«Πάγωμα» στην επιλογή σημαιοφόρων στα δημοτικά, ζητάει το υπουργείο Παιδείας

1
611

Το κριτήριο για την επιλογή σημαιοφόρων προβλέπεται να είναι η σχολική επίδοση των μαθητών, αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

«Το κριτήριο για την επιλογή σημαιοφόρων προβλέπεται να είναι η σχολική επίδοση των μαθητών», λέει το υπουργείο Παιδεία ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Διευκρινιστική εγκύκλιο απέστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία της χώρας, με την οποία καλεί του Διευθυντές τους να μην προβούν σε επιλογή σημαιοφόρων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα έως τώρα.

Το κριτήριο για την επιλογή σημαιοφόρων προβλέπεται να είναι η σχολική επίδοση των μαθητών, αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Πρόσφατα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι «στις διατάξεις που φέρνουμε είναι και η ρύθμιση βάσει της οποίας στις εθνικές επετείους τη σημαία θα την κρατάει όποιος έχει την καλύτερη επίδοση και όχι όποιος κληρώνεται, αυτό γίνεται για να προλάβουμε και την εθνική επέτειο του Οκτωβρίου».

Πρόκειται για κατάργηση της κλήρωσης για την επιλογή σημαιοφόρων στα Δημοτικά Σχολεία. Θυμίζουμε ότι πριν δυο χρόνια, με νόμο του Κώστα Γαβρόγλου αποφασίστηκε οι σημαιοφόροι στα Δημοτικά Σχολεία να αναδεικνύονται με κλήρωση μεταξύ όλων των μαθητών, αντί αυτών που που είχαν άριστα στις βαθμολογικές επιδόσεις όλων των μαθημάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ