Καιρός ΤΩΡΑ: Η κακοκαιρία χτυπά τις Κυκλάδες – Πλημμύρες σε Σύρο και Άνδρο (pics+vids)

0
852

Η κακοκαιρία χτύπησε το νησί της Άνδρου, κυρίως στην περιοχή από το Νειμποριό μέχρι τις Στενιές και από τα Αποίκια και τη Βουρκωτή μέχρι τα Άχλα.

Από τη σφοδρή καταιγίδα επλήγησαν οι κορυφές της Κουβάρας και του Ζένου, οι οποίες κατέβασαν πολύ νερό στις πλαγιές μέσα και έξω από τα ρέματα.

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κινδύνεψε μία γυναίκα

Σύμφωνα με το enandro.gr, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά στον παραθαλάσσιο Κόλυμπο που είναι κάτω από την Κουβάρα και στα ορεινά Αποίκια.

Στον Κόλυμπο οι άνδρες Πυροσβεστικής βρήκαν το ΙΧ μιας δασκάλας να το έχει παρασύρει το νερό μαζί με αυτήν.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν και την τράβηξαν έξω σώζοντάς την από χειρότερα.

Στην ταβέρνα του Μπάλλα λάσπη και νερό κατέβηκαν ορμητικά την πλαγιά και τον δρόμο και μπήκαν μέσα.

Έχει ήδη σταλεί από την Πολιτική Προστασία ένα μηχάνημα στις Στενιές. Επί τόπου είναι οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες και η Πυροσβεστική.

Η Πυροσβεστική έχει στείλει δυνάμεις στον Κόλυμπο, στ΄Αποίκια και στις Στενιές. Υπάρχει συνεννόηση πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας (Γ. Μπακέλας) να σταλεί μηχάνημα και στα Άχλα.

Τρεις ώρες κράτησε το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας

Η καταιγίδα που έπληξε την Άνδρο διάρκεσε περίπου τρεις ώρες.

Η περιοχή γλύτωσε τα χειρότερα καθώς όπως αναφέρθηκε από υπεύθυνους της Πολιτικής Προστασίας ο ανοιξιάτικος καθαρισμός αρκετών ρεμάτων της περιοχής από το Επαρχείο (Λειβάδια, Στενιές το ένα ρέμα, μεγάλο ρέμα Νειμποριού) συνέβαλε ώστε να μην υπάρξουν περισσότερα πλημμυρικά φαινόμενα.

71571482_2453776614714371_944153104377446400_n.jpg

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ