Γ. Παππάς: Πλήρης Άρση των Capital controls

0
346

Από το βήμα της Βουλής, σήμερα, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης ανήγγειλε την πλήρη άρση των capital controls που μάστιζαν τη χώρα τα 4 τελευταία χρόνια και κρατούσαν την οικονομία δέσμια και στάσιμη λόγω της ανικανότητας της πρώην Κυβέρνησης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οικονομικό του επιτελείο, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και με την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, προχώρησε στην υλοποίηση άλλης μιας προεκλογικής δέσμευσης του, νωρίτερα από ότι προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα του.
Τα capital controls από σήμερα θεωρούνται παρελθόν.
Παρελθόν που δεν πρόκειται να ξεχαστεί βέβαια, αφού κανείς μας δε θα λησμονήσει τις ενέργειες που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Τα capital controls ,όπως όλοι γνωρίζουμε, ήταν απόρροια του δημοψηφίσματος που έφερε ο Αλέξης Τσιπρας διχάζοντας τους Έλληνες , κατατάσσοντας τους σε στρατόπεδα του «ναι» ή «όχι» και καταλήγοντας στην υπογραφή του τρίτου και πιο καταστροφικού μνημονίου.
Κανείς μας δεν πρόκειται επίσης να ξεχάσει τις ουρές των ηλικιωμένων στα ΑΤΜ , που έδιναν την εικόνα τριτοκοσμικής ή σοσιαλιστικής χώρας, γεγονός το οποίο δε θα έπρεπε να μας εκπλήσσει, αφού το πρότυπο κράτος του πρώην Πρωθυπουργού και πολλών «συντρόφων» του ήταν η Βενεζουέλα.
Ευτυχώς όλα αυτά αποτελούν μια κακή ανάμνηση και η χώρα μπορεί πλέον να βαδίζει με ελπίδα σε νέες πιο λαμπρές μέρες , αφού η οικονομία ξεκινάει να λειτουργεί με σταθερά βήματα λόγω της αποκατάστασης της ελευθερης κίνησης κεφαλαίων και της προσέλκυσης νέων επενδύσεων.
Σίγουρα , η σημερινή ,αποτελεί ιστορική μέρα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Μέρα που θα θυμόμαστε με χαρά και υπερηφάνεια όσοι ταχθήκαμε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη , του οποίου η κυβέρνηση φαίνεται να προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση του προγράμματος της.
Με Σεβασμό
Παππάς Κ.Ιωάννης
Βουλευτής Δωδεκανήσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ