Μίκα Ιατρίδη: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλάζει την Ελλάδα. Με ευθύνη και συνέπεια η ΝΔ οδηγεί τη χώρα στην ανάπτυξη, ανάπτυξη για όλους!»

0
128

Ομιλία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2020.

Ανάπτυξη για όλους, μείωση της φορολογίας για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, στήριξη της οικογένειας και της πολύτεκνης οικογένειας, αύξηση πιστώσεων για τις άγονες γραμμές μέσω του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων, αναστολή ΦΠΑ για τις νέες οικοδομές, είναι μερικές μόνο από τις προβλέψεις του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2020, όπως σημείωσε στην ομιλία της στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η βουλευτής Δωδεκανήσου και Γραμματέας της Επιτροπής, Μίκα Ιατρίδη.

Στην παρέμβαση της, η Μίκα Ιατρίδη επεσήμανε ότι και με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2020 αποδεικνύεται ότι «η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά, ότι όλα όσα είχαμε πει στους πολίτες, πριν τις εκλογές, γίνονται πράξη ελάχιστους μήνες μετά τις εκλογές».

Περεταίρω, η Βουλευτής Δωδεκανήσου ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να διερευνηθούν οι δυνατότητες ώστε να καταργηθεί πλήρως ο ΕΝΦΙΑ στα πολύ μικρά ακριτικά νησιά και να μελετηθούν ειδικά φορολογικά και αναπτυξιακά κίνητρα για τα νησιά με πληθυσμό 3100 κατοίκων. Ζήτησε ακόμα, να επεκταθεί το μέτρο αύξησης του αφορολόγητου ορίου και σε πολύτεκνες οικογένειες άνω των τεσσάρων παιδιών, μια και υπάρχουν ορισμένες από αυτές στα ακριτικά νησιά της Δωδεκανήσου, όπως στην Κάλυμνο.

Τέλος, η Μίκα Ιατρίδη έθεσε και το ζήτημα της επαναφοράς του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για όλα τα νησιά, μέτρο που είχε καταργηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Απευθυνόμενη προς τον αρμόδιο Υπουργό, η Μίκα Ιατρίδη επεσήμανε ότι «είναι ώρα να δούμε, αν υπάρχουν περιθώρια στον ορίζοντα διακυβέρνησης της χώρας από την παρούσα Κυβέρνηση, να βρούμε έναν τρόπο να επαναφέρουμε τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α για τα νησιά μας, για όλα τα νησιά. Έστω και σταδιακά, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να επαναφέρουμε ένα, ζωτικής σημασίας, κίνητρο για όλους τους ακρίτες νησιώτες, που κατήργησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και που έχοντας απέναντί τους την Τουρκία επιμένουν να ζουν και να μεγαλώνουν στον τόπο τους».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ