Δημήτρης Ρίζος: Οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες στο «τελευταίο αντίο»

0
442

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Στέλιος Πέτσας, η Σοφία Βούλτεψη, πολιτικοί και δημοσιογράφοι στο κοιμητήριο της Γλυφάδας αποχαιρέτησαν τον εκδότη που έφυγε από τη ζωή στα 83 του

Στο κοιμητήριο της Γλυφάδας τελέστηκε το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία για τον Δημήτρη Ρίζο, τον δημοσιογράφο και εκδότη που έφυγε από τη ζωή στα 83 του, την Παρασκευή.

Οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία στον στον ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας.

Βυθισμένη στο πένθος η οικογένειά του

rizos-oikogeneia-ena
rizos-kidieia-pix

Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και οι Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Πάνος Καμμένος, Γιώργος Πολυχρονίου, Χρήστος Κοπελούζος, Αργύρης Ντινόπουλος και Ελίζα Βοζενμπεργκ.

«Είμαστε εδώ για να αποχαιρετήσουμε έναν μεγάλο Έλληνα, τον φίλο μας τον Δημήτρη Ρίζο» ξεκίνησε τον επικήδειο λόγο του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Όλοι εμείς που μεγαλώσαμε με τις εφημερίδες του, μεγαλώσαμε με τα κείμενά του. Όλοι εμείς που μαθαίναμε από τη δίκαιη κριτική του, έχουμε μόνο καλά να θυμόμαστε από έναν σπουδαίο άνθρωπο. Ήταν ένας κύριος με κάπα κεφάλαιο, ένας μαχητής που δεν εχανε ποτέ την αξιοπρέπειά του. Ήταν εκεί για να μας στηρίζει και όχι για να τον στηρίζουμε. Εύχομαι εκ μέρους όλης της παρατάξεως θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Άδωνις Γεωργιάδης για Δημήτρη Ρίζο
rizos-petsas
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας
rizos-adonise-na
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης
rizos-varvitsiotis-
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
rizos-voultepsi-ena
Σοφία Βούλτεψη
rizos-pipili-ena
Φωτεινή Πιπιλή
rizos-ntinopoulos-ena
Αργύρης Ντινόπουλος
rizos-poludoras-ena
Βύρων Πολύδωρας
rizos-likourezos-ena
Αλέξανδρος Λυκουρέζος
rizos-kammenos-dyo
Πάνος Καμμένος
rizos-poluxroniou-papargiropoulos
Γιώργος Πολυχρονίου – Αργύρης Παπαργυρόπουλος
rizos-kalatzis
Γιώργος Καλατζής
rizos-vana-barba
Βάνα Μπάρμπα
rizos-vardinogianni-agapi
Αγάπη Βαρδινογιάννη
rizos-xalkia-ena
Φανή Χαλκιά
rizos-kosmos-ena
rizos-kideia-ena
rizos-stefania-ena

Ο Δημήτρης Ρίζος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί η οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου».

Ο Δημήτρης Ρίζος γεννήθηκε το 1936 στην Πρώτη Σερρών. Συνέδεσε το όνομά του με τον Ελεύθερο Τύπο αλλά και με τον Αδέσμευτο Τύπο, του οποίου ήταν εκδότης. Είχε ιδρύσει, επίσης, τον ραδιοφωνικό σταθμό «Λάμψη».

Σε ηλικία 14 ετών ο Δημήτρης Ρίζος είχε υπογράψει το πρώτο του ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πρωινός Τύπος της Δράμας», όντας μαθητής Γυμνασίου ακόμη, ενώ εργάστηκε πολλά χρόνια δίπλα στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ακολούθησε η παρουσία του στη «Βραδινή» του Τζώρτζη Αθανασιάδη και μετά στον «Ελεύθερο Τύπο», όπου καθιερώθηκε με την αιχμηρή του πένα και το ιδιαίτερο στυλ του. Μετά την ολική σύγκρουση με τον Γιώργο Κύρτσο, δημιούργησε δική του εφημερίδα, τον «Αδέσμευτο Τύπο», που έκλεισε το 2012, λόγω χρεών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ