Ανήλικοι στην ταινία Τζόκερ: Γιατί πήγε η αστυνομία σε δύο σινεμά

1
935

Ελεγχος της αστυνομίας σε δύο σινεμά έπειτα από καταγγελία ότι υπήρχαν ανήλικοι θεατές – Ανακοίνωση και από το υπουργείο Πολιτισμού

Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ελέγχους σε δύο κινηματογράφους στη διάρκεια της προβολής της ταινίας «Τζόκερ», προκειμένου να απομακρύνουν ανηλίκους που βρίσκονταν στις αίθουσες, καθώς η καταλληλότητα της ταινίας είναι για άνω των 18.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η πρώτη έφοδος της Αστυνομίας έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου σε σινεμά στο Mall στο Μαρούσι. Έπειτα από καταγγελία, η αστυνομία πήγε στο σινεμά και εκεί εντόπισε επτά ανηλίκους. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον υπεύθυνο των σινεμά, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ΑΤ Αμαρουσίου. Εκεί σχηματίστηκε δικογραφία και κλήθηκαν και οι γονείς των παιδιών για να τα παραλάβουν. Στη συνέχεια, με προφορική εντολή εισαγγελέα, ο υπεύθυνος των σινεμά στο Mall αφεθηκε ελευθερος.

Ανάλογο σκηνικό έγινε και σήμερα στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ στην Κυψέλη. Σύμφωνα με ανάρτηση στο Διαδίκτυο:

58440

Σημειώνεται ότι η έφοδος της Αστυνομίας τόσο χθες, όσο και σήμερα, έγινε έπειτα από καταγγελίες ανθρώπων που βρίσκονταν στο κοινό και παρακολουθούσαν την ταινία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δίπλα τους κάθονταν ανήλικοι.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η ενέργεια των αστυνομικών έγινε κατόπιν κλήσεων στην Άμεση Δράση και επώνυμων καταγγελιών από δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και είπαν ότι υπήρχαν ανήλικοι στους κινηματογράφους, ενώ από την πλευρά του το υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει δώσει εντολή για τέτοιους ελέγχους και διέταξε έρευνα για να διευκρινιστεί τι έχει συμβεί.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συγκεκριμένος αξιωματικός, και στις δύο περιπτώσεις τηλεφώνησαν δύο διαφορετικές γυναίκες, προκειμένου να καταγγείλουν την είσοδο ανηλίκων στους κινηματογράφους, οι οποίες παρέμειναν στο σημείο και κατηύθυναν τους αστυνομικούς των τοπικών τμημάτων που πήγαν, ως όφειλαν, για να ελέγξουν την καταγγελία.
Ωστόσο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στην αίθουσα μπήκαν πάνοπλοι άνδρες των ΕΚΑΜ.

«Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως καταγγέλλει η Αιμιλία Βουμβάκη, 20 Εκαμίτες με αυτόματα εισέβαλαν στον κινηματογράφο Αελλώ, που προβαλλόταν ο Joker, για να μαζέψουν τα ανήλικα, που παρακολουθούσαν την ταινία ύστερα από καταγγελία …

Ούτε η Χούντα δεν είχε αποτολμήσει κάτι ανάλογο!!!

Με όπλα μεσα σε κινηματογράφο για τα 15άχρονα;;;;;

Τα τανκς θα κατεβάσετε σε μια μαχητική διαδήλωση;

Ξεφτίλες!!!».

Πάντα με την υπόδειξη των δύο γυναικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους, τους οποίους, όπως προβλέπεται, παρέδωσαν στους γονείς τους, τους οποίους ειδοποίησαν να πάνε επιτόπου και στη συνέχεια οδήγησαν τους υπευθύνους στα αστυνομικά τμήματα.

Για τις υποθέσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφανθούν αν θα ασκηθούν διώξεις και με ποιες κατηγορίες. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα ο υπεύθυνος του κινηματογράφου στο Mall αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ίδιος αξιωματικός τόνισε ότι οι αστυνομικοί που παρενέβησαν στους κινηματογράφους, έχουν κρατήσει τα πλήρη στοιχεία των γυναικών που προέβησαν στις καταγγελίες και τους υπέδειξαν τους ανηλίκους, τα οποία εφόσον ζητηθούν μπορούν να δοθούν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να λυθεί οποιαδήποτε ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Πάντως, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου και σημειώνεται: Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες», σημειώνεται στην ανάρτηση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στον ορφεα αφήνουν τους πιτσιρικάδες η κινδυνευω και γω να με περάσουν για ανήλικο και να με συλλάβουν;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ