Κρήτη: Περιπέτεια για επτά 18χρονους – Τους έσωσε το Λιμενικό

0
826

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας παρέας επτά ατόμων οι οποίοι υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr το απόγευμα της Παρασκευής είχαν πάει για μπάνιο σε ένα κόλπο ανοιχτά της Αγίας Πελαγίας. Τα παιδιά, όλοι τους – σύμφωνα με πληροφορίες 18 χρονών – διανυκτέρευσαν στην παραλία, ωστόσο περίπου στις 5 τα ξημερώματα κάλεσαν το Λιμενικό Σώμα για…ενισχύσεις.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν από το λιμενικό να μεριμνήσει για την μεταφορά τους μιας και δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν να κολυμπήσουν για να γυρίσουν πίσω.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, και μάλιστα λόγω της βραχώδους ακτής επιστρατεύτηκε ένα επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος. Όλα τα παιδιά περισυνελέγησαν με ασφάλεια, ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ χωρίς ωστόσο, να χρειαστεί να επέμβει δραστικά. Πηγές που επικαλείται το cretalive.gr αναφέρουν ότι μόνο σε μια κοπέλα χορηγήθηκε ορός.

Όλα τα παιδιά επέστρεψαν σώα στο σπίτι τους αλλά εμφανώς ταλαιπωρημένα. Το σίγουρο είναι ότι θα θυμούνται για καιρό αυτή τους την περιπέτεια αλλά και το ότι κάλεσαν το Λιμενικό, τους έσωσε από τα χειρότερα!

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το συμβάν

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λινοπεραμάτων, πρωινές ώρες σήμερα, για εγκλωβισμό επτά (07) ατόμων στη δύσβατη παραλία «ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΡΑ».
Άμεσα, έσπευσε στην εν λόγω περιοχή προς παροχή συνδρομής το Α/Κ σκάφος «ΟΛΥΜΠΙΑ» Λ.Η. 1178 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε τους ανωτέρω, τους επιβίβασε στο Α/Κ σκάφος και τους μετέφερε με ασφάλεια στην παραλία της Αγίας Πελαγίας.

Στη συνέχεια, μία 18χρονη εξ΄ αυτών, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για την παροχή πρώτων βοηθειών, απ΄ όπου και εξήλθε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ