είσοδο στη βουλή.
Ετσι, οι κεντρικές τιμές των ποσοστών των κομμάτων, διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ: 39,8
ΣΥΡΙΖΑ:29,6
ΚΙΝΑΛ: 7,7
ΚΚΕ: 4,8

ΧΑ: 4,7
Ελληνική Λύση: 2,5%
ΜεΡΑ25: 3,6%

Η κατανομή των εδρών

Με αυτά τα δεδομένα η κατανομή των εδρών γίνεται ως εξής: ΝΔ: 160 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 82 έδρες, ΚΙΝΑΛ 22 έδρες, ΚΚΕ 13 έδρες, Χρυσή Αυγή 13 έδρες και ΜεΡΑ25 10 έδρες.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 7,7 μονάδες. Ειδικότερα, η ΝΔ λαμβάνει 31,2% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

dim1
dim2
dim3_2

Η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει το 93,9%. Αντίστοιχα στον ΣΥΡΙΖΑ η συσπείρωση φτάνει πλέον το 89,1%.  Το ΚΙΝΑΛ που στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει 6,1% έχει ποσοστό συσπείρωσης 70,5% με διαρροές 13,2% προς τη ΝΔ και 6,9% προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ με ποσοστό 82% είναι πρώτη στην παράσταση νίκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει μόλις 8% στο ερώτημα ποιός θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές (με μικρή ή μεγάλη διαφορά).

Το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ήταν θετική η απόφαση Τσίπρα για πρόωρες εκλογές, ενώ τις περισσότερες θετικές γνώμες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών λαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 46%, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 35%. Στην τρίτη θέση εντοπίζονται μαζί οι Γιάννης Βαρουφάκης, Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά. Ο κ.Μητσοτάκης προηγείται του κ.Τσίπρα με έξι μονάδες στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Το 52% των ερωτηθέντων δηλώνει θετικό για τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ενώ το 45% προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δέν πειράζει αυτοί μας αξίζουν.. 250 εκατομ. χρέει από δάνεια!!! ψηφίστε το μητσοτακη σας!!!
    Μετά τις εκλογες θα πέσει το κλάμα..

  2. Η ΝΔ πρέπει να βγει αυτοδύναμη και πάνω σε αυτό το σενάριο δουλεύουμε.
    Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτον ο Βελόπουλος να μη μπει στη Βουλή και δεύτερον οι ψήφοι που πήρε από τη Χρυσή Αυγή να πάνε στη ΝΔ.
    Πρέπει και ο Σύριζα να έχει χαμηλότερο ποσοστό γιατί με το εκλογικό μας σύστημα ο πιο αδικημένος είναι πάντα ο δεύτερος. Γι’ αυτό και πρέπει μέρος από τις ψήφους του να τις πάρει ο Βαρουφάκης.
    Κλασική απαξίωση της Χρυσής Αυγής η οποία εμφανίζεται χαμηλότερα και από το ΚΚΕ.
    Να σημειώσουμε ότι το ΚΚΕ το 2015 είχε πάρει 5,55% οπότε δεν υπάρχει λόγος να πέσει στο 3.8% και η Χρυσή Αυγή 7% (τώρα 3.6%). Η ΔΗΜΑΡ (ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ-Αριστερά) από 6.3% παραμένει στο ίδιο ποσοστό αν και η δημοσκόπηση έγινε πριν την αποχώρηση Βενιζέλου.
    Επίσης να σημειώσουμε ότι το Ποτάμι είχε πάρει 4%, οι ΑΝΕΛ 3.7% και ο Λεβέντης 3.5%
    Σαν υπενθύμιση στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ο Σύριζα είχε πάρει 35% και η ΝΔ 28%
    Τώρα η δημοσκόπηση θέλει όχι μόνο αντιστροφή αλλά και τη ΝΔ να καρπώνεται τις ψήφους των κομμάτων που δεν θα συμμετάσχουν (Ποτάμι, ΛΑΟΣ κλπ)

    • Ούτε οι ΑΝΕΛ κατεβαίνουν στις εκλογές. Άλλο ένα συν για την ΝΔ (ή ίσως και για την Χρυσή Αυγή).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ