Τραγωδίες σε Ρόδο και Κρήτη: Παγκόσμιο σοκ για τα τρία νεκρά παιδιά σε πισίνες μέσα σε μια μέρα

0
709

Η τραγική είδηση του πνιγμού των δύο κοριτσιών από τη Γαλλία στη Ρόδο και της οκτάχρονης από το Ισραήλ στην Κρήτη κάνει τον γύρο όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου, καθώς έφτασε μέχρι τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ και της Αυστραλίας

Τον γύρο της Ευρώπης κάνει η τραγική είδηση του πνιγμού των δύο κοριτσιών από τη Γαλλία σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο, καθώς και η παρόμοια υπόθεση του πνιγμού ενός οκτάχρονου κοριτσιού σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο της Κρήτης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω της καταγωγής των δύο άτυχων κοριτσιών, τα γαλλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση, ενώ η είδηση του πνιγμού τους δημοσιεύεται ακόμα και σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρεται αναλυτικά στην υπόθεση, τονίζοντας ότι τα δύο κορίτσια, 16 και 19 ετών, που πνίγηκαν στην πισίνα του ξενοδοχείου της Ρόδου, δεν γνώριζαν κολύμβηση. Επικαλούμενη το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η γαλλική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι την υπόθεση παρακολουθεί στενά και η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

rodos_figaro

Για το «δράμα που έλαβε χώρα στο νησί της Ρόδου» κάνει λόγο η «Ouest France», μια από τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γαλλία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας, υπάλληλοι του ξενοδοχείου έχουν ήδη βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ τονίζει ότι τα στοιχεία των δύο κοριτσιών δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Η «Ouest France» αναφέρεται και στο τραγικό περιστατικού του πνιγμού ενός οκτάχρονου κοριτσιού με καταγωγή από το Ισραήλ , που έχασε τη ζωή του σε πισίνα ξενοδοχείου στη Χερσόνησο της Κρήτης.

Η βρετανική εφημερίδα «Sun» υποστηρίζει ότι τα δύο άτυχα κορίτσια προσπάθησαν να βρουν μια ξαπλώστρα σε μια ρηχή πισίνα, αλλά δεν τα κατάφεραν και αποφάσισαν να κολυμπήσουν σε μια βαθύτερη στο ίδιο ξενοδοχειακό συγκρότημα, όπου και έχασαν τη ζωή τους. Παρόλο που σύμφωνα με την εφημερίδα τα αίτια των πνιγμών δεν έχουν γίνει γνωστά, εικάζεται ότι το ένα από τα δύο κορίτσια ενδέχεται να έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει την αδελφή του.

rodos_sun

Αναφορές για το τραγικό γεγονός υπάρχουν και σε μέσα ενημέρωσης της Αυστρίας. Η εφημερίδα «Κleinezeitung» επικαλούμενη πηγές του Γαλλικού και του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άτυχες κοπέλες δεν γνώριζαν κολύμβηση.

Το πρακτορείο Reuters εστιάζει ιδιαίτερα στην επικοινωνία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα για να εκφράσει τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης για τον πνιγμό των δύο κοριτσιών, ενώ η τραγική είδηση αναδημοσιεύεται με πληροφορίες από το Reuters και στην αμερικανική εφημερίδα «New York Times».

rodos_nyt

Σοκ προκαλεί από χθες η αδιανόητη τραγωδία στη Ρόδο, όταν δύο αδελφές 16 και 19 ετών έχασαν τη ζωή τους σε πισίνα.

Όπως προκύπτει, τα δύο κορίτσια, τουρίστριες από τη Γαλλία, πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσει η μία την άλλη. Η 16χρονη και η 19χρονη βρίσκονταν μαζί με τους γονείς τους και δύο ακόμη αδελφές τους, 10 και 21 ετών, σε ξενοδοχείο της Ρόδου για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Τραγωδία στη Ρόδο: Δεν γνώριζαν κολύμπι οι δύο αδελφές, λένε οι γονείς τους

Όπως αναφέρει η rodiaki.gr, οι γονείς των δύο κοριτσιών κατέθεσαν ότι οι κόρες τους, δυστυχώς, δεν ήξεραν κολύμπι. Από τις μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής οικογένεια των Γάλλων γευμάτισε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά 15:30, ενώ στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους.

Μετά τις 5 όμως, δύο από τις τέσσερις αδελφές, η 16χρονη και η 19χρονη, βγήκαν από το δωμάτιό τους και μετέβησαν στον χώρο της πισίνας. Από τις κάμερες ασφαλείας προκύπτει ότι τα δύο κορίτσια έφαγαν γλυκά και σνακ από τον μπουφέ του ξενοδοχείου και κατευθύνθηκαν στην πισίνα.
Η μοιραία κίνηση των δύο αδελφών που πνίγηκαν στην πισίνα του ξενοδοχείου στη Ρόδο

Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Οι δύο αδελφές από τη Γαλλία, επειδή δεν ήξεραν προφανώς κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Εφτασαν εκεί λίγο μετά τις 18:10. Ομως δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στη συγκεκριμένη πισίνα και αποφάσισαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, της οποίας, όμως, το βάθος ξεπερνά τα 2 μέτρα.

Εκεί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, συνέβη η αδιανόητη τραγωδία. Τα δύο κορίτσια μπήκαν κανονικά στην πισίνα, φαγωμένα όπως έδειξαν οι κάμερες και χωρίς να γνωρίζουν κολύμπι. Εκτιμάται ότι μόλις έφθασαν στο σημείο όπου δεν ακουμπούσαν τα πόδια τους στον πάτο πανικοβλήθηκαν και παλεύοντας να επιπλεύσουν η μία προσπαθούσε να σώσει την άλλη. Εκεί συνέβη η τραγωδία.
Σοκ: Κανείς δεν είχε δει ότι η 19χρονη ήταν νεκρή στον πάτο της πισίνας του ξενοδοχείου στη Ρόδο

Να σημειωθεί ότι ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου είχε σχολάσει στις 6 το απόγευμα. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο ξενοδοχείο στις 18:20. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου είχαν εντοπίσει την 16χρονη η οποία είχε παλμούς και προσπαθούσαν να την επαναφέρουν. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Εν τω μεταξύ, οι γονείς αναζητούσαν την 19χρονη κόρη τους, η οποία νόμιζαν ότι βρισκόταν στο δωμάτιό της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιστοτόπου rodiaki.gr ούτε οι γονείς, ούτε κάποιος άλλος είχε διαπιστώσει ότι λίγα μέτρα πιο πέρα στον πάτο της πισίνας βρισκόταν νεκρή και η 19χρονη κοπέλα.

Μέχρι αργά το βράδυ, στο σημείο βρίσκονταν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Νότιας Δωδεκανήσου Μιχάλη Καληωράκη και τον διοικητή του ΑΤ Ιαλυσού Θέμη Καλαμάτα, οι οποίοι βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή με τον εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου θα οδηγηθούν σήμερα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου. Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης τηλεφώνησε στον Γάλλο πρέσβη για να τον ενημερώσει για τον θάνατο των δύο κοριτσιών από τη Γαλλία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ