Πού ψηφίζω 2019 – ypes.gr: Οι αλλαγές στα εκλογικά τμήματα – Μάθε ΕΔΩ πού ψηφίζεις

0
1113

Πού ψηφίζω 2019: Να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μπορούν οι ψηφοφόροι μέσω του «ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ», τη νέα online εφαρμογή του ΥΠΕΣ.

Σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι που έχουν αναρτηθεί στην εφαρμογή του ΥΠΕΣ, συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είστε γραμμένος/η.

Τα νέα εκλογικά τμήματα αναρτήθηκαν στο «Μάθε που Ψηφίζεις» και οι εκλογείς μπορούν να δουν πού θα πρέπει να πάνε για να ψηφίσουν.

Από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαλλάσσονται νόμιμα όσοι την ημέρα της ψηφοφορίας θα βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους.

Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν:

  • Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις»
  • Καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.

Προσοχή: Για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στο www.ypes.gr «Μάθε που ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 περιλαμβάνουν τις μεταβολές μέχρι τις 30 Απριλίου 2019 και δεν επιδέχονται αλλαγές.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για τους Έλληνες πολίτες που διαμένουν ή θα βρίσκονται στο εξωτερικό την ημέρα της ψηφοφορίας δεν υπάρχει δυνατότητα άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ