Φωτιές άναψε ο Σκανδαλίδης: Θα έβλεπε τη Γεννηματά για Πρόεδρο Δημοκρατίας -Η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ

5
960

Φωτιές άναψε στο Κίνημα Αλλαγής μια δήλωση του Κώστα Σκανδαλίδη σχετικά με το ενδεχόμενο να είναι η Φώφη Γεννηματά η επόμενη πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ερωτηθείς για το θέμα, αρχικά επανέλαβε την άποψη του κόμματος, ότι καλό θα είναι το πρόσωπο που θα επιλεγεί να εκφράζει την πλειοψηφία του κόσμου και, όπως είπε, υπάρχουν τέτοια πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Τόνισε ότι είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να προτείνει Θύμισε μάλιστα την «κατάκτηση» της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας να μην βγαίνει με 151-152 ψήφους ο ύπατος πολιτειακός παράγοντας, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να προτείνει τον Κ. Στεφανόπουλο, ο Κ. Καραμανλής τον Κ. Παπούλια και ο Αλ. Τσίπρας τον Πρ. Παυλόπουλο.

Ερωτηθείς από τους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη αν είναι και η Φώφη Γεννηματά μέσα σε αυτά τα πρόσωπα απάντησε. «Εκ των πραγμάτων. Κοιτάξτε, εγώ δεν μπορώ να πω, ούτε η πρόεδρος του Κινήματος έχει μιλήσει με κανέναν γι’ αυτό, ούτε θέλω να μιλώ εκ μέρους της για προσωπικά θέματα. Αλλά αν θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι, προφανώς».

Στη Χ. Τρικούπη υπήρξε μια αναταραχή υπό τον φόβο μήπως ξεκινήσει μια φημολογία που θα αποδυναμώσει την ηγετική παρουσία της Φώφης Γεννηματά στο ΚΙΝΑΛ και στο ΠΑΣΟΚ.

«Η Φώφη Γεννηματά είναι πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ. Τα υπόλοιπα είναι άνευ ουσίας» δήλωσε στο iefimerida.gr πρωτοκλασάτο στέλεχος της Χ. Τρικούπη ο οποίος είχε συνομιλήσει με την ίδια την Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά του, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για σενάρια που φέρουν τη Φώφη Γεννηματά ως πιθανή υποψήφια ΠτΔ , ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης τόνισε:

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση. Η Φώφη Γεννηματά είναι Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ».

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η Φώφη Γεννηματά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχαν έναν διάλογο για το πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο διάλογος Μητσοτάκη-Γεννηματά για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξέρω ότι η άποψή σας είναι να αποσυνδέεται η εκλογή ΠτΔ από τις πρόωρες εκλογές.
Φώφη Γεννηματά: Ναι έχουμε κάνει αυτή την πρόταση από το 2016. Αλλά να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο, να εκλέγεται μονοκομματικός πρόεδρος με 151 ψήφους.
Κυριάκος Μησοτάκης: Αυτό δεν είναι μόνο θέμα διαδικασίας, αλλά και προσώπου.
Φώφη Γεννηματά: Σκέφτεσαι κάτι; Εχεις κάποιον στο μυαλό σου;
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οχι, τα Χριστούγεννα θα ξεκλέψω ένα διήμερο να πάω στο βουνό, εκεί παίρνω τις σημαντικές αποφάσεις.
Φώφη Γεννηματά: Ούτε εκεί ταριάζουμε. Εγώ τις παίρνω στη θάλασσα!
Πηγή: iefimerida.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. α ρε Κωνσταντή από τότε που πέθανε ο κουμπάρος σου ο Αντρέας στο ΠΑΣΟΚ σε έχουνε του μπάτσου και του κλώτσου τι να κάνεις και εσύ για να επιβιώσεις πολιτικά πετάς κανένα πυροτέχνημα

  2. κάποτε μας έκατσε κι ένας αντιπρόεδρος τοπικού νοσοκομείου και αυτοπρόταση (θεσμός ΠΑΣΟΚ) για δήμαρχος Αθήνας…ευτυχώς ΔΕΝ

  3. ΚΩΣΤΑΝΤΗ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ. ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ. ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ Η ΣΩΣΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΤΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ