Ο Γιώργος Μαυρίδης βρίσκεται στη φωτιά στην Εύβοια: Σοκάρουν τα βίντεο που τράβηξε με το κινητό του

0
346

Η ατμόσφαιρα στο μέρος είναι αποπνικτική

Ο Γιώργος Μαυρίδης κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές σε σκάφος μαζί με τους φίλους του. Η παρέα επισκέπτεται διάφορα ελληνικά νησιά, όπου κάνουν στάση για μπάνιο και φαγητό. Χθες ήταν στη Σκιάθο και σήμερα θέλησαν να κάνουν μια στάση για ανεφοδιασμό. Το κοντινότερο σημείο που μπορούσαν να σταματήσουν ήταν η Εύβοια, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Στερεάς που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή δεν μπορούν να προσφέρουν πολλά, καθώς η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή που δεν μπορούν να την πλησιάσουν.

Όταν ο Γιώργος Μαυρίδης έφτασε στο λιμάνι αντίκρυσε την φωτιά και τους καπνούς και δημοσίευσε βίντεο στο Instagram έτσι ώστε να δείξει στους followers του την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Στο βίντεο που θα δείτε, ο παρουσιαστής προσπαθούσε να βρει βενζινάδικο για τον ανεφοδιασμό του σκάφους, αλλά αυτό δεν ήταν και τόσο εύκολο, καθώς η ατμόσφαιρα στο μέρος είναι αποπνικτική.

Δείτε τα βίντεο του Γιώργου Μαυρίδη ΕΔΩ

Η πρώτη δορυφορική φωτογραφία της φωτιάς στην Εύβοια από την υπηρεσία Copernicus

E2AD863D99DA96900F8154261DC7084B

Ελήφθη πριν από την επέκταση της φωτιάς

Η τρομακτική διάσταση των πυρκαγιών καταγράφεται και από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus. Αποτυπώνεται ξεκάθαρα η μεγάλη ένταση με την οποία έκαιγαν οι φλόγες την κεντρική Εύβοια, αλλά και το παχύ σύννεφο καπνού που σχηματίστηκε.

Την πρώτη δορυφορική απεικόνιση της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια έδωσε στην δημοσιότητα η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus.

Η φωτογραφία ελήφθη πριν από την επέκταση της φωτιάς, η περίμετρος της οποίας ξεπέρασε τα 11,5 χιλιόμετρα αργά το απόγευμα της Τρίτης

Σημαντική εξασθένηση των ανέμων αναμένεται τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καπνοί από τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια ήταν ορατοί ακόμα και από το Ναύπλιο.

Εκκενώθηκαν, στη διάρκεια της ημέρας, τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρό και Πλατάνια.

Τη νύχτα θα επιχειρηθεί να δημιουργηθούν ακόμη περισσότερες αντιπυρικές ζώνες.

Υπενθυμίζεται ότι ενεργοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας η Υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό τη χαρτογράφηση της έκτασης που καταστράφηκε και τις ζημιές που έχουν προκληθεί από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ